• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    S vice nez 1.000.000 prodanych zarizeni denne je Samsung nejvetsim vyrobcem mobilnich telefonu soucasnosti.
    Klub pro vsechny majitele.

    Friends: [ Android ] | [ Google Nexus ] | [ MOTOROLA ] | [ Sony Ericsson ] | [ Windows Phone ]
    Twitter: @SamsungMobile | @SamMobiles

    Pokud se otazka tyka zasadne a pouze pouziteho OS, zvazte jeji polozeni v prislusnem auditku.
    rozbalit záhlaví
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    NEVILL: já právě ten Dex kdysi vyzkoušel a nějak mě to nezaujalo...Ale postupem času jsem se k tomu (z nudy) vrátil. A vlastně jediné na co to v tuto chvíli používám, je editace věcí které je příjemnější dělat s klávesnicí a myší, než přímo na mobilu...

    ...pak jsem právě slyšel že ten update bude umět bezdrátový DEX na TV, tak si říkám super...a pak mi došlo že absolutně nechápu co s tím:))
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    TEKKIT: No, tu by to asi chtělo, pokud by na tom chtěl člověk nějak normálně fungovat, ale třeba na to prohlídnout si fotky nebo tak něco, ten touchpad na telefonu je překvapivě docela dobrý...
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    NEVILL: na tomhle mi není jasná jedna věc...k čemu to je bez klávesnice?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    TEKKIT: Já jsem dnes po té nové aktualizaci zkoušel Dex přes WiFi na televizi. Sice mi to píše že ta moje postarší Samsung Smart TV není podporovaným zařízením, ale funguje to. Jestli to nějak využiju teda nevím, ale je to celkem pěkný...
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    TEKKIT: protože jsem teď vlivem okolností v situaci, kdy mám více času než jsem zvyklej a tím pádem mám čas na píčoviny, zašel jsem se mrknout do Datartu. Primárně jsem tam teda byl kvůli něčemu jinýmu, ale vyzkoušel jsem si i tuhle funkci...a jako mám z toho rozporuplný pocity...

    Vyfotil jsem tam nějaký fotky Note20 a "poslal" jsem si je na svůj (s10e). Nejdříve mě přístroje upozornily, že musí být zapnutá wi-fi, data, BT a poloha. Tak jsem to co bylo vypnuté pozapínal a to co se odehrálo vzápětí bych popsal jako ÚPLNĚ NORMÁLNÍ (možná trošičku rychlejší) PŘESUN SOUBORU PŘES BLUETOOTH...jednou větou "to byla teda doba"

    Nevím v čem byla chyba ale to jsem si to představoval o dost jinak...když budu citovat ten odkaz co jsem sem dával:

    "Možnost přenést soubory napřímo mezi zařízeními je k nezaplacení. Přímé sdílení přijde vhod i pokud máte malý datový limit. Pokud potřebujete sdílet velké soubory o velikosti mnoha gigabajtů je pak Sdílení nablízko už jasnou volbou skoro pro každého. Nová funkce také jistě zachrání nejeden výlet nebo dovolenou, kde je špatné datové pokrytí případně drahý roaming. Nasdílet vaše zážitky s kamarády, tak už nebude žádný problém"
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MRAKY: Dobré vědět, tím pádem zatím zůstávám u Buds první generace... :-)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    NEVILL: "Galaxy Buds Live" mam, ale za me velike zklamani. I kdyz si je nasadim spravne, tak po nejake dobe se uvolni a maji snahu vypadnout. Zapnuti anc jsem skoro nezaregistroval.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    mam novej display na Galaxy j3 2017 kdyby nekdo chtel
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    hm, koukám že mi tam chybí slovo...jsem nejdřív psal že se na ně vyseru a pak jsem to smazal a již nenahradil nějakým slušnějším výrazem... :-)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Tak se na sluchátka Galaxy Buds Live (neboli "fazolky"), jsem prošel už vícero recenzí a vesměs se shodovali že to avizované ANC (což mě na tom nejvíce lákalo) tam skoro není znát, protože je to zkrátka otevřená konstrukce...

    No, nevadí, mám Buds první generace a stále věrně slouží. Ta izolace okolního hluku teda není ideální, s větším nástavcem je to lepší, ale to mě zase tlačí v uších, takže jsem zůstal u toho středního, ale jinak jsem spokojený, zvuk je OK a ta sluchátka mi připadají velice pohodlná...
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    JOHN_LENON: Dotykovka pod vodou ma specialni mod - znam pouzivam. Je super citliva a starsi modely ten mod nemeli. Navic se da vypnout a pouzivat tlacitka a bezel.

    No ja mam na svych starych S3 Frontier cca 5 dni, nicmene tedka jak mam 2, tak spim s Active a tak to neresim. Predtim jsem diky obcasnemu nabijeni mel z tech 5 dnu tak 8.

    Jinak tohle neni snaha te presvedcit, jenom predavam zkusenosti. Chtel jsem Garmina, vyzkousel jsem S3 a diky te nahode jsem hrozne rad.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    MCKIDNEY: s tim dotykem je to presne o způsobu užívání. možná, pokud člověk nedělá aktivní pohyb, je to okej. ale například při obyčejné chůzi je fyzické tlačítko rozhodně lepší. ale jasně, opět, to je o způsobu užití.

    co je, prý, úplně na hovno, je dotykovka pod vodou. ale nemůžu soudit, protože jsem nikdy dotykovky neměl.

    no a nakonec, nabíjení. všechno bych na galaxy prežil, jen výdrž ne. na neustálé nabíjení mám dva mobily. další věc uz bych psychicky nedal.

    f6 mi na jedno nabití vydrží 10 dní v režimu smartwach s pulsmetrem a oxymetrem. samozrejme, sportovní aktivity, využívající gps, to snižují. ale pokud jdu běhat například cca 40-50 km týdně, dostávám se na 6 až 7 dní v pohodě. navíc, kdybych nebyl vůl a počkal bych na solar verzi, bylo by to ještě delší.

    no a ta výdrž galaxy watchu byla v mém případě dealbreaker. píšu to jen proto, abys pochopil, proč jsem, v mém případě, dal přednost garminum. ;)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MCKIDNEY: Nebo spis jinak, mam pocit ze nema smysl obhajovat vyhody Garmina. Jsou zname a proto jsou leaderi v hodinkach, snad mozna az na Apple Watch. Ma smysl se naopak bavit o vecech co nejsou ocividne a cool.

    JOHN_LENON: Dotyk je perfektni, nemuzu si predstavit delat to same bez dotyku.
    Jinak BT a WiFi zere mnohem mene nez GPS a dokonce mene nez zbytecne cykly operacniho systemu (Proto me nebavi WearOS.) Samsung prepina na zaklade nutnosti a docela adekvatne.
    Vydrz je hlavni duvod proc hanim absenci bezdratoveho nabijeni. Ekologicky dopad je u takove kapacity bezpredmetny a umozni mi neustale hodinky dobijet v kratkych cyklech. Jenom sundani hodinek do kolebky pro osetreni kuze mi doda 30-40% vydrze pred nutnosti opravdu dat hodinky dobit. To s kabelem proste delat nebudes - prilis otrava dobijet na 5 minut zde a 5 minut jinde.
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    MCKIDNEY: je to ptákovina, stejne platim mobilem. :)
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    MCKIDNEY: jak ty hodinky umí odpovídat bez bt? přes WiFi? to snad umi fenixy taky, jen to nepoužívam, protože mi jde v první řadě o výdrž.

    jinak je používám jako klasický smartwatche. odpovídat na to umí tak nějak na všechno. pokud se teda nebavime o nejakych silentech, atp.

    rozdil je v případě galaxy watchu hlavne v cene a zpracování.

    jasně, galaxy mají amoled a dotykovku (plus bezel), ale osobně mi dotykové ovládání hodinek přijde spíš efektní, nežli efektivní. podobně jako u aut.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DWAY: Snazim se naopak nebyt utocny, pouze predat ze hodinky maji budoucnost i jako nastroj pro mobilitu a ze se vyvoj oddeluje. Hned na zacatku jsem rekl ze Garmi je vyborny pro "sport tracking"

    Mozna je to pouze strach z nepochopeni, protoze lidi resi platebni veci, sport a vzhled. Realny bonus vsech wearables je specializace a integrace do tveho zivota.
    DWAY
    DWAY --- ---
    MCKIDNEY: proc byt takto utocny? Neni to kazdeho vec, jak hodinky pouziva? :) Proc je spatne, ze nekdo preferuje sportovni veci, a placeni? Proc je spatne ze je nekdo BFU? Vzdyt tech je preci na svete vetsina :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Ale samozrejme pro nejake BFU je moznost platit hodinkama cool a pocit ze zijeme v budoucnosti.
    Snazim se jim to nebrat :)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    DWAY: Jako co si budeme povidat, urcite je to o tom kdo pristoupi.

    DWAY: Ja osobne nemel zadny, zkousel jsem Vivo smart stare (klon apple watch), nove vivo smart, vivosmart naramek, fenix 3. Nicmene problem neni v HW hodinek (respektive nove vivosmart jsou trosku forove.) - problem je ze jsou to sportovni hodinky prvne a sekundarne nastroj pro mobilitu. Garmin ani Samsung pay nepouzivam a byl by mozna bonus. Co treba pouzivam kazdy den je moznost potvrdit meeting bez nutnosti byt u PC, Mobilu a dokonce i mimo dosah BT.

    Moje prace je reakcni a zamerena na to byt v obraze - hodinky nutne nepotrebuju a kreditka je levnejsi a mensi nez hodinky :) Kdybych chtel pouze merit tep, tak si vemu svuj pas.
    Bratr je ten typ magora co resi, zda pujde behat s velkym mobilem ci velkyma hodinkama. Ja na styl a vzhled moc nejsem :)
    JOHN_LENON
    JOHN_LENON --- ---
    Mno, já nevim teda, ale když jsem před půl rokem vybíral, tak jsem nejdřív uvažoval nad galaxy watch a ve finále skončil u Fénixů 6.

    Je to samozřejmě o využití, ale nepřijde mi nějak, že by fénixum něco chybělo. Za všechno zmíněný, například, Garmin pay funguje v pohodě.... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam