• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NENUPHAR: jaterni testy se drzej na dobre urovni, i kdyz uz treba cast jater je poskozena, jatra dobre kompenzujou. pokud clovek leje tvrdej, urcite poskozeni tam je vzdycky, ale jaterni tkan se velmi dobre regeneruje. jinak jestli mohu poradit, ten ostropestrec brat na noc, jatra se nejlepe regeneruji mezi 2-3 rano.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Ono mj.nejde jen o to,co kdo užívá,ale dost podstatný je taky s kým.To kým se obklopujeme je zcela zásadní,a hlavně v dobách "dospívání".Dnes je to teprve 22 dní, bez alko mlhy.Jjsem pořád ani ne na startu,dobrej budu po 100 dnech,a o úspěchu se můžu bavit po roce!Ono alkohol mít tzv."pod kontrolou" by byl v mém případě kunst!Paradoxně mě to baví,má to neskutečnou zpětnou vazba a co je směrodatný je,že cítím,že to konečně dělám kvůli sobě.Jsem k sobě absolutně přímočarý,nic si nenalhávám a vcelku si zatim věřim!Bylo už pár dní,kdy baženíčko svádělo,škemralo vcelku intenzivně,ale bez úspěchu:)Dál chodím na stejná místa,co dřív,s tou změnou,že už se nevracim po ránu a marně se sanžim trefit do zámku,ale s navráty jsou ted víceméně rozumný,což je v důsledku toho,že do určitý chvíle se to dá,největší pohoda!Ale,když bouchne půlnoc a silná většina má už náběh na ebrietu,frekvenčně se začínáte vzdalovat,tak to člověka přestává bavit!Vzhedem k tomu,že nechci nikomu kazit večer a sám nechci "trpět",je nejlepší varianta se sebrat a jít,časem to snad bude snesitelnější!:)Není snadný nepít,když okolí pije a sakra v mym případě.Nidko mi už nevěří,že bych to dal,a to je pro mě neskutečná výzva...Chci žít a ne nečinně přežívat,ale jak říkává můj Táta:"Kecy jsou na hovno,ukázaná platí!!!":))
    ADAMBERNAU
    ADAMBERNAU --- ---
    Poslední asi 3 týdny jsem relativně aktivně pil. Z těch 20 dnů jsem vynechal asi tak 3, možná 4. Přinejmenším láhev vína; spíše ale o něco více. V podstatě to bylo tak, že jsem se přes den srovnával, abych večer začal znova. Kupříkladu ve čtvrtek minulý týden jsem si dal asi 6 piv + 2-3 panáky whisky; v pátek jsem zcela vypustil tvrdý alkohol a dal si 11 piv; v sobotu jsem šel do hospody už s tím, že to bude na chvíli poslední alko-večer, což chci tak nějak dodržet. Večer jsem končil se "skóre" 7 piv + asi 5 panáků whisky resp. vodky, což mi málem způsobilo nemalé potíže, protože jsem vracel domů na kole. Kousek od Apolináře (tak trochu paradox) mne chytili policajti s tím, že jsem určitě pil, že to ví a že mi dají dýchnout, jestli nebudu "spolupracovat" (jeden z policajtů po mně pořád chtěl, abych došel k nejbližší lampě a ukázal mu, jestli dokážu jít rovně). Dodnes nevím, proč mne nechali jít.

    Bylo toho pití celkem dost; asi nejkontinuálnější pití v životě. Bude asi znít zvláštně, když řeknu, že mi to udělalo vlastně velice dobře; že jsem se tak nějak "propláchl" a v podstatě se tak nějak smířil sám se sebou. Byly např. noci, kdy jsem nemohl usnout resp. usnul v 1 ráno a vzbudil se třeba ve 3 a nemohl už usnout, protože jsem přemýšlel o věcech, které mne trápí - to byly právě ty noci, co jsem nepil. Ani jeden z večerů jsem jsem nepil sám; vždy s někým. Často jsem pak o těch nešťastných věcech mluvil u pití, díky čemž se mi dostalo jakéhosi feedbacku od ostatních a já měl pocit, že neoperuji s nějakými konstrukcemi, co jsem si vycucal z prstu, a že si pomalu začínám dělat ve věcech jasno. Z tohoto hlediska ty alko-seance posloužily jako vlastně velice dobrá a poměrně efektivní psychoterapie. Jinak řečeno, pití nebylo řešení, leč prostředek.

    Občas si ale, jak by to dopadlo, kdyby nebyla ta prohibice.
    SOYER
    SOYER --- ---
    ahoj, tenhle klub mi padnul do oka
    bude to pro me asi prvne co to takhle shrnu

    uz asi ctyri, pet let nehulim a nejspis po tomhle prelomu se mnou chlast zacal delat divy, jelikoz uz nebylo co by to ve me utlumilo. chlastal jsem kazdy vikend i pres tyden a to velmi mnoho tvrdyho. zacalo se mi stavat, ze jsem se probudil a nevedel jsem nic, kolikrat i s rozbitou hubou. nasledne jsem se od kamaradu dozvidal, co jsem vse vyvadel, a ze treba mam tu pusu rozbitou od nekoho z nich. nejakou dobu jsem si z toho delal srandu s nima a neresil jsem nejake omezeni. ale pak se to zacalo stavat casteji, zacal jsem mit povest nachcana a zacalo se mi pak rikat Hank - podle filmu Ja, me druhe ja a Irena (dnes uz se tahle prezdivka nevztahuje jen na me, ale na vsechny, kteri to maji podobne :)), extempore a potycky zacaly byt vetsi a horsi. prisel jsem na to, ze "nesmim pit moc tvrdyho moc rychle" a tim jsem se ridil, daval si drinciky, prokladal to vodou a podobne. vydrzelo to asi rok a postupne to zacinalo byt stejne, az do chvile nez jsem udelal vec, kvuli ktere jsem musel pritelkyni slibit, ze tvrdej prestanu pit uplne. to uz budou pomalu dva roky a nemam s tim nejmensi problem. je pravda, ze obcas s nekym je potreba neco zapit treba stopkou dobre whisky. nasel jsem si oblibu v dobrych vinech a vychutnavam si je. a samozrejme miluju pivo. a to je duvod proc chodim kazdy patek do hospody, v lete i pomalu kazdy den nekam na terasu. za ty dva roky jsem zacal mit docela splavek a nedela mi problem pres odpoledne nalamat deset kousku a pokracovat dal do vecera. v poslednich nekolika mesicich mam pak drobne vypadky pameti typu, ze si nepamatuju cestu domu a podobne, sem tam mensi vylev a jak bylo receno premoudrelost. diky tomu jsem si uvedomil, ze moje domenka "kdyz budu pit jenom pivo, tak budu v pohode" neni uplne pravda. Ale prestat ho pit? to si neumim predstavit.. popravde je patek vecer a ja nejspis na par zajdu. ale musim s rozumem a ovladat se. vim, ze za to nemuze to pivo, ale ja, protoze nepoznam, kdy mam dost a prekracuju onu hranici. snad se to naucim a nedopracuju se ani k jednomu z tech extremu - bud ze bych pil vic a vic a nebude se mnou dat vydrzet nebo, ze bych zacal abstinovat uplne a prisel bych o znacnou cast sveho zivota, kterou mam rad.
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    MIC: s tim souhlasim. na druhou stranu jsem abstinenci taky neco ztratil. a mluvim o cca 3 poslednich letech na suchu. uz treba jenom to ze jsem cim dal vic sam, do spolecnosti chodim relativne malo a tak. spis vidim ty negativa tedka ackoli pozitiva samozrejme prevazujou. treba jako ze jsem na zivu, mam kde bydlet a relativne dobre zamestnani.
    MIC
    MIC --- ---
    WABICEK: pozitivni stranku alkoholizmu jsem si užíval tak to třicítky. Když to přestane být o víkendových úletech, ale je to o každodenním konzumerizmu, jde do tuhýho.
    WABICEK
    WABICEK --- ---
    doufam ze nebudu taky takhle mluvit za dalsi dva roky. rozhodne to ale neni jenom pozitivni.
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    DELMONTE: nechceš to rozvést? Jako motivaci pro ostatní :)?
    DELMONTE
    DELMONTE --- ---
    nepiju teprve pět let. maximálně nealko pivo :-) v mým životě se změnilo úplně všechno. doporučuju a to vřele.
    COYOT
    COYOT --- ---
    DRSH: jj toho jsem si vědomej...taky to asi snažím držet na hraně.. a ty panáky nepit....ostatne ted je klid :) a vůbec mi nějaká prohibice nevadí :).
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    Trvalo mi dloho pochopit, že nedám to co kluci a ještě dýl, že nedám to co holky a že se prostě rychlej sežeru než kde kdo, po miliontý kocovině mi to stále nedocházelo až tedy po dvou oknech jsem si řekla, že holt alkohol jen tak ke knedlo vepřo zelo, a třeba stříček max dva s kámoškou, pak už jsem za hladinou a démon alkohol říká KALÍMÉ! Bolí z toho hlava a boj s promiskuitou je v tomhle stavu, skoro jako boj s větrnými mlýny. Společnost je nastavená tak, že je normální se třikrát do tejdne vylejt a nepovažovat to za velkej problém... Přesto piju málo, vydržím ještě míň a rači hulim, teď si muž stěžuje, že s ním nepiju doma víno. Považuju se za alkoholika, co se snaží držet na uzdě, aby nemusel přestat pít úplně.
    DRSH
    DRSH --- ---
    COYOT: takhle to prave cele zacina...
    COYOT
    COYOT --- ---
    čau :)
    Třeba já osobně to mám tak, že si zajdu rád na pokec na jedno až 4 pivka... .to je v celku pro mě přijatelný a na pohodu... ovšem nesmí do toho příjit kořalka.... to je pak zlo :) a většinou ráno po probuzení si řikám že to s tím chlastem přeháním...specielne ve chvíli, kdy vím, že mám jet do práce autem a kvůli zbytkáči riskuju noty.. o který už jsem práve kvůli zbytkovýmu alkoholu příšel..
    tak do práce přijedu pozdě a ještě "evidentně po tahu.... což už je na zamyšlení a řešení sitauce....


    takže to mám s chlastem tak, že pokud me "alkohol" neomezuje v tom co chci a měl jsem v plánu dělat, tak pak je tohle "pití" ještě pro mě osobně přijatelný..

    ovšem musim přiznat,že mnohdy tomu bylo přesne naopak... pivka panáky šrotix.. a druhej den a další 3 dny "morální" kocovina jako prase....

    o dočasný abstitneci jsem zatim nepřemýšlel..ted to mám tak,že zajdu 2x 3x v týdnu tak na 2 pivka případne si dám 2 střiky jen s deckou vína a valím domu...

    ale tím nechci tvrdit, že když na to přijde a je k tomu partička a nálada, že se nezlinkujem jak oficíři :)
    ZIP79
    ZIP79 --- ---
    GHOSTDOGG: Myslím, že do toho člověk může poměrně nenápadně zabřednout kdykoliv. Já jsem u alkoholu v podstatě poprvé získal trochu nadhled, když jsem si naordinoval půlroční abstinenci cca dva roky zpět.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    trosku si tu pospamim na pribuzne tema - Prohibice
    [ RAINBOF @ nyx :: kluby :: drogy ]
    (ne)podporte zalozeni klubu :)
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    ZIP79: Popravdě si občas řikám, že by to bylo i lepší v těch 30-40, ale pokud by si s tim v tý době začal. Mě jako jedna z nejhorších věcí příjde právě ta, že tyhle stavy (ARTUR:) má většina lidí ve 20 už za sebou a v klidu se veze na alkoholvý kultuře, která je tu braná jako zcela normální a přirozená a člověk se do ní tak nějak "existenciálně" narodí. Pak najednou zjistí že má z těla žumpu a že legální fet je pořád jenom fet...
    ARTUR
    ARTUR --- ---
    Nojono. Máma leje, co jí dal kopačky Sepéši, Tak co mam chudák ve čtrnácti dělat?
    NENUPHAR
    NENUPHAR --- ---
    Nechte ho, třeba je to syn Ivety Bartošový, kdybych měla takovou mámu tak si taky radši nic nepamatuju :)
    ZIP79
    ZIP79 --- ---
    ARTUR: jo tak tohle se dá když je ti 16-20 a je moc fajn když se to obejde bez vážnějšího průseru, když je ti o 10-20 víc už to za prvý opravdu taková prdel neni, za druhý už to neni vůbec zajimavej zážitek.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    ARTUR: Nevim kolik ti je!?A
    Co máš za sebou!?Ale,co vim je to,že absolutně nechápeš poientu a smysl této diskuze!Nadšení ti nechybí,to ani mě nechybělo,ale věř mi,že blázníme,protože blázen jsem,dokonce s čápou "pod čepicí",ale lepší bláznit než blouznit v přelitoze,blejt si na triko,do klína a věřim,že v tvym případě si i nasrat do kalhot,a radši si nic nepamatovat!Držim palce,aby ti to vydrželo...a v lepšim případě Abstinenci /NA/ZDAR
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam