• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    S vice nez 1.000.000 prodanych zarizeni denne je Samsung nejvetsim vyrobcem mobilnich telefonu soucasnosti.
    Klub pro vsechny majitele.

    Friends: [ Android ] | [ Google Nexus ] | [ MOTOROLA ] | [ Sony Ericsson ] | [ Windows Phone ]
    Twitter: @SamsungMobile | @SamMobiles

    Pokud se otazka tyka zasadne a pouze pouziteho OS, zvazte jeji polozeni v prislusnem auditku.
    rozbalit záhlaví
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    MICKK: no v prvnim pripade to byla kratka 15min chuze po meste a tam to skocilo skoro jako vzdusnou carou a to druhe v lese poskakovalo jak se tomu chtelo.



    MICKK
    MICKK --- ---
    MIKEKT: i ve městě jsou mista s ruznou kvalitou signálu );
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    MICKK: díky takže v místě kde vím že není GSM radši přepnout na GPS only a jinak to nechat normálně? Ale teď jsem koukal na data z minulého týdne a měl jsem problém i ve městě :-(
    MICKK
    MICKK --- ---
    MIKEKT: mel sem s tim podobny problém na s4. snažil se připojit k síti a když se mu to nepovedlo hodil mě na poslední známou polohu. prepnuti na GPS only tomu pomohlo.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    MIKEKT: v nastavení GPS mám vysoká přesnost, ale na některých místech nebyl GSM signál. Může být ta nepřesnost způsobena tím?
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Mám nově Samsung A3 2017 a blbne mi GPS v endomondo. Starý zte s tím neměl problém. Byl jsem v Brdech v lese a GPS skákala různé po lese od cesty. Nevíte kde by mohl bytu problém? Aplikaci mám ve výjímkách aby neusínala. Jde ještě někde něco nastavit, aby nedocházelo k úskokům GPS. Díky
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    CPT_PLESARD: Tak to jsem ještě nezkoušel. Akorát nechci, aby se mi všechno smazalo, ale už jsem si něco googlil o záloze, tak to zkusím.
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    JAMILLOS: tovarni nastaveni jsi zkusil? Jestli tam po ty appce preci jen neco nezustalo ...
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    S Galaxy A5
    Chtěl jsem appku/widget, abych měl vidět stav baterky i na zamčený obrazovce (po jednom kliknutí), aniž bych to musel odemykat a brát si lupu. Zkusil jsem různý, jeden to dělal, ale zjistil jsem, že se mi při práci s mobilem rychle vybíjí baterka. Appku jsem vyhodil, ale vybíjení zůstalo, a to ať už s ním pracuju nebo ne. Zkoušel jsem různý čistidla, uninstally a kalibrátory baterky, jestli tam něco nezbylo atd., ale nic nepomáhá. Výsledek je pořád ten, že minimálně do poloviny (víc jsem nezkoušel) se mi baterka vybíjí zhruba dvakrát rychleji než dřív. Do tý doby všechno jelo v pohodě a přístroj je rok starej.
    Kdybych tohle kurva bejval věděl... Ale kdo mohl tušit, že appka takhle rozjebe baterku?
    Měl by někdo nějakou radu či doporučení?
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Galaxy S6 máte už někdo Android 7 Ota?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    PEKK: No vidis, ja ji zase osobně používám
    PEKK
    PEKK --- ---
    SMOKY: Osobně čtečku nepoužívám vůbec, ale je všchno je o zvyku. Chvíli jsem měl LG G5 a tam máš na zádech zapínání, napřed šílený a za chvíli pohoda.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    XMEDA: mel si co chces, mne to vubec nezajima, folie mi zachranila telefon presne 0x a temperovany sklo 2x a jednou skleneny zada.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    PEKK: No nevim, mne to stejne prijde neprakticky. Proste kdyz si to zkusim u sveho telefonu, ktery je mensi, tak je to v tu chvili ruka na telefonu v pro mne neprirozene poloze. Nicmene i vyslo na povrch, ze puvodne mel byt snimac otisku prstu integrovany v diplayi, bohuzel by to nestihli dotahnout do zdarneho konce, proto to reseni se snimacem na zadni casti. Budu asi muset pockat na sgs 9
    PEKK
    PEKK --- ---
    A co tak pozoruju od známých, který mají S7 a rozflákali ji, tak to bylo tím, že telefon spadl na hranu a sklo pak praskne a tomu podle mě žádná folie nezabrání. Telefony dost často střídám, nepoužívám žádnou ochranu, občas mi spadne, sklo vždycky vydrželo a škrábance žádný. Když nepočítám 100m pád S5 na skály na feratě...a i to přežila, sklo bylo teda na kaši, ale drželo pohromadě, doma jsem ho jen přelepil páskou...

    (když mi ho jinej lezec přinesl odpoledne na vrchol, tam jsem ho poskládal a zapnul...naběhl, to jsem fakt nevěřil:))

    Za mě, než degradovat obraz folii, která se za chvíli zapatlá a odře víc, než by se odřelo samotný sklo, tak radši si na tel dávat většího majzla:)
    PEKK
    PEKK --- ---
    SMOKY: Žádnej strach, zrovna S8 testuju a ta čtečka otisku je dostupná naprosto v pohodě. Úchop se nemění, ukazovák tam v pohodě dostaneš.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    DRAGON: Tak urcite odborniku na mechaniku skla. Az si zase rozkrupnes to 0,3mm sklo, tak si mozna uvedomis, ze jediny co udelalo, tak ze pri padu svym rozbitim pohltilo cast energie, coz je presne to samy, co by udelala i ta folie na nem, ale neroztristila by se u toho. A pokud bys mel glass protector a na nem folii, tak prezijou pri stejnym naraze velice pravdepodobne oba. Temperovany sklo je tvrdy, ale ma v sobe konzervovane pnuti z toho jak chladne pri vyrobe. Stejne se chova to tlusty displejovy pod nim. A pokud ten naraz prekroci meze pruznosti toho skla, udela ti pavouka. Nejvetsi ranu snese na prostredku a u kraju staci tuknout necim dost tvrdym a rupne. To je cely. A nejucinnejsi ochrana na telefon s kulatyma hranama je leda takovejhle protector

    Temperate Glass Drop Test! Samsung S7 EDGE
    https://www.youtube.com/watch?v=UzIRNg8HxRs


    Co pobere klidne nejaky zaryti hrebikem. A pres to prevlict silikonovej primerak kolem celyho telefonu, coz je ale hnusny a ztezuje i ovladani. Ale zase pobere mnohem vic padu nez ten holej telefon se sklem.


    Jinak vysoce odolny prumyslovy veci jako vysilacky maji bud polykarbonat, kterej se pri narazech netristi (ale snadneji skrabne nez sklo) a nebo opravdu masivni ingot skla pro mensi displeje a nikdy tam necumi okraje/hrany volne, vzdycky je kolem plastovej/gumovej housing.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    XMEDA: evidentne mas velky problemy s chapanim fyziky :)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Pokud mate pocit ze 0,3mm skla bez jakekoliv deformacni mezery nejak pobere naraz, tak asi zijete v jine mechanicke dimenzi. Folie se ma kam promacknout a pokud je dost tlusta a houzevnata, zafunguje jako tlumici prvek pri padu. Sklo na skle je pouze ochrana proti skrabancum. To, ze se to kryci sklo casto rozbije zatimco displej zustane netknutej nema moc vypovidaci hodnotu, tomu 0,3mm sklu totiz staci ke krupnuti maly tuknuti o neco tvrdsiho pres hranu, zatimco to displejovy kryci sklo je podstatne masivnejsi. A cim tvrdsi to kryci sklicko je, tim snadneji praskne. Cili pokud maximalizovat ochranu, tak sklo, ktery pobere skrabance tvrdyma ostryma vecma a pres nej folii. Tecka smitec, muzete si to treba nasimulovat.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SMOKY: tak preju ti, abys ho nikdy nepotreboval, ja uz bez nej fakt ne
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    DRAGON: Nevim no, já tomu nevěřím, že to má nějaký výrazný vliv. Zatím jsem nikde neviděl test, který by porovnal odolnost bez skla a se sklem .
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam