• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    KEB
    KEB --- ---
    XINDL: Toho se bojím, co podělám, až to jednou neuhlídám. A ten okamžik by přišel zcela určitě...
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    XINDL: jo ale to se alkoholiku v 99% netyka prave proto ze maj problem s alkoholem.. Kontrolovany piti mam chut doporucit vsem svejm znamejm okolo ktery ten oroblem s alkoholem prave jeste nemaj ;)
    XINDL
    XINDL --- ---
    ANDR3_I: Kontrolovany piti neni uplna blbost, nicmene plati takovy pravidlo, ze cim vic clovek chlastal, tim ma mensi sanci udrzet kontrolovane piti. Ono hlavne nejvetsi riziko toho kontrolovanyho piti je fakt, ze to clovek muze klidne i mesice, roky zvladat, pak ale prijde ten zlom, kdy si zacne dovolovat vic a vic a uz se veze. Proto je lepsi s nim vubec nezacinat a jet proste plnou abstinenci
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    XINDL: Me terapeut rekl ze kontrolovany piti je blbost a driv nebo pozdeji si stejne prijdu na to, ze bud budu pit a vse bude stejne a nebo totalne prekopu svuj zivot a nebudu vubec.. Jak ja porad ve skrytu duse doufam ze nema pravdu a treba nekdy.. Akorat ze spis prichazim na to ze ji bohuzel ma :D cimz samozrejme nechci rikat ze treba nekdo jeste neprekrocil tu hranici a kontrolovane pit muze, ale ty moc nechodej do tehle klubu
    RIVA
    RIVA --- ---
    XINDL: Ja vim :) Sam sobe si znim pateticky, kdyz si ctu svuj predchozi prizpevek. Rekl bych ze se budu pristich par dni pozorovat. Zatim jsem mel od pondelka jenom to jedno pivo. A jestli prijde nejakej ten "wake up" call, prestanu chlastat naporad.
    XINDL
    XINDL --- ---
    RIVA: nechci byt prorokem spatnych zprav, ale vetsinou to byva cesta do pekel. Kdyz uz chces prestat pit, tak uplne. Nejcasteji se totiz stava, ze si momentalne dovolis pivko jen venku treba po fyzicke zatezi na zizen (sauna, sport,...). Zezacatku budes zvladat dat si treba jen jedno, max dve. Pak te ale driv nebo pozdeji ukoliba vedomi, ze to mas vlastne pod kontrolou a proc se treba neopit nebo si nedat jedno doma, pac prece za to pivo v hospode v hospode davas za jedno tolik, za kolik by sis koupil domu 3,4 kousky. A pak uz je ten sesup rychlej a ses tam, kde si skoncil ani nemrknes.

    Muj nazor tedy je: Mnohem bezpecnejsi je nepit vubec. Nerikam, ze kontrolovany piti nelze, je to ale celou dobu zahul na tvou vuli/motivaci. A pokud se rozhodnes kontrolovane pit, tak doporucuju poradit se treba s nejakym odbornikem, kterej te muze v zacatcich tvyho momentalniho kontrolovanyho piti provazet a diskutovat s tebou uskali, rizikove situace, pozitiva/negativa, atd.
    KEB
    KEB --- ---
    ANDR3_I: Tak hodně zdaru! Mně se pomalu blíží první rok... :D
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    Ja si po poslednim kolaudacnim vecirku dala totalni stop stav, takze zadny opustaky jednou tejdne totalne do s*acek. Upozornila jsem na to i svoje okoli (ale sekt na vanoce muzes atd.) a zatim jedu bez alkoholu (mesic? Pro me za poslednich 10let asi rekord!!) do ty doby nez to vydrzim. Prestala jsem chodit na veskery koncerty, do hospody a stykat se se znamejma z mokry ctvrti. Snazim se zvladat stresovy situace i bez alkoholu ale neumim si predstavit ze to vydrzim jeste nejakou dobu, natoz zbytek zivota ;) ale to si nepripoustim a postupuju po kruckach..
    RIVA
    RIVA --- ---
    Zpatky od dopravy, primo k tematu :) Zhruba po dvou a pul mesicich uplne "na suchu" jsem si v pondeli vecer po saune dal pivko. Nejvic me asi prekvapilo ze mi moc nechutnalo. Ale to bylo mozna tim ze to byl Amstel tocenej v britsky hospode. Podvedomy puzeni pokracovat se dostavilo ihned, ale byli jsme s manzelkou domluveni ze si oba dame jen jedno a dodrzeli jsme to. Ted znovu uvazuju na modelem "nikdy nepit doma". Cenove to vyjde vlastne levnej, protoze mi je lito davat v hospode za jedno tolik, za kolik si dam 3 nebo 4 doma. Taky (diky detem) se ven az tak casto nedostanem, coz je vlastne dobre. Otazkou tedy zustava... Nespadnu do toho pres vanoce zase? Skoro bych to dal jako anketu , ale nemam premiovou verzi :)
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    KEB: ve meste malokdy, spis se ti tam vyklopi z tramvajoveho ostruvku (ostruvkove reseni bez zabran je uz i bez alkoholu resenim na presdrzku). nicmene, denne projizdim hnizdem 6 malych vesnicek cca 5km od sebe. a knajpa je jen v jedne. takze at jedu kudy jedu, musim minimalne tremi projet. je to v doline a v lesich. cili se tam blbe toci vitr a imrvere se tam odparuje voda diky tem lesum, v zime namrzla. neni tydne, abych v noci nepotkal highlandera v tmavem a ve stredu vozovky - mladosi se odpravuji kolmo. nesignalizujici a vravorajici cyklista je jen bonusem k typkum natazenych pres komunikaci. musim uznat, ze migrujici fauna, i bez alkoholu, umi ridici zatopit i v lete :-). ale tady uz znam pravidla. u nezodpovednych "panu tvorstev" fakt netusim. kazdou noc, co jedu z prace jsem jednou nohou ve srackach. pres den mi cesta trva 7 minut, v noci i pul hodiny. to bylo takove "male" intermecco. takze at si kdo chce, co chce vylempta, ale pak at minimalizuje svou ucast v silnicnim provozu. u tech ostruvku je to sazka do loterie. dedula skobrtne a mas ho tam. baba vypadne z tramvaje a mas ji tam. a to tam ten alkohol ani nemusi byt.
    KEB
    KEB --- ---
    SSTTAANNAA: Jo, ale ožralí chodci se ti nemotají a priori po silnici.
    RIVA
    RIVA --- ---
    SALAMAN: Jojo, zrovna jsem dokoukal Boardwalk Empire! :) Jasny ze zakazovani cehokoli vede vzdycky k opaku...
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    RIVA: Tak z historie zákaz chlastu známe, že?
    RIVA
    RIVA --- ---
    Tak to by asi meli zakazat chlast, anebo auta! :)
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    KEB: ostatne stejne jako kdyz pod ten nakladak skoci ozralej chodec...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    RIVA:

    Cyklisté
    http://www.ibesip.cz/...stiky-nehodovosti-v-ceske-republice/dopravni-nehodovost-v-roce-2012/cykliste
    došlo-li v roce 2012 k dopravní nehodě s účastí cyklisty, byl b 18,1 % viník pod vlivem alkoholu a omamných látek, tzn. každá 5. až 6. taková dopravní nehoda

    Každý třetí cyklista v Česku, který zaviní nehodu, je opilý – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/krimi/338819-kazdy-treti-cyklista-v-cesku-ktery-zavini-nehodu-je-opily.html

    Nehodovost chodců a cyklistů v roce 2013 - Prahou na kole
    http://prahounakole.cz/2014/01/nehodovost-chodcu-a-cyklistu-v-roce-2013/
    KEB
    KEB --- ---
    RIVA: To je argument typicky českého "však se tak moc nestane."

    Jinak, tenhle tvůj lehce navalený cyklista zabalancuje, borec za ním v kamionu strhne volant a rozmašíruje školku na procházce. Pořád se nic neděje? Pořád měl jen jedno pivo....
    SDN33
    SDN33 --- ---
    KEB: Krom zákona, kde máš pravdu, že je roven třeba jezdci na kolobežce, skoro ve všem:))
    RIVA
    RIVA --- ---
    KEB: Kdyz do nekoho narazi cyklista po jednom pivu tak dojde s nejvetsi pravdepodobnosti jen na nejakou tu modrinu, nadavky, omluvy a mozna par facek. Kdezto kdyz nekoho srazi auto... A to nemusi mit ridic ani vypito!
    KEB
    KEB --- ---
    SDN33: Jednoznačně proti. V čem je cyklista míň řidič než někdo v autě?
    RIVA
    RIVA --- ---
    Vymenou za to by konecne mohli zatrhnout koureni v hospodach...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam