• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HULIK: Mam tam mmj 3 ruzne 2FA, ktere vyzaduji soucinnost druhe strany. Kdyby to bylo jen na me, tak si to umim predstavit. Takhle ne.
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    HULIK: Jako ano, ale jsem na to příliš línej, takže to řeším až když je to nutné :-D
    HULIK
    HULIK --- ---
    CHOTOUCHOVAK: Já u nové verze androida, vždy dělám tovární nastavení, přijde mi to logické ....
    CHOTOUCHOVAK
    CHOTOUCHOVAK --- ---
    Nemám teda možnost tak velkýho porovnání jako Launcher, ale na S24U jsem taky po aktualizaci nezaznamenal pokles výdrže. Mám nastaveno max 85% a podle situace a využití s tím jsem schopen dát dva dny. Večer mívám mezi 40-50% Ale jinak nabíjím denně přes noc. Nicméně už předtím jsem rapidní pokles řešil na Foldovi. Po nějaké aktualizaci byl najednou velký skok v úbytku baterie a pomohlo tovární nastavení a opětovná aktualizace (chápu, že do toho se mnohdy nechce).
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NAVARA: To na telefonu nepouzivam, ani proto nemam use-case.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Always on display také dá dost :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Mám tu 1x S25U, 2x S24x, 1x S23U, 1x S22U. Vše na poslední dostupné verzi OS. Vše nastaveno na "nenabíjet nad 80%". U žádné z nich jsem se nesetkal z nějakým drastickým vybíjením. Naopak, když to děti nepoužívají, nebo já nepoužívám, vydrží to 4 dny+.

Co se výdrže týká, nezaznamenal jsem jiný vliv, než:

* Jak velkou to má baterii.
    * Jak moc to člověk používá.
    * Jak ta baterie stárne.
    * Jak moc musí svítit display (léto outdoor mapy vs zima), jak náročné apps se provozují (hry).

Ta S22U touhle dobou může být i na 85% své původní kapacity, ale ne níže. Že to u někoho jiného muže být jinak, věřím. U mě takto.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Teď se mi objevila nová aktualizace, tak doufejme že se ta situace s baterií zlepší...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Já to měl před UI7 (launcher mám novu)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LAUNCHER: To by bylo něco jako dřív Nokia. Záda nebo kryt :⁠-⁠)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SONIC: jasný, to je trochu něco jiného, tohle dělám pravidelně tak jednou za měsíc.
    SONIC
    SONIC --- ---
    DRAGON: Zabehovej mod baterie jako takovy ne ale trebas po vymene baterky je dobry to jednou dvakrat nabit doplna a vybit do nuly z duvodu kalibrace ukazatele nabiti baterie jinak se ti pak muze stat ze ti trebas jedno procento vydrzi pul dne. Totez plati pro lidi co pouzivaj rezim 20 - 80 procent. Jednou za cas je dobry to nabit 0 - 100 aby to ukazovalo co nejpresnejc aktualni hodnotu nabiti.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MAGUMI: asi ho používáš více častěji než já, jiný vysvětlení pro to není. Leda by to kurvitko fungovalo na každém modelu jinak.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    DRAGON: Zajímavý mi přijde, že mám tak odlišnou zkušenost.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MAGUMI: no nevim, co je na tom zajimavy, zkratka driv sem sel spat a mel sem klidne 60% baterky a dnes je to tak 15-20, spis min.

Imho zadnej zabehovej mod baterie neexistuje, je to stejna blbost jako zahoreni repraku :)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Na moji S22 je vydrz stejne na hovno jako pred updatem :)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Na S24 mi dřív vydržela baterie víc, skoro den a půl. Teď je to stěží ten jeden den po aktualizaci na UI7. A myslím že už je to nějak moc dlouho na to tvrdit, že je ta baterka v nějakém záběhovém režimu a ten telefon se to učí. No, doufejme že na to udělají nějakou opravu v další aktualizaci...
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    DRAGON: To je zajímavý, já mám S23+ a žádné zhoršení výdrže baterie jsem po update na UI7 nezaznamenal. Respektive, prvni den dva to žralo hodně, ale pak se to srovnalo a teď se mi zdá, že to vydrží i dýl, než před aktualizací. Sice ten telefon dávám na nabíjecí podložku každý večer, ale mívám k večeru minimálně 50 procent, což se mi po dvou letech zdá úplně super.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: LAUNCHER: Nicméně proč to píšu - v tom článku je nějaká ukrutna demence že to má jít vždy bez nářadí.

To byla (a je) pro výrobce jen jedna z nabízených možností, ne jediná vynucená možnost.

Odpadávající záda telefonu, jako v pravěku, bych nerad, takže ať se někdo neleká 😊
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NAVARA: To nikdy nebyl zásadní problém. Problémy:

1) Sehnat orig baterii - Tohle ten zákon řeší, několik let po ukončení prodeju by měla být nabízena (myslím že 5)

2) Fénování a/nebo aceton, aby pustilo lepidlo, protože voděodolnost - Tohle by mělo skončit. Adhesives můžou být použity, ale jen nějaké decentní, aby to šlo sundat i právě bez nahřívání, ředidla. Alespoň nějaká chceš, bez toho tam voda fakt nateče, za mě snaha o fair kompromis.

3) Parts pairing, tzn úmyslná blokace neorig dílu - zakázáno.

Toliko teorie, na praxi si počkáme do toho 2027.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam