• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VSOUKOLOHLOREnergetika a energie v politické a hospodářské perspektivě
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    Kdyby se tu to téma neřešilo párkrát a to i konkrétně s ID PES a nějak na to nereagoval, tak nevim, co za ty astronomické ceny mohlo.

CRAZY_IVAN:
    CRAZY_IVAN:
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: To nejsou "moje rady" - a roky se budují minimálně dvě paralelní energetiky (stabilní + nestabilní)...
    ...a výsledkem máme prakticky astronomické ceny energií, které nás zpětně ničí.
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    USA 2025, Final EIA-860 is out, and 2025 really did it: 54 GW of new U.S. electric capacity, 96% clean. Solar again carries the offense, and we built more storage in 2025 than the cumulative total through 2023. More and more and more additions... but also record low retirements.

--

This is incredible. Like the previous few years, near all of the electricity capacity added to the grid was clean energy. The Inflation Reduction Act helped this - it made solar & wind cheaper but it also for the first time had a standalone incentive for grid storage. Look at the growth in storage!

--

@bistline.bsky.social on Bluesky
    https://bsky.app/profile/bistline.bsky.social/post/3mem34mf7gc2p

--

OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KUTAS: PROTOŽE UŽ ROKY NEPOSLOUCHÁME JEHO RADY!!! Když věříš tomu, že přesně víš, jak to má fungovat, a přitom druhou dekádu pozruješ zbytek světa odcházet uplně opačným směrem, taky ti z toho začne kapánek vyšilovat... já Psa beru hlavně jako varování, kam se můžu taky za pár pětiletek propracovat přílišnou angažovaností na internetech.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    PES: Cina to dela skvele a EU to dela spatne!

Ja nevim, proc tu debatu tady tak hrotis. Podobne OZE je peklo (ok solar na strese beres) a budoucnost je jedine v JE.
    Imho to neni takhle cernobile, proste se ty pristupy musi a budou kombinovat.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES,R_U_SIRIOUS: tak je to spisovatel, co napsal dvě knížky, woke a over woke, já myslím, že žádných dalších otázek, připomínek ani jakýhokoliv šťourání fakt netřeba...
    PES
    PES --- ---
    R_U_SIRIOUS: GD je prostě jen další z velkých (a šílených) plánů, kdy je to ve stylu "Mysleli jsme to dobře, ale dopadlo to... jako obvykle (= katastroficky)"
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    MAKROUSEK:

Samozřejmě, protože jde o životní prostředí, které to zdraví tak trochu ovlivňuje. Docela dost.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    R_U_SIRIOUS: Aha, takze uz ne klima, ted jde o lidske zdravi. Ok.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    PES:

Ha-ha-ha.

"Varoval, že Evropa se stále více spoléhá na dotace, aby si udržela konkurenceschopnost, zatímco jiné velké ekonomiky fungují s menšími omezeními. „V dotované ekonomice nemůžete být konkurenceschopní,“ řekl."

Minimálně tohle prostě není pravda. Čínská ekonomika je dotovaná od hlavy k patě a kapitalistům solidně zatápí.

Už jsem to psal. Stát je legitimní hráč na trhu. S velkou kupní silou.

Heleď. Green deal je prostě napření úsilí na úrovni EU k tomu, dělat věci lépe než dosud s ohledem na lidské zdraví. Zatmco odpůrci a fosilní lobby touží po tom, dělat věci stále stejně, dokud zdroje nevyschnou. Po nás potopa. Zdraví lidí. neřku-li jiných organismů, je jim u prdele.

Jde o snížení toxických látek v ovzduší. vodě i půdě.

Sorry, já pesticidy. herbicidy, mikroplasty, oxidy všech sraček konzumovat dál nechci. Děkuju.
    PES
    PES --- ---
    He-he-he...
    ...tohle se tu (také) nebude líbit. Proud dehonestace za 5...4...3...

SPOJNEC: Belgický premiér o Green Dealu - Neviditelný pes
    https://neviditelnypes.lidovky.cz/ekonomika/spojnec-belgicky-premier-o-green-dealu.A260211_145537_p_ekonomika_nef
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: sorry, lifestream mlhy :))
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: No ale to víš ty brebto...

Btw. dvě jsou proto, že první je statická z okamžiku relevantního k odpovědi. A druhá je "live", takže se bude načítat vždy aktuální, tj. potom by to nekorespondovalo s obsahem té odpovědi...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: mno nebudu lhát, věřil bych ti podstatně víc, kdyby tvy dva poslední příspěvky nebyly fotky mlhy...
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: To není moje obscese, to je jistota, že s Tebou v takovém nastavení ta Matička Příroda prostě dokonale vyjebe...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    PES: já touhle tvojí obsesí na počasí netrpím, takže fakt nevím, kdy byl zrovna Hamburg pod mrakem
    PES
    PES --- ---
    Jinak až se mlha rozplyne, tak snad bude něco vidět na živé kameře
    PES
    PES --- ---
    MARASAN: zrovna teď nejsou vidět vůbec

MARASAN
    MARASAN --- ---
    BLOWUP: JEDU jen tak neprehlidnes.
    PES
    PES --- ---
    OMNIHASH: a těch skoro 21 dní Dunkelflaute tuhle v prosinci jsi už zapomenul? Anebo v rámci OZEifikace dostaneme všichni poukaz na zimní "prazdniny" někde v Maroku či na jižní polokouli úplně a tady to na ¼ roku zabedníme a necháme prázdné?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam