• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    Jedna z možností, jak se zbavit závislosti - má vlastní zkušenost :-)
    A jeden tip, jak to jde udělat JEDNODUŠE. Pokud silná vůle není, nebo nestačí.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Petr Novák - Hlad je jen žízeň v převlecích - natočeno únor 1996 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=uu7c372Yb-E
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    Začni dělat, co je nevyhnutelné... - pít
    Potom dělej to, co je možné... - střízlivět
    A najednou budeš dělat nemožné... - nepít
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Začni dělat, co je nevyhnutelné...
    Potom dělej to, co je možné...
    A najednou budeš dělat nemožné...
    * Sv. František z Assisi
    ALOISIE
    ALOISIE --- ---
    Já mám za sebou co se alkoholu týče taky hodně hnusné věci. :-( Ale právě že už mě to ani neláká ani nemám chuť, přitom "čistou abstinenci", jak to vyžadují na léčení, taky nedodržuji. Prostě mi to přijde, že jsem si už odpila svoje, mládí je za mnou, a už bych to ani nezvládla.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    PETJU: ale neke :)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    TOREIP: To se divím, že na chlast nemáš chuť ráno. Není nic lepšího, když začínáš střízlivět (v dechu už nic mít nemusíš, ale ještě se cítíš trochu vedle) si dát škopek nebo pálenku na spravení. Já teda nepiju do takovejch sraček (mně to ani nejde (musel bych do sebe řezat tvrdý), dřív než jsem psychicky úplně vedle, tak mi je fyzicky zle nebo prostě spokojeně usnu - navíc mám dost rychlý spalování - kolikrát jsem po těžké kalbě třeba řídil nebo jsem namátko foukal v hokně a nula a to jsem se cítil, že musím ještě bejt), spíš se u mě objevuje takovej ten pocit, že mi ten chlast dělá dobře nebo že mi pomáhá.. resp. radší piju pravidelněji ale málo a udržuju se pořád uvolněnej..ne opilej..občas veseleji občas míň.. ne abych byl pár dní ready a pak se zlil jak žákon káže.. to mě nijak neláká. ale to neříkám, že bych furt pil, jen takový období mívám..nebo jsem třeba s lidma, kde není o chlast nouze, takže panáčak semtam za den..do toho škopíček..proč ne? ale říkám, jak kdy.. spíš mě příjde, že chlastám míň (inteligetněj, než když jsem byl hodně mladej - začal jsem s tím tak v 13/14) ale za to jakoby častěji. Naučil chodit i sám do hospody. Nikdo nejde, tak půjdu sám, to jsem nikdy nedělal. Není problém si u toho solokaleni dat treba i deset piv, aj si říkám, že mě to kolikrát baví víc, než s někým. Ale doma jak ty sám to nedělám, není tam ta atmosféra hospody a ta možnost se s někým potkat - to rušno.. to mě neláká. Asi tj dost o metabolismu, já měl vokno jen jednou v životě (čistě jen z chlastu), mně se nikdy nedaří dosáhnout takovej ten stav totální nezřízenosti, to prostě dřív usnu.
    TOREIP
    TOREIP --- ---
    Taky prihodim svoji trochou do mlyna..Zacatky klasicky kolem 15ti, prvni kalby a hrozna sranda. Pak stredni, kdy se uz zaclo chodit kazdej patek ba co vic, zacli jsme tahat slitej chlast na hodiny. V te dobe prvni vaznej uraz, kdy po flasce vodky prokopavam sklo s dratenou vystuzi a delam si nepeknou reznou ranu do stehna ( 4cm hloubka, 23cm delka, 3cm od stehenni tepny ). Nasleduje vylouceni ze skoly kvuli zatahum, pak dalsi skola stejnej scenar.. Rok nicnedelani a nepretrzityho liti, kdy se vracim domu a pred dverma sbaleny veci ( nejednou )..o vypadcich nemluve. Tak to jde dal, az k prvnimu vaznymu pruseru s policii, prvni drepy na zachytce a opravdu nepekna noc s naslednou kocovinou na cele predbezneho zadrzeni. Zaroven s tim konci prvni vaznej vztah a ja si rikam ze neco je zle.
    Omezuju piti, nastupuju na skolu a jsem v pohode.. Bohuzel pro mne v ty dobe poznavam cloveka co jako jedinej z lidi kolem me dokaze se mnou udrzet krok v piti a aby to nebylo vsechno, on to ma stejne. Takze cim dal vic extremnejsi pitky, cim dal min penez, cim dal castejsi vypadky, prusery atd.. Svoji nynejsi pritelkyni poznavam na mejdanu a postupem casu se vse vraci do starejch koleji. Hadky, docasny rozchody pri kterejch se netaji tim, ze je to kvuli mymu piti.. Deska se uz nehadame a ja sekam latinu. Do ted splacim penize za ten vetsi pruser, do ted jsem nijak neomezil piti, do ted mam opravnenej strach z toho co se stane priste.
    Nebudu rikat, ze mi piti nepomaha utect od vsedniho zivota a uvolnit se. Nikdy jsem se zatim neprobral s touhou po chlastu a v kalbe nepokracuju. Pokazdy prochazim moralnim ocistcem, kdy si rikam kam zmizely vsechny prachy, co se to zas delo, proc je na me tenhle a tenhle nasranej a kde mam kurva mikinu.. Popravde se posledni dobou mnohem radsi napiju doma sam u filmu, nez se courat po meste s partou. Nastesti pro me bydlim na konci prahy, daleko od vseho deni, tudiz nehrozi ze bych nekam cestoval. Vypiju toho sice nemalo, ale alespon mam jistotu, ze se proberu tady, se vsema vecma a nehrozi zadny konfrontace s cizima lidma, s holkou nebo vytrznictvi..
    Posledni kalba skoncila tenhle patek moji cestou na ambulanci z duvodu padu ze schodu u karlova mostu s lahvi piva v ruce..vysledek - roztrhany ruce na dvacet stehu vsude mozne, otres mozku, modriny vsude a pritelkyne v soku. Ani pres to vsechno si nedovedu predstavit, ze bych mel nadobro prestat...
    Sorry za ten roman, tot muj pribeh.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    MYSHE: ono je (bylo) težký si těch piv dát místo deseti pět, aby tě ta opilost tolik neobtěžovala, co :))
    MYSHE
    MYSHE --- ---
    ALOISIE: Myslim, že bych se mohl označit za podobný případ, pač nějak tak jsem přestal pít. Dřív jsem pil moc - víkendy + minimálně 2x v týdnu jsem si vylil rypák a na "pivo" jsem šel v podstatě každý den, ale postupně se krátil čas strávený pitím v hospodě. Nejdřív jsem si myslel, že mě nudí stereotypní prostředí, takže jsem omezil hospu, k čemuž mi teda asi pomohlo stěhování tý domovský ze smíchova přes řeku. Nějaký alkoholismy nebo abstinence jsem v tu chvíli neřešil.. až jsem si po jednom koncertě uvědomil, že mě ve skutečnosti hrozně sere ten stav opilosti.. V listopadu to bude už rok co nechlastám vůbec, do hospody chodim rád, jen přede mnou stojí kofola nebo malina.. Pivo si občas dám kvůli jeho neodolatelný chuti - což je btw skvělej pocit, pít ho fakt jen kvůli chuti a uvědomovat si při tom, že jich nemusim vypít deset.. Alkoholismy neřešim dál, nechávám je tak plynout.. Ještě bych dodal to, že to s sebou nepřineslo nějakej zásadní životní zvrat, ale cítim se tak nějak mnohem svobodnější. Sem tam sice démoni zaklepou na dveře, ale neotvírám jim.. )
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    ALOISIE: prestat bavit pit ....to funguje jen pokud se obacas zlejes jako prase.... cloveka prestane bavit roztrhany obleceni, modriny, nove doklady a klice....nic si nepamatovat, mit ostudu atd.....

    ale kdyz uz jsi zaslouzily alkac tak to neni vztah bavi/nebavi .....ale vztah mam co pit / nemam...jsem v hajzlu .....takze opravdovej alkac muze prestat jen tak ze si projde pekne celej abstak a pak musi minimalne par let nepit vubec....
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    ALOISIE: Můžeš to více rozvést,dík!?
    XINDL
    XINDL --- ---
    ALOISIE: Nojo, ale to, ze ho uz nebavi pit, neznamena, ze bude prestavat. Jelikoz je u chlastu i fyzicka zavislost, tak si to telo bude rikat o svou davku a pokud ho nedostane, prijde abstinencni syndrom. A drtiva vetsina zavislaku si radsi znova da, nez aby si prosli abstakem. Proto je celkem, s prominutim, kravina to, ze by alkoholismus s vekem vyprchaval. Resp. nerikam, ze se to u nekoho nemuze stat. Kazdej s tou svou zavislosti bojuje trochu jinak, nicmene aplikovat tuto myslenku na vetsinu alkoholiku proste nejde...
    ALOISIE
    ALOISIE --- ---
    Ne, že bude postupně přestávat až ho to přestane bavit úplně.
    MIC
    MIC --- ---
    ALOISIE: Co znamená do neurčita? Že si dotyčný bude průběžně neurčitě pít dokud neumře? (těch co chlastali a už nejsou mezi námi jsem znal dost) :-)
    ALOISIE
    ALOISIE --- ---
    Zdravím všechny. Myslíte, že alkoholismus může s věkem vyprchat do neurčita? Mám jeden takový případ poblíž.
    BGDNY
    BGDNY --- ---
    Ok, chlapce drahy - napises tie prace, dokoncis rocnik, oslavis to bujnym pitim a potom koniec! Nemam uz na to nervy.
    JOSPHINA
    JOSPHINA --- ---
    Jestli už to tu bylo, tak pardon :)
    Karel Nešpor — Všechnopárty: 1. 2. 2013 — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/...i/10090925908-vsechnoparty/213522161600003/obsah/242739-karel-nespor/
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    WARE: tak to ale neni..... stejne jako u kazde drogy (a vlastne u vseho co do tela cpem) je skodlivost v extremech..... kdyz se uziva jako lek, relaxant, mirny povzbuzovak, dezinfekce na cestach atd. tak ma svoje nezastupitelne misto.... kdyz se chlasta jen pro vysi promile v krvi je to spatne....
    WARE
    WARE --- ---
    Tak dík, je dobré si uvědomit, že alkohol není řešení ničeho, podlomí kolena každému a je to jeden z největších klacků, který mi život hodil pod nohy, prostě se to nevyplatí v žádné situaci. Abstinuji až na to, že na to pivo se nechám občas kamarády přemluvit, ale tvrdším bylinným likérům i těm ostatním se vyhýbám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam