• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    Chodi tu nekdo z vas na skupinovky? Jinak ja mam s alkoholem problem fakt velikej, kterej sem si priznala az ted. Rada bych se pokusika aspon mesic abstinovat, ale nikdy to nevydrzim dyl jak tyden - kazdopadne jsem mozna nikdy ani poradne abstinovat nechtela, alkohol je vlastne celej muj zivot, nic jinyho neumim ani nedelam, nemam zadnou praci a od 15let proste jenom leju prvni ligu, ted je mi 28 a dost se to podepsalo na mym zdravotnim i psychickym stavu.. Tak mi drzte palce, diky :) jinak sem zacla chodit na psychoterapie ale to jde strasne pomalu a myslim ze k jadru nejakyho problemu se dostaneme az za spousty let ;) co pro vas byl ten definitivni spoustec ze uz jste fakt v prdeli? Ja sem trochu masochista se sklony k sebeposkozovani takze ja uz byla na dne mockrat kdy jsem prisla o vsechno ale nikdy me to nedonutilo z toho bahna vstat a zacit neco delat..
    KEB
    KEB --- ---
    KLATIC: Jo, jenže si vyšel ze cviku :D Po půl flašce tvrdýho budeš zralej na ARO!! Taky bych flašku tvrdýho v dobách své nej slávy zvládl celekm v klidu ;)

DAREBAK: Pravdu dí tenhle chlapec ! :)
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    KLATIC: To je slyšet...přej a bude ti přáno...takže ti to jen přeju!
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    CLOWNZEPPA: neboj...mel jsem dost casu an sobe delat pokusy....
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    KLATIC: I kdyby bylo víc než nejhůř...po půl flašce tvrdýho nedokážeš vůbec nic ba naopak!
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    DAREBAK: kazdej ma svoji drogu.....ktera ho dokaze dostat do neuveritelnych vysin i uplne na dno....u vetsiny z nas je to zjevne chlast....vim ze kdyz bude nejhur vypiju pul flasky tvrdyho a dokazu temer cokoli.....ale schovam si to uz presne jen na moment kdy uz to nepujde jinak.... (pruser v horach, utok na bodaky,atd... :o)
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    DAREBAK: Very good!
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    _SKRITEK: treba hleda rovnovahu. ja jsem delal mazane kousky, nez jsem rovnovahu nasel. vedel jsem (a vim), ze alkohol je domenou meho byti, a kdykoli do toho mohu zase vlitnout jako pred dvaceti lety. kdyz se divam na grafiky, co jsem delal v te dobe, tak - leckdy - tezko verim, ze je to ze mne, a ze se to prodalo. a kolikrat si rikam, kdyz jsem s napady na suchu, co by udelala flaska ten high (u nas uz tak 15 neni) a macaty spekoun neceho moc dobreho. ale nejdu do toho - nechlastani mne uz stalo tolik, ze by bylo velmi hloupe to zahodit - ze 100% uspesnosti je 40%, ale treba je to vyzralosti trhu. ale i tak na nejake to byti to staci. urcil jsem si priority. to by meli i ctenari tohohle auditka. chci nekalit? tak bez kecu do toho. chci kalit s ustupky? no tak jo. ale uz kdyz se radim s cizimi lidmi, tak mi snad musi byt jasne, ze na to nemam, protoze hledam ulevy a pozehnani od tech, kteri meli to stesti. a myslim si, ze je to fakt o stesti. cili hledat rady u tech, co meli stesti za jinych okolnosti je jako chcat proti vetru, bud budes rozkrocenej (-na) tak, ze to nedostanes... a nebo vitr zrovna foukne jinak ;-). nejprve naprosto nepit, a pak hledat rovnovahu. "naprosro nepit" a "hledat" muze skoncit i u naprosto nepit. clovek precijen objevi nove obzory, ktere jej budou fascinovat mnohem vice, nez posezeni s "kamarady", kteri nerespektuji jeho chut k nepiti.... a nebo naopak. cooort znaajet ;-).
    KEB
    KEB --- ---
    KLATIC: Není to nic objevného jen do jiné roviny postavené tebou zmíněné - Rozdíl mezi kámošem a soukaličem je ten, že s kamarádem si máš co říct i za střízliva.

Už jsem si uvědomil, že některá má kamarádství by bylo záhodno přehodnotit :)
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    VOLEMIKI: asocialnost prijde kdyz ty tri v zile nemas...
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    SDN33: Ber to taky tak že pokud kalíš ve velkým to znamená nejít s kámošema na pivko ale vylejt se jako váza tak co je potom "normální"život ? a co asociální chování ? z devadesáti procent je to o chlastu a s třema v žíle jsou kámoši všichni hlavně že je co lejt teda pokud nekoho nenasereš a nechytí tě za flígr a nevyhodí co je ta asociálnost ?
    KEB
    KEB --- ---
    SDN33: Já jsem to tak pochopil, ale na to se nedá nic říct. Leda tak doporučit zamyšlení jestli je to správná cesta... :)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    KEB: ne, já jsem tu acociálonost nemyslel na fázi, když nepiješ; ale práve na dobu, kdy moc piješ - že sám sebe degraduješ a odtrhuješ od "normálního" života tim pitím
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    KEB:
    KEB: amen
    KEB
    KEB --- ---
    SDN33: Asociálnost bych viděl tak, že skuteční kámoši to, že nepiješ, prostě akceptují. Ti ostatní na tebe serou, tak se na ně vyser taky...
    KEB
    KEB --- ---
    CLOWNZEPPA: Tentokrát souhlasím bez výhrad :)
    VOLEMIKI: A s tebou taky :D

Člověk si na chvilku odjede ze země a hned se tady toho tolik nakecá. Já k tomu jen dodám, že jsem zjistil, že tím že jsem čistej jsem nic neztratil. A naopak jsem získal :) Akorát klubová karta na slevy do vinotéky je mi už asi na hovínko :D
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    _SKRITEK: asi si nedovedeš představit alkoholika když se dostane k lékařskému nebo potravinářskému lihu
    _SKRITEK
    _SKRITEK --- ---
    CLOWNZEPPA: Představa alkoholika, který si ředí chlast vodou, je více než úsměvná. :D
    SDN33
    SDN33 --- ---
    SA_KRA_: Jo, ta asociálnost mě na tom příjde asi nejhorší. Ale ono asi závisí dost na povaze a filozofii člověka samotného. Ale ta bublina, co se kolem tebe začíná nafukovat, je nevyhnutelná.

Já jsem shodou okolností teď před časem nemohl týden pít kvůli hospitalizaci a fakt jsem se cejtil líp. Větší luxus, než jít spát a vstávat střízlivej jsem dlouhou dobu nezažil. Jako zní to směšně, ale je to tak. Jenže pak tu je ten permamentní stres a pnutí a to se jinak než chlastem nebo fyzickým zničením se zrušit nedá.

Ale u tebe bych to neviděl jako nějakej velkej problém, pokud se třeba fakt sundáš jen jednou týdně po práci /nebo jsi to tak dělala/, myslím, že tj takový přirozený relax. Musíš ten nával streus vymýtit stejným zlem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam