VOLEMIKI: Jo, bohuzel v mym pripade to neni az tak jednoduchy. Spousta lidi ma pravidlo ze treba nepije vubec doma, nebo pijou jen o vikendu, nebo tak neco. Ja mam bohuzel jen dve moznosti, bud piju, anebo nepiju. Pro me neexistuje "neco mezi". Zkousel jsem to omezit jen na vikendy, ale to jsme se pak s manzelkou sundali ze tri flasek vina v patek, osmi piv a par panaku v sobotu a jen tak par pivek "na traveni" v nedeli. Pak prislo pondeli, clovek prijde z prace uricenej, ma zizen... Jedna plechovka, druha... Pak mozna panacka slivovicky u serialku, zeby...? Takze tenhle system nahouby. Omezovani jen na dve pivka denne? Funguje o trochu lip, ale semtam tam stejne zase proleti nejakej ten panacek, nebo se to proste hodi, takze flaska vinecka, nebo "vic nez dve piva" v prostred tydne. Zajit (sam) po praci na jedno rychly, nenapadny pod zaminkou nakupu v Tesku zarohem. Pak nejaky ty plechovky doma kdyz uz ma clovek tu slinu... Ale paradoxne, kdyz dojde na ten podzim a ja prestanu pit uplne, tak mi to ani nejak extra nechybi. Jasny, je to divny najednou u vecere srkat vodu, nechutny nealkop pivo, nebo rooibos, nebo kdyz jdu nekam za kamosema domu, nebo do hospody. Tak je to socialne divny, bejt jedinej. Ale jinak, vydrzim (skoro) s prehledem ty 3 mesice v kuse nepit. A pak uz se mi spis nechce ani se do toho znovu poustet. Je to smes nechuti nad predstavou ze dotoho zase spadnu, kolik to bude stat prachu atd. a obav ze pristi rok mozna uz nebudu schopnej prestat. Takze u me je to jako vypinac, bud zapnuto, nebo vypnuto :) Nic mezi. Zadny pivko s kamosema a zitra nic. Vim ze kdybych si ted jedno dal, tak uz svou kazdorocni odmastovnu nedojedu do konce. Uz se mi to (ne)jednou stalo... Jinak tady v UK ten chlast fakt stoji hodne, takze tim zatezujem i rodinnej rozpocet. Takze abych to shrnul, pro me neni zadna stredni cesta, ale pokud se mi podari projit spolecenskyma povinnostma pres vanoce, moje narozky atd, tak se mi mozna podari se nad to povznest uplne a chlast uz neresit.