• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    S vice nez 1.000.000 prodanych zarizeni denne je Samsung nejvetsim vyrobcem mobilnich telefonu soucasnosti.
    Klub pro vsechny majitele.

    Friends: [ Android ] | [ Google Nexus ] | [ MOTOROLA ] | [ Sony Ericsson ] | [ Windows Phone ]
    Twitter: @SamsungMobile | @SamMobiles

    Pokud se otazka tyka zasadne a pouze pouziteho OS, zvazte jeji polozeni v prislusnem auditku.
    rozbalit záhlaví
    COGNIZE_COKE
    COGNIZE_COKE --- ---
    MEDWYN: Uplny THX 1138 :)
    Ne jenom mam spatny zkusenosti z reklamnim obtezovanim od doby prvniho Symbian telefonu a ten Android vypada jako ultranazi v cilene reklame. A vzhledem k tomu, ze tech konicku mam nemnoho, tak hledam radsi sam...
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    COGNIZE_COKE: Ne, kazda opravdu ne. Ale nektere ano. Idealne treba demoverze nejakych her za dvacku, ty chteji casto i tvou lokalitu, aby ti mohly nabizet tailored reklamy.


    COGNIZE_COKE: Krej se! Velkej bratr jde po tobe

    :-))))))))))))))))
    COGNIZE_COKE
    COGNIZE_COKE --- ---
    MICKK: Tak v poho, uz jsem to nasel. Opera pouziva "Google analytics" pro svou aplikaci v prostredi Android. Pristup do soukromych dat a jejich analyzu ma tudiz na svedomi Google, coz je pro me ta nejhorsi varianta. Android musi z domu. Jesteze existuji mobily s Linuxem :)
    MICKK
    MICKK --- ---
    COGNIZE_COKE: u iOS to za tebe odkliká apple, když tu aplikaci schválí do obchodu, to samý blackberry a windows phone to má taky hodně omezené. takže android to nechává na tobě co si nainstaluješ, byl jsi upozorněný při instalaci.
    COGNIZE_COKE
    COGNIZE_COKE --- ---
    MICKK: Ano tam jsem uz byl a Opera byla jen priklad. Proto jsem se ptal, proc u Androidu chce NAVIC! KAZDA aplikace jeste pristup do mych telefonatu, zprav a veskerych dat na SD karte, kdyz TOTO u jinych OS nevyzaduje?
    MICKK
    MICKK --- ---
    COGNIZE_COKE: když se podíváš sem do záložky oprávnění
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.opera.mini.android&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5vcGVyYS5taW5pLmFuZHJvaWQiXQ..

    tak vidíš co opera mini požaduje, všechno je to nutný pro chod samotný aplikace
    COGNIZE_COKE
    COGNIZE_COKE --- ---
    MICKK: No to, ze Android ukaze licencni podminky me neudivuje. To co me udivuje je, ze napriklad "Opera mini" se ke me chce na Androidu chovat jako "Big brother" zatimco na jinych OS toto vubec nevyzaduje... (To s tim rozlisenim sem vubec nepobral.)
    NAVARA: Diky
    MICKK
    MICKK --- ---
    NAVARA: imho se dá používání datový sítě vypnout v mobilu, nejhůř tím že smažeš profil pro apn internet
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    COGNIZE_COKE: Vodafone? To je tarif, ktery mas automaticky pokud nemas nektery pausalni - a aktivuje se tim, ze se telefon pokusi pouzit internet. Muzes zkusit vypnout mobilni data, ale imo jediny realny reseni bude vypnout internet jako takovy u operatora.
    MICKK
    MICKK --- ---
    COGNIZE_COKE: to je vlastnost androidu, každá aplikace musí žádat oprávnění pro to co chce dělat a při instalaci ti to napsat. Problém je že je to rozlišení dost hrubý a tak to působí divně.
    COGNIZE_COKE
    COGNIZE_COKE --- ---
    Dostal jsem ted na vanoce Samsung Galaxy Ace Duoz a co me hned zarazilo je ze jakakoliv instalace ma az Orwellovske podminky, jako treba sondovani telefonatu a zprav, projizdeni obsahu SD karty, moznost spoustet wi-fi a podobne. Je toto vyhradou firmy Samsung nebo developera aplikace nebo Androidu?

    Jo a jeste mi automaticky bez meho svoleni objednava funkci "Internet do mobilu na den" da se to vypnout v telefonu nebo musim k operatorovi?
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    JUANITA: napada vas neco?
    MICKK
    MICKK --- ---
    BUCKOWSKI: jo sIIImini mám jako volbu, ale zase je to skoro to samý co galaxy s advance );
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    MICKK: Já mám nexus S a velikost je uplně stejná jako SIII mini. SII je o něco větší, ale ne o moc. Myslím, že velký rozdíl mezi SII a SIII nebo Galaxy Nexus nebude, ale chápu, že už to jsou docela pádla a každýmu to vyhovovat nebude. Pro mě byl hroznej nezvyk přechod na "pádlo", který má 4'' a dneska patří mezi ty menší :))
    MICKK
    MICKK --- ---
    BUCKOWSKI: zase ten nexus je oproti s3mini o dost větší a těžší, mám s1 a chtěl bych něco výkonějšího, ale stejně velkýho a je to docela problém najít
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    k rozhodování - kamárad dostal SII a jeho táta si koupil SIII mini -

    nová SII měla android 4.0.4 s touch wiz
    S III mini měla 4.1.1 s touch wiz

    pokud by někdo chtěl zůstat stock rom, tak bych asi sáhl po SIII mini, ale SII i přes své "stáří" rozhodně není šlápnutím vedle.

    Osobně bych ale jednoznačně volil Galaxy Nexus - myslím, že absence SD slotu není problém - interní paměť je dostačující. Dobrá volba je taky přes někoho známého v US nebo UK zkusit sehnat Nexus 4, ale nebyl by to Samsung :)
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    E42:
    diky, podle mobilmanie me s2 prisla jeste lepsi jak s3 mini

    E42
    E42 --- ---
    HAWKS: Pokud ho chceš používat se stock ROMkou, neporadím. Pokud ale počítáš s tím, že tam časem budeš nahrávat nějakou alternativu, zejména CyanogenMod, určitě bych doporučil S2, protože to ve svojí době byla vlajková loď a ty mají v komunitě nejlepší podporu. S3 Mini flagship nikdy nebyla, takže i v komunitě to vždycky bude spíš okrajovka. S2 je podle mě rozhodně víc "futureproof" volba. Vem si, že třeba i pro dnes už historickou S1 existuje perfektně funkční Android 4.2.1, o čemž si spousta novějších a papírově nadupanějších telefonů může nechat jenom zdát.
    Ale je to samozřejmě pouze a právě tohle jedno hledisko. Není na první pohled zřejmý, ale z hlediska morální životnosti telefonu je ovšem velmi důležitý.
    PS: Koukám teď na srovnání podle katalogu Mobilmanie a nemyslím, že by bylo co řešit, určitě bych bral S2.
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    pred casem jste mi tu radili, jaky zvolit samsung.
    Ted jeste resim dilema mezi nexusem, S3 mini a S2
    nexuse jsem i pres lepsi displej nakonec vyradil kuliva absenci SD slotu a zbyva mi S2 nebo S3 mini.
    co je dle vas dnes lepsi volba ? Podle toho co jsem nasel, tak i do S2 se da nahrat nova verze androidu.
    E42
    E42 --- ---
    WASQ: Pokud vím, tak spíš ne, resp. ne bez problémů a omezení. Nějaké AOSP buildy pro SGS III existovat budou (určitě existují nightlies CyanogenModu), ale stejně jako u SGS II je probém v tom, že drivery pro chipset Exynos nejsou opensource a asi neexistují ani potřebné binární bloby, takže spousta věcí se dobastluje reverse engineeringem a metodou pokus omyl, takže fungují tak napůl a hlavně s nižším výkonem. Pokud tedy trváš na čistém Androidu, SGS III bych MOMENTÁLNĚ určitě nedoporučoval. Časem by se to ale MĚLO změnit. Samsung slíbil obladače pro Exynos uvolnit. Otázka ovšem je, kdy a v jaké podobě k tomu dojde.
    SmartAlert a další proprietární technologie v AOSP zabudované určitě nebudou, ale většinu těch věcí by měly být schopné nahradit aplikace.
    Upozorňuju, že SGS III sám nemám, takže to je všechno info z druhé ruky a "qualified guesses".
    WASQ
    WASQ --- ---
    Uvažuju o koupi SG3, nicméně se mi nelíbí TouchWiz a žeru pure Android z Nexusu. Dá se ten systém přehrát nejnovějším Androidem, jako má LG Nexus? Zůstanou zachovány vychytávky jako smart alert?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam