• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    SDN33
    SDN33 --- ---
    SPIRITMONGER: No já už zase můžu jít na pivo s tím, že si dám třeba dvě a jdu dom. To bylo před pár měsícama unreal.:)
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    RIVA: jako to je asi největší problém co tady, kdo s chlastem měl :-D od všech těch násosků, kteří se sem tam pochčijou nebo jako já vyserou mezi postele nebo skončej až v šaškeci až k tobě dobrá zpověď ;-)
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    RIVA: Já měl problém s kořalkou , hodně podobný , i když jsem lil jako vepř tak jenom pivo . Spousta lidí , přesně jako to máš ty o vánocích , mě nutila do tvrdýho . Sral jsem na ně , když tlačili dál tak jsem jemně naznačil že je to moje rozhodnutí . To chápou jenom lidi kteří mě opravdu znají . To je poslední slušná hranice za kterou vlak nejede . A pokud ani pak nechtěli chápat a ty kecy jistě sám dobře znáš , od nechápání až po to si se mnou neťukneš nejsi kamarád , tak jsem je na tvrdo bez skrupulí poslal do prdele takovým způsobem že už to neprobíhalo . A nadělal jsem si s tím i zlou krev . Příklad nastěhoval jsem se na nové působiště a jeden nový soused měl neustále pocit že si s ním musím dát ferneta . A ať se ti to líbí nebo ne tak to musíš dělat stejně a to i v nejbližším okolí . Pokud je to tvoje rozhodnutí a stojíš si za tím , tak se nesmíš nechat zmanipulovat . Každej ať si říká kdo chce co chce si chlastá na svojí hubu . A až se ocitneš v hovnech tak s těmito to můžeš jenom zapít nic jiného . nic .....A nerad bych s tebou manipuloval já ale jestli můžu radit tak se na to vyser uplně tím spíš že jak jsem četl tak máš podporu v partnerce a uvedl jsi spoustu důvodů proč nepít . Proti tomu vidím jenom pseudo výčitky svědomí aby jsi někoho neurazil . Ale taková sorta lidí kteří neumí respektovat osobnost , ta si zaslouží urazit hlavu a ne jenom ego .

    SPIRITMONGER
    SPIRITMONGER --- ---
    RIVA: Tjn, dalsi podpasovka pro wannabe abstinenty. Kolik lidstvo vymyslelo drinku bajecnejch chuti. Od piva, vina, Baylees po ruzny kotejly. Nealko si muzes dat tak caj nebo dzus. A to jeste ja nerad piju v noci veci s kofeinem atd...

    Jinak mam dobry zpravy : vydrzim v poho nechlastat, kdyz piju max Birely. Za posledni 2 mesice sem byl kalit tak trikrat, jako normalni clovek. Akorat vydrzim tak dve hodky a koncim, jak nemam trenink.
    RIVA
    RIVA --- ---
    Ja jsem tedka skoro v polovine sve kazdorocni trimesicni odmastovny. Nepiju vzdy od poloviny zari (po narozeninove party me manzelky) do zhruba poloviny prosince, kdy uz se mi sice po chlastu skoro nestejska, ale tlak okoli je (hlavne pres vanoce) takovej, ze se to neda zvladnout. Jak pak zacnu pres vanoce zase nasavat, tak se pak spotreba prubezne zvysuje a vrcholi pres leto.

    Co mi vadi na chlastani? Jsem trochu nervni typ a mam maly deti. I kdyz piju jen vecer a to treba max 3-4 pivka, nebo flasku cervenyho s manzelkou na pul, pres den potom daleko hur zvladam radosti rodicovstvi. A taky to samozrejme hafo leze do penez.

    Rad bych prestal uplne. I manzelka nad tim (ted teda hlavne s financnich duvodu) zacina premejslet. Nicmene blizi se strasak vanoc. Vsechny ty party kam te lidi zvou a ty musis cucat odporny nealko pivo, nebo vodu... A ja bohuzel navic chlast miluju kvuli chuti, ten high co to dava me vlastne ani nezajima! :)
    KEB
    KEB --- ---
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    KEB: Kontrololou bych to vyloženě nenazýval, ale určitou sebereflexi jsem si vybudoval. Primární je nelejt pod záštitou zapomění, ale uvolnění. a dejme tomu relaxu. Je to hrozně znát v konečném výsledku, ale bezpochyby je lepší hledat ventil jinde, což je běh na dlouhou trať, ale věřím, že realný. Jen to "nejde" ze dne na den.
    KEB
    KEB --- ---
    ANDR3_I: Eselvira, popravdě se divím, že se tu ještě neukázala :)

    VOLEMIKI: Jo ta zráta alkoholovýho filtru na očích je docela tvrdá zkušenost. Popravdě kdybych měl ten střízlivej náhled na věc co člověk získá když přestane, přestl bych už dávno....

    CLOWNZEPPA: Otázka zní, jestli to dokážeš udržet pod kontrolou a hlavně jak dlouho. Všeobecná zkušenost říká, že to jednoho dne praskne.
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    KEB: ne to neber jako typ kamarád z mokrý čvrti . tam jsem řekl své a odešel . a už je neviděl ... jinak mají mylnou představu že s nima nemluvím a hlavně mě "pozejtří" na tuty čekali . Tohle se týká celého průřezu mých kontaktů . Od práce po obecní správu se kterou taky musíš jednat a mají obrázek . Nebo místní policistka které skončila mateřská a chce si honit triko a překvapivě to sahá dál je sranda hrát tu jejich hru s vědomím že zaspali..... nikdo z nich nechápe situaci a v podstatě tě ani nikdo nezná . Máš škatulku a právem . Změna v jednání chování a jako pivař vyzáži lidi rozhodí . i když hromada zkouší zajetý model tohle je celkem sranda s opatrností samozřejmě zároveň ale vidíš neidealizovaně okolí i ty a některé věci se vážně chroupat nedají
    ANDR3_I: jelikož jsme na webu tak se ti klidně představím jako vysoká blondýna ale jinak jsem jak kolega Keb říká vyjetej alkáč . A ty ?
    STALK: tyto instituce se dají najít i mimo uzavřený areál blázince teda nevím jak detox ale jsou nízkoprahová centra tam by ti laso mohli hodit a neříkej blázinec je odmašťovna
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    A je tu nejaka slecna/zena (klidne do posty)??
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    CLOWNZEPPA: Zřejmě proto, že už jsem to přestal brát sportovně:)Jinak moje výpověd je zde http://psychologie.cz/az-do-dna/ , s tím rozdílem, že jsem zase začal, ale není to tak hrozný, co bývávalo,i když kolikrát mám pocit, že balancuju. Ve směs to, ale vcelku jde. Naučil jsem se nemít problém s tim si dát tři píva a jít domů. Jen mě děsí,že když mě něco nasere. Tak mám tendenci zchladit hlavu a to bohužel větším než přijatelnym množstvim. Není to pravidlo, ale sem tam se to stává. Nepochybuju o tom, že život bez alkoholu je mnohem smysluplnější než s ním a proto jsem se ptal na jeho cestu. Každý kdo to dává má můj velký obdiv a velmi mě to inspiruje.
    KEB
    KEB --- ---
    VOLEMIKI: Tak ono to hlavně způsobuje to, že člověk má potřebu se sdružovat se sobě rovnými. A podobní výpitci jako je on sám samozřejmě nechápou, proč člověk chlastat přestal. Na tenhle typ kamarádů a známých je dobré se vysrat a to z mnoha různých důvodů. Viz "soukaliči" řešili jsem to tu taky. Akorát, aby je člověk dokázal identifikovat, potřebuje střízlivý odstup. A ten získat a udržet si ho, je nelehké, jak sami dobře víme :)

    STALK: CLOWNZEPPA: Mě by spíš zajímalo, jestli je pod termínem "dlouhodobá léčba" myšlen klasický detox na psychiatrii, popřípadě kde přesně. (stejně by tyhle instituce měly být někde jinde a ne zrovna v blázinci. lidem by to pomohlo i psychologicky, nemuseli by si říkat jdu do blázince :D)
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    CLOWNZEPPA: Mě by jen tak ze sportovní zvědavosti zajímala Tvá cesta až sem........
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    STALK: Mohl bys trošku víc konkretizovat tvou alko story? Jako impuls proč se změnit a to, jak si se vypořádával se svým novým přístupem k životu atp.?
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    STALK: Svým způsobem máš kámo pravdu . Aby byla kompletní tak aspoň za sebe musím říct že přijdou chvíle kdy se začíná litovat že člověk vůbec vyplaval . Sám má člověk radost že je mimo statistiku která je zoufalá , ale okolí celkem nechápe kde si se vzal , co tam děláš a vůbec co tady ještě chceš . Pro hromadu lidí tady už prostě nemáš být . A nejhnusnější pravda je že problémy nastávají až když vyschneš . Chlastat i přes výčitky svědomí to je selanka . Bohužel většinou není cesta zpátky , už to utopit nejde . Prostě Matrix vezmi si červenou nebo modrou pilulku a počítej že není cesty zpět . A na to Kebe amen
    KEB
    KEB --- ---
    STALK: Amen....
    STALK
    STALK --- ---
    Desátej měsíc nepiju, jsem čistej. Vtuhle chvíli pomalu dokončuju dlouhodobou léčbu.Po několika letech mizérie a různejch pokusů něco změnit, jsem šťastnej! a to díky tomu že jsem přestal uhejbat, lhát, odporovat, a nechal si pomoct. Píšu to proto že bych komukoli kdo je na začátku, přál aby sebral odvahu a udělal to samý. Je to spousta těžký práce, ale fakt se vyplácí!
    SPIRITMONGER
    SPIRITMONGER --- ---
    Ty kravo ty "jednopiva" fakt nefungujou, clovek musi bejt naprosto striktni.
    KEB
    KEB --- ---
    Tak co kolegové nealkáči taky se chystáte zítra do Lidlu?



    vlevo nahoře :)
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Ruský lék proti závislosti. Dostanete "na holou" a hřbet | Týden.cz
    http://www.tyden.cz/...usky-lek-proti-zavislosti-dostanete-na-holou-a-hrbet_320133.html#.VDUiDPl_vTo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam