• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHSamsung Mobile
    S vice nez 1.000.000 prodanych zarizeni denne je Samsung nejvetsim vyrobcem mobilnich telefonu soucasnosti.
    Klub pro vsechny majitele.

Friends: [ Android ] | [ Google Nexus ] | [ MOTOROLA ] | [ Sony Ericsson ] | [ Windows Phone ]
    Twitter: @SamsungMobile | @SamMobiles

Pokud se otazka tyka zasadne a pouze pouziteho OS, zvazte jeji polozeni v prislusnem auditku.
    rozbalit záhlaví
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    DRAGON: dík, ale budu to řešit u nás v MB. Je to o výměně celého dílu...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SSTTAANNAA: kdyztak tady pan skvelej, opravoval mi ted usbc (komplet vypajel stary a napajel novy konektor na desku) na tabletu a chtel za to 9 kil a moc pekna prace, co sem tak kontroloval

zde po tech schodech dolu je takovej nenapadnej skromnej servis elektroniky :)
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    Taky jsem zvažoval nový telefon, ale nakonec jen na S23 nechám vyměnit USB C a doufám, že ještě nějakou dobu vydrží...
    MISEC
    MISEC --- ---
    Pripájam sa, s23u jedine ten display zahnutý, inak plne vyhovuje.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MAGUMI: mne na ni stve ten nerovnej display, jinak je s23u supr telefon.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    Pro me je jediny duvod pro koupi nového telefonu z rady S konec podpory; mam S23U a dokud ho budou updatovat, tak ho nebudu menit, neni na nem nic spatne, co bych potřeboval vylepsit. Mozna ta baterka pristi rok, ale kvuli tomu nebudu měnit telefon.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Me pomalu odchazii baterie v S22 a premyslim co bude dalsi. Zatim mam chut opravit baterku.
    Pro me je kriticka sirka telefonu a preskocil jsem 21 a 23, S24 vypada slibne.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    premyslel sem o upgradu s23 ultra, ale jak to AI v samsungach zacina byt opravdu pravidlo c. 1 a ted se jeste planuje integrace na systemove urovni, tak od samsungu asi dam na chvili ruce pryc. Zkusim zas po case sony
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MR_PREWEET: Když to srovnám s S24, tak to není zas až tak závratný rozdíl. Třeba přechod z S10 na S22 byl docela skok a z S22 na S24 taky, ale tady mi to tak nepřijde, protože S24 je povedený telefon a pořád by se dal ještě chvíli používat. Mezi S25 a S26 je ten rozdíl ještě menší, máš tam o fous větší baterku, o fous větší displej, o něco rychlejší procesor, stejný foťák. Ohledně AI funkcí jsem ještě neměl tolik času si s tím hrát, ale většinu toho máš v S24 a S25 taky. Takže ve výsledku je to čistě o tom jestli chceš to úplně nejnovější nebo se spokojíš s loňským modelem, který by taky měl být solidní a ušetříš na tom pár tisíc.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Potěšila mě i výsledná cena kolem 4 500 Kč (využil jsem 1 500 Kč kupón k novému telefonu). U Alzy to bylo sice trochu krkolomné, protože kupón přišel až po vyzvednutí telefonu, ale vzhledem k jejich rychlosti to bylo vyřízené během +1 dne, takže za mě v pořádku.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Samsung Galaxy Buds 4 Pro, mým pohledem:

Komfort

Tady musím smeknout 👍. Předchozí generace 3 Pro pro mě byla na hranici snesitelnosti - vnitřní hrana na stonku mě tlačila do ucha. U novinky je ale vnitřek stonku s mikrofonem kulatý a ucha se skoro nedotýká. V uchu tak drží jen samotný špunt a stonek ho přirozeně obchází (alespoň v mém případě). Sluchátka navíc zásadně nevyčnívají, takže se s nimi dá i pohodlně položit hlava na polštář 👍.

Celkově jde o nejpohodlnější TWS, která jsem kdy měl. Je až neuvěřitelné, že Samsung dokázal během jediné generace přejít od (pro mě) nejméně pohodlných sluchátek k těm absolutně nejpříjemnějším. Wow. Jediná drobná škoda je, že oproti 3 Pro přišla o svícení - když sluchátko spadlo na zem, lépe se díky němu hledalo. Zásadní problém to pro mě ale není, ten posun v ergonomii za to rozhodně stojí.

ANC (Aktivní potlačení hluku)

Na poměry TWS je velmi dobré 👍, ale zázraky nečekejte 👎 - jsou to zkrátka TWS. Podle měření (na která sám nemám vybavení) je ANC lepší, než u už tak nadprůměrných 3 Pro. Osobně ale nejsem úplně spokojený s těsněním (seal). Zkoušel jsem větší velikost i různé polohování, ale bez výsledku. Silikonové nástavce mají příliš tenké stěny na to, aby vytvořily dostatečný tlak. Na druhou stranu jsou díky tomu v uchu příjemnější, je to tedy otázka preferencí. Pokud někdo hledá nekompromisní ticho do kanceláře, vždy bych doporučil velká náhlavní sluchátka (Sony WH-1000XM6). TWS jsou pro mě volbou jen tam, kde hraje roli skladnost.

Pouzdro (Case)

Pouzdro je vyšší, takže skladnost je o něco horší 👎 - pro lidi, kteří nesnesou bouli v kapse, to úplně není. Chválím opět průhlednost 👍, díky které hned vidím, zda jsou sluchátka uvnitř. Stonky se už nezasouvají do šachet jako u 3 Pro, kde nebylo vidět na kontakty a špatně se čistily. Předchozí model navíc občas ztrácel při nabíjení kontakt a musel se v pouzdře po vložení přimáčknout. Tady to nehrozí, vše lze zkontrolovat i snadno vyčistit. Pozor jen na to, že pouzdro není voděodolné (což je ale u většiny výrobců běžné).

Zvuk

Mají potenciál pro velmi dobrý zvuk a miluji, že jsou dvoupásmová 👍 (počínaje 3 Pro). Nejsem audiofil, takže se nebudu pouštět do hlubokého rozboru, ale za mě je to určitě "good enough".

Zastavil bych ještě u bohužel matoucího ekvalizéru. Režim „Balanced“, který zobrazuje rovnou křivku, je v reálu klasické „V“ (zvýrazněné basy a výšky). Pokud chcete skutečně vyrovnaný zvuk (např. aby v „Get Lucky“ od Daft Punk nedomoninovaly basy), hledejte spíše profil „Clear“ (vizualizovaný jako „A“ křivka). Teď spekuluji, pro sestavení ideálního neutrálního profilu se jistě najdou povolanější. Nezlobím se, jen to v Samsungu mohli vizualizovat nějak lépe.

Gesta

Sluchátka nabízejí širokou škálu gest, a to jak dotykových (na stonku), tak ovládaných pohybem hlavy. K jejich funkčnosti vám ale víc nenapíši - tuto funkci na všech sluchátkách vypínám.
    MR_PREWEET
    MR_PREWEET --- ---
    NEVILL: bummer... mam s23 a potrebuju novej telefon a premyslim jestli s25 ci 26, jelikoz ve specifikacich vypada s26 dost underwhelming....
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MR_PREWEET: Bohužel, S25 jsem přeskočil, mám S24
    MR_PREWEET
    MR_PREWEET --- ---
    NEVILL: dokážeš nejak srovnat s25 a s26? jevim jestli mas referenci...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Buds4 Pro teda první dojem velice dobrý. Lip se nasazují, líp drží v uších, ANC jsem zkusil ve vlaku, metru, budu, na rušné ulici, všude musím říct že je to o dost lepší než předchozí generace. Jsem spokojený :⁠-⁠)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Tak základní S26 je doma, spolu s Buds4 Pro. Sluchátka jsem připojil a teda hned na první dojem mají příjemnější ovládání a lepší zvuk než 3 Pro. Zítra zkusím jak je na tom ANC ve vlaku, v metru a venku na ulici, ale myslím že to bude zase o fous lepší. Telefon asi nainstaluju až v neděli, abych na to měl klid, protože dneska nestíhám a zítra jsem pryč. Jenom tak na rozměry - S26 je ve srovnání s S24 o fous širší a tenčí, jinak váží zhruba stejně. Pak poreferuju až dodělám instalaci... :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Podarilo se tuhle QI2 Samsung powerbanku jiz nekomu v CZ ulovit? Na Samsung.cz svitila a sviti jako skladem, mam to objednane 2 dny, stav objednavky "pripravujeme k odeslani". Podpora pise, ze snad dneska.

Amazon.de pise, ze konec brezna az kveten :-)

Mam tu v krabicce S26 Ultra, ale priznam se, ze bez kompatibilni QI2 powerbanky (a jine fakt nepasuji) se az trosku bojim prejit z S25 Ultra :-)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Nejsem fanoušek iPhone, ale masakr, cca 2:1 pro iPhone. Spoustu z těch situaci jsou právě fotky, které bych chtěl laskavě alespoň v iPhone kvalitě. Samsung by měl sehnat lidi pro imaging, tohle je ostuda.

Alespoň by se mohli naučit varovat, že kamera je příliš blízko / neukladat rozmazané makro fotky. Tohle mě štve na Ultra všech generací a stále bez řešení.

BLIND S26 Ultra vs 17 Pro Max Camera Test!
    https://youtu.be/VDxBWVvbAxE?si=ODhp-lpjtM4nO5II

DRAGON
    DRAGON --- ---
    takže sem včera přišel do auta, zapnul motor a během vteřiny se to spojilo a android auto naběhnul jako by se nechumelilo, fakt miluju hardware, člověk se pobaví:)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Sorry, mel jsem toho hodne. Predpokladam ze USB jsi zkusil?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DRAGON: A co když to teda připojíš kabelem? Ne že by mi to dávalo smysl, ale jeden nikdy neví...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam