• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Tři druhy smíchu pro dobrou náladu
    http://www.youtube.com/watch?v=G__lywYIPJs
    KEB
    KEB --- ---
    RIVA: Jo, dalo by se to tak nazvat :D
    RIVA
    RIVA --- ---
    VOLEMIKI: To zni jak z nejaky skupinovy terapie... ;-) Ale pockat, to tady vlastne je! :D
    RIVA
    RIVA --- ---
    THEMAKARESH: V podstate tak. 9 mesicu v roce piju sice ne do opiti (taky uz potech letech ale neco snesu), ale vseho vsudy kazdej den. Pak 3 mesice vubec.

    Jakoze 8 piv dame sam vyjmecne. To spis tak na party. Ale dame (nebo davali jsme ) to na pul s manzelkou a ja to obcas jeste prolozil panackem.
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    RIVA: Ale to je klasická odpověď ke kterém se taky dobereš . nesmíš alkohol a nesmíš se cejtit jedinej ale jedinečnej ......
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    RIVA: tak už to s tebe leze takže vlastně chlastáš pořád nebo máš odmašťovnu jo? A těch 8 piv dáváte každej sám nebo dohromady?

    SDN33: takhle moc do hospody sem nikdy nechodil jako ty na to sem nikdá neměl prachy :-D to sem se raději zlil lahváčema jinak sem dřív taky kalil třeba 6 dní v týdnu pak den pauza a pak nanovo no... Jinak jako chlastat na úzkostm tak to sem pak měl vždycky ještě větší úzkost nebo schizo stavy... Jako jo občas je to fakt nuda a človšk si říká proč vlastně chlastá když je to taková sračka, jinak štve neštve teď sem v takovým klidovým stádiu , že piju míň a ani nedělám bordel a celkem začínám chápat, kdy potřebuju brzdu, mluvím o četnosti toho opíjení (vždycky piju víckrát týdně a pak třeba 14 dní vůbec), kdy se ty intervaly toho hodně pití spíš zkracují a intervaly míň pití zdelšují takže nějakej pokrok tam snad je :-D
    DRSH
    DRSH --- ---
    ja to mam posledni dobou tak, ze jdu normalne sednout do hospody. ale mam domluveny s barmanem, ze mi nosi v kriglu nealko piva. ted delaj ten birel jakoze polotmavy, ten uz mi jede - klasickej je fakt humus. tak tam sedim, cumim na fotbal, kecam u stolu s chlapama co lijou, nikdo neprudi proc piju nealko a sem v klidu. vypiju tak maximalne 2 piva a socializuju se. najizdim na ctvrtej tyden bez chlastu a zatim me to bavi... pres tyden si na chlast ani nevzpomenu, patek sobota, kdy ma clovek tendence lezt mezi lidi, uz byvaj horsi ale zatim to davam. mam strach ze zde jiz zminovanych vanoc... to abych se doma zavrel a privazal retezem k topeni :)
    RIVA
    RIVA --- ---
    VOLEMIKI: Jo, bohuzel v mym pripade to neni az tak jednoduchy. Spousta lidi ma pravidlo ze treba nepije vubec doma, nebo pijou jen o vikendu, nebo tak neco. Ja mam bohuzel jen dve moznosti, bud piju, anebo nepiju. Pro me neexistuje "neco mezi". Zkousel jsem to omezit jen na vikendy, ale to jsme se pak s manzelkou sundali ze tri flasek vina v patek, osmi piv a par panaku v sobotu a jen tak par pivek "na traveni" v nedeli. Pak prislo pondeli, clovek prijde z prace uricenej, ma zizen... Jedna plechovka, druha... Pak mozna panacka slivovicky u serialku, zeby...? Takze tenhle system nahouby. Omezovani jen na dve pivka denne? Funguje o trochu lip, ale semtam tam stejne zase proleti nejakej ten panacek, nebo se to proste hodi, takze flaska vinecka, nebo "vic nez dve piva" v prostred tydne. Zajit (sam) po praci na jedno rychly, nenapadny pod zaminkou nakupu v Tesku zarohem. Pak nejaky ty plechovky doma kdyz uz ma clovek tu slinu... Ale paradoxne, kdyz dojde na ten podzim a ja prestanu pit uplne, tak mi to ani nejak extra nechybi. Jasny, je to divny najednou u vecere srkat vodu, nechutny nealkop pivo, nebo rooibos, nebo kdyz jdu nekam za kamosema domu, nebo do hospody. Tak je to socialne divny, bejt jedinej. Ale jinak, vydrzim (skoro) s prehledem ty 3 mesice v kuse nepit. A pak uz se mi spis nechce ani se do toho znovu poustet. Je to smes nechuti nad predstavou ze dotoho zase spadnu, kolik to bude stat prachu atd. a obav ze pristi rok mozna uz nebudu schopnej prestat. Takze u me je to jako vypinac, bud zapnuto, nebo vypnuto :) Nic mezi. Zadny pivko s kamosema a zitra nic. Vim ze kdybych si ted jedno dal, tak uz svou kazdorocni odmastovnu nedojedu do konce. Uz se mi to (ne)jednou stalo... Jinak tady v UK ten chlast fakt stoji hodne, takze tim zatezujem i rodinnej rozpocet. Takze abych to shrnul, pro me neni zadna stredni cesta, ale pokud se mi podari projit spolecenskyma povinnostma pres vanoce, moje narozky atd, tak se mi mozna podari se nad to povznest uplne a chlast uz neresit.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    THEMAKARESH: Občas chodím i sám třeba po práci. Posledně jsem si dal ale jen jedno a před tím myslím dvě - co jsem byl sám. Když se někdo přidá a je to zajímavý, tak to je pak jiný no. Ale tvrdej nepiju. Mně pivo fakt chutná, jakože mi kolikrát o ten chlast ani nejde. Já jsem pil fest na jaře. Ale to bylo hlavně kvůli úzkostem. To jsem byl v hospodě furt. Před prací, po práci. O víkendu už od otvíračky. Vlastně než jsem vystřízlívěl, tak už jsem zase začal. Takhle jsem to provozovoal v kuse asi dva měsíce. Vůbec jsem nespal a do hospy jsem chodil z 80% sám. (Ale taky jsem si třeba říkal, že si dám max tři.) Naštěstí jsem se z toho docela zavčas probral.
    Stejně je ten chlast zábavnej jen když se k tomu něco zajímavýho taky děje - a nebo s novejma lidma. Jinak už to je nuda. Nebo aspoň už to nějak nepůsobí tolik. Kolikrát když piju pivo a začnu cítít takovou tu začínající nakalenost, tak mě to už aj sere. Ale asi jsem vypadl z tempa. Na mejdanu, párty, koncertu atp. je to ale něco jinýho. Tam to "dává" pořád maximálně.:)

    Z tvýho příspěvku je cítit, že tě ta cela situace vlastně ani neštve. Takže to začneš řešit až tehdy, kdy už ti to samotnýmu bude vadit anebo ti to bude působit problémy.
    Ona vlastně fůra lidí kalí furt a nevadí jim to. Pokud si to nějak neuvědomuješ, že děláš něco blbě, tak jsi v cajku.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    SDN33: a to si jdeš na ty dvě pivka sednout sám nebo s někým? Jako taky zvládám vypít dvě pivka a jít pryč když jdou všichni ostatní, ale pak si nezapomenu po cestě sehnat pěknou zásobu chlastu abych se pak doma zmasakroval do komatu. Jo jak sem byl plnej odhodlání před pár týdnama, že přestanu chlastat tak se nestalo no a chlastám dál a už ani nevím, kdy sem to vzdal a to když nad tím přemýšlím tak mě to začíná srát sakra měl bych se sebou něco udělat :-D...
    SDN33
    SDN33 --- ---
    SPIRITMONGER: No já už zase můžu jít na pivo s tím, že si dám třeba dvě a jdu dom. To bylo před pár měsícama unreal.:)
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    RIVA: jako to je asi největší problém co tady, kdo s chlastem měl :-D od všech těch násosků, kteří se sem tam pochčijou nebo jako já vyserou mezi postele nebo skončej až v šaškeci až k tobě dobrá zpověď ;-)
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    RIVA: Já měl problém s kořalkou , hodně podobný , i když jsem lil jako vepř tak jenom pivo . Spousta lidí , přesně jako to máš ty o vánocích , mě nutila do tvrdýho . Sral jsem na ně , když tlačili dál tak jsem jemně naznačil že je to moje rozhodnutí . To chápou jenom lidi kteří mě opravdu znají . To je poslední slušná hranice za kterou vlak nejede . A pokud ani pak nechtěli chápat a ty kecy jistě sám dobře znáš , od nechápání až po to si se mnou neťukneš nejsi kamarád , tak jsem je na tvrdo bez skrupulí poslal do prdele takovým způsobem že už to neprobíhalo . A nadělal jsem si s tím i zlou krev . Příklad nastěhoval jsem se na nové působiště a jeden nový soused měl neustále pocit že si s ním musím dát ferneta . A ať se ti to líbí nebo ne tak to musíš dělat stejně a to i v nejbližším okolí . Pokud je to tvoje rozhodnutí a stojíš si za tím , tak se nesmíš nechat zmanipulovat . Každej ať si říká kdo chce co chce si chlastá na svojí hubu . A až se ocitneš v hovnech tak s těmito to můžeš jenom zapít nic jiného . nic .....A nerad bych s tebou manipuloval já ale jestli můžu radit tak se na to vyser uplně tím spíš že jak jsem četl tak máš podporu v partnerce a uvedl jsi spoustu důvodů proč nepít . Proti tomu vidím jenom pseudo výčitky svědomí aby jsi někoho neurazil . Ale taková sorta lidí kteří neumí respektovat osobnost , ta si zaslouží urazit hlavu a ne jenom ego .

    SPIRITMONGER
    SPIRITMONGER --- ---
    RIVA: Tjn, dalsi podpasovka pro wannabe abstinenty. Kolik lidstvo vymyslelo drinku bajecnejch chuti. Od piva, vina, Baylees po ruzny kotejly. Nealko si muzes dat tak caj nebo dzus. A to jeste ja nerad piju v noci veci s kofeinem atd...

    Jinak mam dobry zpravy : vydrzim v poho nechlastat, kdyz piju max Birely. Za posledni 2 mesice sem byl kalit tak trikrat, jako normalni clovek. Akorat vydrzim tak dve hodky a koncim, jak nemam trenink.
    RIVA
    RIVA --- ---
    Ja jsem tedka skoro v polovine sve kazdorocni trimesicni odmastovny. Nepiju vzdy od poloviny zari (po narozeninove party me manzelky) do zhruba poloviny prosince, kdy uz se mi sice po chlastu skoro nestejska, ale tlak okoli je (hlavne pres vanoce) takovej, ze se to neda zvladnout. Jak pak zacnu pres vanoce zase nasavat, tak se pak spotreba prubezne zvysuje a vrcholi pres leto.

    Co mi vadi na chlastani? Jsem trochu nervni typ a mam maly deti. I kdyz piju jen vecer a to treba max 3-4 pivka, nebo flasku cervenyho s manzelkou na pul, pres den potom daleko hur zvladam radosti rodicovstvi. A taky to samozrejme hafo leze do penez.

    Rad bych prestal uplne. I manzelka nad tim (ted teda hlavne s financnich duvodu) zacina premejslet. Nicmene blizi se strasak vanoc. Vsechny ty party kam te lidi zvou a ty musis cucat odporny nealko pivo, nebo vodu... A ja bohuzel navic chlast miluju kvuli chuti, ten high co to dava me vlastne ani nezajima! :)
    KEB
    KEB --- ---
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    KEB: Kontrololou bych to vyloženě nenazýval, ale určitou sebereflexi jsem si vybudoval. Primární je nelejt pod záštitou zapomění, ale uvolnění. a dejme tomu relaxu. Je to hrozně znát v konečném výsledku, ale bezpochyby je lepší hledat ventil jinde, což je běh na dlouhou trať, ale věřím, že realný. Jen to "nejde" ze dne na den.
    KEB
    KEB --- ---
    ANDR3_I: Eselvira, popravdě se divím, že se tu ještě neukázala :)

    VOLEMIKI: Jo ta zráta alkoholovýho filtru na očích je docela tvrdá zkušenost. Popravdě kdybych měl ten střízlivej náhled na věc co člověk získá když přestane, přestl bych už dávno....

    CLOWNZEPPA: Otázka zní, jestli to dokážeš udržet pod kontrolou a hlavně jak dlouho. Všeobecná zkušenost říká, že to jednoho dne praskne.
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    KEB: ne to neber jako typ kamarád z mokrý čvrti . tam jsem řekl své a odešel . a už je neviděl ... jinak mají mylnou představu že s nima nemluvím a hlavně mě "pozejtří" na tuty čekali . Tohle se týká celého průřezu mých kontaktů . Od práce po obecní správu se kterou taky musíš jednat a mají obrázek . Nebo místní policistka které skončila mateřská a chce si honit triko a překvapivě to sahá dál je sranda hrát tu jejich hru s vědomím že zaspali..... nikdo z nich nechápe situaci a v podstatě tě ani nikdo nezná . Máš škatulku a právem . Změna v jednání chování a jako pivař vyzáži lidi rozhodí . i když hromada zkouší zajetý model tohle je celkem sranda s opatrností samozřejmě zároveň ale vidíš neidealizovaně okolí i ty a některé věci se vážně chroupat nedají
    ANDR3_I: jelikož jsme na webu tak se ti klidně představím jako vysoká blondýna ale jinak jsem jak kolega Keb říká vyjetej alkáč . A ty ?
    STALK: tyto instituce se dají najít i mimo uzavřený areál blázince teda nevím jak detox ale jsou nízkoprahová centra tam by ti laso mohli hodit a neříkej blázinec je odmašťovna
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    A je tu nejaka slecna/zena (klidne do posty)??
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam