• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    Takže nosíš oboje? Ptám se protože neříkám, že mě to nenapadlo, ale obávám se, že po pár týdnech a otravě neustálého nabíjení zůstanu u Garminu :-) Ale ta představa, že můžu vyrazit třeba plavat bez telefonu je prostě lákavá. Bohužel ani letošní Garmin novinky mi tot nedopřály.
    SATAI
    SATAI --- ---
    CHOTOUCHOVAK:

Mám obojí ;-)

Galaxy jsou chytřejší, Garminy sportovnější. Pokud chceš třebas připnout hrudní pás nebo naopak vysílat, použij Garmin. Když chceš shitload divných statistik, použij Garmin. Když chceš příčetné UI, vezmi GWU.

Nakonec mám GW kvůli volání a Garminy, protože se na ně dají poslat tréningy.
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    Je tu někdo kdo přešel od Garminu na GWU a nelituje toho? Případně zkušenosti po delší době. Dávají smysl?
    FLAD
    FLAD --- ---
    CHOTOUCHOVAK: Dík za odpovědi, já měl doteď Fitbit se silikonovejma páskama, ten byl přesně takovejhle. Sice se po půl roce ošoupal, ale pak držel ve stejným stavu v podstatě furt. Na nošení to člověk vůbec nepoznal a se svěděním jsem problém nikdy neměl. Jenže to byly černý, ty světlý měly právě problém, že se kromě ošoupání ještě strašně rychle zasvinily a nedaly se umejt :-)

CHOTOUCHOVAK: V balíčku je 1x silikon, a 1x koženej bez příplatku, takže pokud je koženej lepší, tak bych to měl zvládnout s oběma (kdyžtak v půlce cyklu vyměním :-D )

MCKIDNEY: Díky za referenci o bílý barvě.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    nato strap vydrzi mnoho mnoho let. Vsemozny silikony a gumovy pasky jdou casem do haje, je jedno jaka cena.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Jinak pro upresneni: Spineni neni u me problem, vse se snadno meje nebo cisti. Silikon a gumy degraduji, ale predevsim na slunci.

Ale jakmile dojde ke kontaminaci, tak smrady a vyrazky nemaji dlouhodobe reseni. Napriklad jsem zkusil silikon i v pare pod tlakem a nic.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Premyslel jsem jestli je to troll, ale zkusim taky:

1. Svetle je v pohode, pouzivame v rodine i bile atd. Preferuji silikon za 200,-
    2. Aby hodinky mohli fungovat dobre, tak musi byt utazeny. Pokud pouzivas na sport tak neni mozne predejit kontaminaci.
    3. Cistim normalne, ale krome nerezove oceli nemam zadny material co prezije 2 roky. Porezni plasty, textilie a kuze se kontaminuji a svedeni a vyrazky nastanou.
    4. Cena je dneska zavadejici, z me zkusenosti levnejsi je casto lepsi.
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    FLAD: Já se obávám, že 5 let let ti nevydrží žádnej pásek. I když si koupíš dražší, je ta životnost dva tři roky při denním nošení. Sport a celkově aktivnější styl života to pak ještě zhoršuje. Asi největší výdrž mají nylonový řemínky, pak silikon, ten se po půl roce ošoupe, ale jde nosit dál, pokud ti nevadí vzhled. No a nakonec kožený, ale tam už si za kvalitu a pár let životnosti opravdu připlatíš několik tisíc. Nebo nějaký levný a střídat, což si slyšet nechtěl :-) A to nemluvím jen ze zkušeností se smartwatch, hodinky nosím skoro celý život a řemínky jsou boj.
    FLAD
    FLAD --- ---
    Ahoj,
    nemá někdo zkušenost se světlejma páskama u Galaxy Watch? Jak moc se to špiní při běžným použití a troše občasnýho sportu?

Nedaří se mi nic dogooglovat kromě zpráv typu "když se to ušpiní, tak si kup nový". Ale já si nechci kupovat nový pásky, já chci jeden, a pak si až za 5 let koupit nový hodinky.

Jenže ty světlejší jsou levnější, tak nevím, jestli radši dražší černý, nebo levnější světlý :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NEVILL: U mě nejvíc na #3 vadí ten diskomfort. A nejvíc se mi líbí lepší mic, opravdu zásadně lepší kvalita audia kvůli 2-way speakers a "nová hračka". Hlavně doufám, že nástupce #3 vydají dříve než běžný cyklus. Nakonec si #3 nechám, ale žena zůstává u Buds 2 Pro.

Moje #2 nechávám v šuplíku, kdybych musel někam létat. Kvůli diskomfortu #3 si neumim představit jak je mít v uších několik hodin.

Pro zajímavost:

NEVILL
    NEVILL --- ---
    LAUNCHER: Taky to stále porovnávám, sice u 3 mi teda ovládání připadá přesnější (volume, zastavení a spouštění přehrávání, přeskočení na další skladbu), ale 2 se mi líp nasazují a jak jsi psal, pouzdro je menší. ANC je u 3 lepší, ale jak se to přizpůsobuje, vždycky to chvíli trvá a ty výsledky jsou různé v různém prostředí. Nicméně v metru B mi 3 vychází líp než 2. Pořád z toho mám takové smíšené pocity...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Update: 3 z volaných preferují #3 a jeden preferoval #2. Přikláním se k tomu, že tomu jednomu co preferoval #2 jsem třeba popošel do slabšího signálu. Ten poslední test s preferencí #3 - včera večer jsem já i další geek kamarád v klidu oba seděli doma a hodně jsme to řešili. Všechny testy byly slepé.

O víkendu ještě s ženou otestuji opačný smer, ona si půjčí můj telefon s #3 a #2 a já si naslepo poslechnu, jak to zní z jejího telefonu.

Předběžně - Úplně by stačilo, kdyby designéři v Samsung neblbli s hranami a udělali je ve výsledku pohodlnější na nošení 🙄 Tohle je pitomý u něčeho, přes co máte vyřizovat pracovní hovory a co vám má zpříjemňovat třeba i dlouhé lety.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Mmch zvukem mi #3 vyhovují výrazně více než #2. A vlastně mě až překvapilo, jak odlišně zní (např bassy hned od začátku Get Lucky od Duft Punk). Za tím je fyzika, mají 2 way speakers.

Bohužel to pro mě na výsledku nic nemění, ale YMMV.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Buds 3 Pro (vs Buds 2 Pro):

1) Výrazně větší case. To je u mě jasné minus bohužel. Pozor, obrázek mate, na case #3 je nasazeno ochranné průhledné pouzdro, které to dělá větší. Sundat na focení to nechci, je to přilepené.

2) Tvar tyčky s mikrofonem má hrany, je mi to nepříjemné. Málo zakulacený je i konec, nepříjemné pokud se mi to opře o tvář. Nechápu, koho tohle napadlo a proč se to nezjistilo při testování. Velmi nápadné pokud dám do jednoho ucha #2 a do druhého #3.

3) Špatný seal kvůli bodu 2. Jak s nimi různě otáčím, aby mě méně tlačily hrany na tyčce, tak seal trpí. #2 prostě zapadnou do ucha na správné místo.

4) Opět jsem vypnul NC, na špuntech spíše vypínám, vyhovuje mi jen na mušlích. Různě to podivně šumí a výjimečně i píská, jak se mu nedaří přesně kompenzovat. Děje se mi i jinde. Za tohle se na ně nezlobím, spíš jen jestli čekáte zlepšení, tak nejméně já ho nenacházím.

5) Teoreticky lepší mikrofony, v praxi pro mě těžké potvrdit. Ze 3 volaných mi bez vědomí o tom, které zrovna mám, 2 preferovali více #3 a 1 více #2. Může být i jiným faktorem nez zrovna sluchátky. Obráceně jsem to nemel možnost otestovat. Nahrát prostě výstup z mic nechci, nemám s tím dobrou zkušenost proti reálnému hovoru.

6) Nepříjemné přehození tips. Bál jsem se, že je utrhnu. Koukal jsem na 2 návody na YT, ale všude tvrdí, že prostě tahat. Naštěstí tohle člověk udělá jednou a hotovo.

7) Líbí se mi průhlednost části case, hned vím, že jsou vevnitř. Nerozumím očku na ochranném pouzdře, to si těžko na něco budu věšet. Na reddit někdo ukazoval, že to odštípnul - souhlas.

Summary: Z důvodu 1 a 2 dost možná půjdu zpět k Buds 2 Pro. Jsem z toho celého dost překvapený, vyhovuje mi S24U i GWU. Ale Buds 3 Pro vůbec. Snad s nimi budou mít jiní více štěstí.

NEVILL
    NEVILL --- ---
    Na Galaxy Ring bude třeba dávat pozor! Rozborka odhalila, že je prakticky neopravitelný – SMARTmania.cz
    https://smartmania.cz/na-galaxy-ring-bude-treba-davat-pozor-rozborka-odhalila-ze-je-prakticky-neopravitelny/
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DRAGON: Uvidím co přijde, ale asi k tomu něco takového pořídím. U Buds2 Pro mi vyhovuje to skořepinové pouzdro od Samsungu, to je snad jediné dobré pouzdro co jsem od nich kdy měl.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    NEVILL: na tyhle typy krabicek velmi nedoporucuju davat dalsi tvrdy plast, spis silikonove pouzdro, to je jediny, co neco ochrani, plast ti nic neochrani, maximalne tak skrabance z noseni v kapse, coz asi neni zrovna to, kvuli cemusi kupovat pouzdro u sluchatek..
    Mam tohle na Airpodech a je to uplne skvely. Plastovy, co sem si puvodne koupil sem za dva dny nasranej vyhodil.

DRAGON
    DRAGON --- ---
    mel sem v planu si je poridit, radeji pockam :)

Samsung zastavil prodeje sluchátek Galaxy Buds 3 Pro. Mají problémy s kvalitou – SMARTmania.cz
    https://smartmania.cz/samsung-zastavil-prodeje-sluchatek-galaxy-buds-3-pro-maji-problemy-s-kvalitou/
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Jinak nehlede na ty neg recenze mi poptavka po Ring prijde stale enormni. Lide vsude vypisuji, bud ze cekaji / nebo ze uz konecne maji atd.

Tohle mi prijde zajimave - Co z toho vzejde? Jake budou ohlasy treba za delsi dobu? Produkt, ktereho se zjevne hodne proda, ale ktery se asi uplne nepovedl.

A vlastne vtipny, ze GWU castecne naopak. Tam byl sileny hejt pred uvedenim (prvni fotky jim moc krasy nepridaly) a ted ctu typicky velkou chvalu.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Tesim se na dalsi progress v bateriich. Kdyby ty mensi Watch 7 mely s LTE vydrz tez alespon 2-3 dny, kamarad rikal, ze by bral 2 ks pro deti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam