• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    KEB
    KEB --- ---
    KBN: Congrat :) (za půl roku ti napíšu CONGRAT )
    KBN
    KBN --- ---
    druhá meta splněna. 30 dní abstinence. přežil jsem pár pracovních víkendů kde se to bez piva a panáka neobejde, pivní slavnosti, několik večerních návštěv hospody u sodovky nebo birrela a dnes večer mě čeká akce, jenže řídím tak to bude bez problému ;)
    KEB
    KEB --- ---
    KBN: congrat :)

SA_KRA_: ...komu není rady... :D
    KBN
    KBN --- ---
    první krok mám za sebou ! letos poprvé týden bes chlastu. a nejspíš za poslední cca 3-4 roky taky i nejdelší doba. ikdyž jsem dnes v podvečer měl menší krizi a chtěl si nalít panáka, tak jsem to překousnul ;)
    KEB
    KEB --- ---
    VOLEMIKI: Tady jsme se asi nepochopili :) Nic se ti nesnažím podsunout. Spíš mám pocit, že tu stále někdo něco podsouvá mně. :D Není nad diskuzi, kdy si každý stojí na své straně zákopu a odmítá vyklidit pozice :D No snad si z toho Andrei něco odnesla.
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    co se tyce nealko piv.... davam si je vetsinou v lete pri grilovacce, nebo nakym mastnym jidle, protoze mi to prijde jako jediny vhodny nealko k tomuhle ucelu....jeste maximalne tak caj se na to da...limonada ani mineralka k tomuhle ucelu moc nefunguji...
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    SA_KRA_: To není ve vztahu k tobě byl to jen rychlý výčet mého střetnutí s jógou a vege tam prostě patřilo
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    Zprasit se můžu kdykoli, opilost jen tak nevypnu. Volbu mám furt.
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    SA_KRA_: Z jógy jsem ve finále chroupal jenom Norbu Rinpotcheho a z cvičení jsem si do posilování přenesl malé zátěže a dlouhé série . Jinak vegetariánství mě dovedlo na 58kg-196cm a na JIP . Máš pocit že ti v tomhle funguje princip vásán ?
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    KEB: Rozhodně neroubuju , kámo , neroubuju . Jenom mě fascinuje jak se mi to snažíte podsunout ! Vyjadřuji svůj názor , svou zkušenost ! Nikde nenajdeš nechlastej birella ! Jo a kámo další životní zkušenost , ten kdo takhle bojuje za svoje ač mu to nikdo opakuji nikdo nebere , ten si není moc jistej !
    KEB
    KEB --- ---
    ANDR3_I: Nevím proč lhaní do kapsy. Je to kec a sračka. Prostě jdu do hospody s kamošema oni glgaj pivo já glgám birrela a jsem spokojenej. Co bych tam měl pít kofolu, kafe čaj? Nealko je fajn. Sice to není pivo a za pivem to zaostává, ale pořád to tu chuť má. Takže proč ne? Jen proto že to nějakej chytrák napíše do nějakého článku? To určitě :-P Plnej souhlas se zeppákem zde: CLOWNZEPPA:

VOLEMIKI: Znáš to, co člověk to názor a problém kqaždého je jiný. Těžko se dá tvoje řešení a tvůj přístup naroubovat někomu jinýmu na hlavu. Takže buď rád, že seš tam kde seš a drž se ! :)
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    CLOWNZEPPA: Víš když jsem byl na nevím , dně dnes vím že se dá jít hloub , tak jsem našel tohle auditko . A byl jsi to ty kdo mě přesvědčoval že člověk má najít psychyatra v sobě . Další že psychyatři jsou řezníci a vari , jiný nech se hospitalizovat . Zkusil jsem vše a zatím vítězí tvoje pravda i když já na ty tři cíleně nejdu . Psychyatr mi po třetím sezení málem se slzou doporučil najít si silnějšího terapeuta . I když já nechtěl ani jeho . Chtěl jsem jen klepky abych usnul . Dodnes je tady mám stačilo 6 prášků na čtvrtky . Stejně než jsem je dostal tak to trvalo 10 týdnů , ze dna mě sebral člobrda nezištně který mi v baráku kde jsem netopil , nefungoval , živořil , nespaní práce nespaní práce totální kolaps , řekl takhle ne !! A do tý doby než jsem nastoupil na tu psychyatrii mě všude vodil sebou jako medvědář medvěda . A taky jelikož mě dobře a dlouho zná nevěřila , její partner už vůbec . A celou tu dobu a ani dneska mě nenapadne přemýšlet a plánovat do jakýho klubu , hospody nebo jiný prdele půjdu a hlavně co tam budu pít ! To mě hlava nebere a hlavně ať si někdo , kdokoliv , nefandí že je mým cílem ho o něčem přesvědčit a už vůbec ne o mojí pravdě . Jenom ventiluju svůj názor . Dřív jsem na kole najel pět kilometrů prolez šest hospod a udělal třicet piv , vrátil se dobitej a s osmičkou . Samozřejmě ne s lodí . Teď třicet čtyřicet kilometrů a pokud se setkám s někým kdo mi řekne pojď dáme oběd a jedno tak to beru , není to ze mě , nezatěžuje to mě , nepřemýšlým nad tím . A moji přátelé moc dobře vědí že jsem alkoholik . Nabídnou mi pivko u grilu . nikdo se nepozastaví nad tím že si ho dám , a nikdo mě nediskriminuje , chceš , nechceš . Nestydím se za to ! jsem jinej a vždy jsem byl . Změnu vidí všichni někdo ji vnímá pozitivně , jiný se strachem , někdo fandí a jiný se snaží svézt . Ale základ je to že já dělám co chci , co mě v danou chvíli těší a nechci a varuju před přemýšlením tak kde to nealko . Mě to opravdu posralo jak nic . Nealko mě stálo deset let života v temnotě . Máš basu nealka a najednou sáhneš vedle . Každý takovýhle přemýšlení a volby by mě sráželo zpět . Pro mě je to ta samá otázka jako ožrat se nebo ne ? Dlouhé dilema s jasně daným koncem . Dnes byl krásný den , udělal jsem na zahradě co jsem chtěl a něco navíc , s čistou hlavou . Zítra to bude jiné . Jedu pracovat na týden pryč , beru gril a je mi jasný že se tam kolegové zrumplují někdo víc někdo míň . A mám jistotu že si dám jedno dvě končím . Na začátku jsi mi to říkal ,nechtěl jsem ti ze srachu věřit , někde ve mě něco prasklo , zlomilo , umřel jsem a vím že od té doby už nic není jako dřív . Mám z chlastu strach , vidím co mi vzal , ale na druhou stranu mi i dal . Našel jsem svůj spouštěč , ten má alkáč , schizofrenik , a v podstatě i rakovina . Proč mám neustále přemýšlet co kde , na koho bacha . S tím pitomcem z minula mám společnej ksicht , občanku , ale jinak je to uplně někdo jinej . Tak možná řízená schizofrenie ? Nechci nikomu nic cpát , cumlejte si dle libosti co chcete a já vám přeju dvojnásob všeho dobrého toho opravdu dobrého . Ne co si každý myslí že pro něj dobré je , ale já svůj názor řeknu tím spíš že s tím zkušenost mám . A tím spíš že po dnešní diskusi alko nealko birell ATD v brzké době přijde diskuse , ty vole já to podělal . Tyhle zkratky oklikou znám . A fakt se na mě nezlobte ale můj názor , moje zkušenost , necpu , jen sděluji pocity z vaší diskuse . pokud jsem se někoho dotkl pardon . Ale příště zřejmě znovu . Od toho to tady je aspoň myslím .
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    VOLEMIKI: Já si myslim, že je lepší lámat nealka než li alka, když už to jinak nejde. Lepší než nějáký količky, čajíčky a sračičky, který Ti ve větší míře akorát překyselujou organismus. Věř mi, že číňan nejsem a vylomil jsem jich na zátah snad 30, možná i víc a až na to přefouknutí mi bylo celkem krásně druhej den i ten večer. Hlavně ten pocit. Pivo jsem nikdy nepil primárně pro účinek ale prostě proto, že mi chutná. Nicméně abstinenti jsou celkem dost diskriminovaný, protože kromě chlastu, kterej většině z nás škodí tam maj prakticky jenom hegeš, kterej je nepitelnej a ve výsledku necháš v hospodě víc než, když bys kalil. Je to člověk od člověka a o kolektivní sugesci tipu...Ty jsi alkáč atd...Člověk by sám měl rozpoznávat, při nejmenšim se učit tomu rozpoznávat své meze a umět sám se sebou komunikovat. Já si stále stojim za tim, že každej extrém je špatnej...je to celý o tom čemu uvěříš. S jakým záměrem to děláš a rozhodně se to netýká jen chlastu!
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    ANDR3_I: A k tomu fesťáku kámoš sebou všude tahal idiotskej samovar . Časem ,jsem musel uznat že ty rusové nemají v hlavě jenom nasráno . Je to vynález a věř že člověk je rázem středem pozornosti . Uděláš z toho jenom čaj nebo kafe cokoliv teplého takže pivaře nepřitáhneš !
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    ANDR3_I: Zkus doma dělaný studený čaje , ledový kafe , bylinné maceráty atd . není jen alko nealko koktejl nebo limonáda alá americký sen
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    Vsem dekuju za odpovedi a nazory, nealkem se samozrejme nakalit neda - ty clanky prave zduraznujou to jak tu psal kolega nekde pode mnou ze to je obezlicka a lidi dal chodej "parit" s alko kamosema atd. a vlastne je to lhani do kapsy..
    Ja mela nejvic tech piv asi 10, ale ja nikdy nebyla moc pivar (resp. miluju belgicky piva jako je Duvel apod. coz ma k nasemu alku a nealku jako je birrel daleko). Voda je pro me utrpenim i normalne, mam s pitim vody problem a co se tyce koly apod. vetsinou chci aby mi ji barman nalil do sklenice jako koktejl ;)
    Naposledy me zachranili na Sedmicce vyberem docela dost limonad ala club mate atd. A taky se mi na leto libej ty ochuceny birelly.
    Mozna je to opravdu jen nejaka mezifaze kdy si neco namlouvam protoze samozrejme chci chodit na koncerty a jet na festak (zatim nikam nechodim, a kdyz jsem nekde parkrat byla tak se tam zoufale nebavim) a je mozny ze do toho brzo zase spadnu. Ale treba si tim prave kazdej musi projit nez si na to prijde sam, nevim :/
    KEB
    KEB --- ---
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    KEB: A vím že jsi to byl ty ! Je hezký přiznat se nestydět se a stát si za svým . Kam chceš ten palec nahoru ?
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    KEB: Ahoj kámo ! Nechci určitě nikoho napadat ! Jen jsem měl svůj pocit nutnosti ne reagovat ale vyjádřit svoje . Zapojit se do diskuse tohle je občas taková moje malá skupinka . Tím spíš že jsem včera opět osedlal léta opomíjenou silničku a po patnácti tam a stejnou vidinou zpět jsem si to pivko v Kouřimi prostě dal . Bez rozmyslu ale , aspoň jsem nebyl já původcem návštěvy hospody ale kamarádka . Mě by to nenapadlo . Jen jsem chtěl vyjádřit že opravdu nepřemýšlým alko nealko . Nejdu ani na jedno z nudy přes ulici . A nealko už mě opravdu neskutečnym a zákeřně hnusným způsobem doběhlo . Holt démon (ne)alkohol !?
    KEB
    KEB --- ---
    VOLEMIKI: To jsem byl já :) Ano je to obezlička, ale nepřijde mi nijak závadná. Nicméně každý to máme jinak že jo.
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    Nealko nepiju dřív je to asi deset let už jsem pít přestal a nealko mě hodilo zpět ! já sice chápu že heroin a bohužel společností tolerovaný alkohol způsobují fyzickou závislost ale substituce alkoholu po nějaké době je asi nesmyslná a názor který jsem tady někdy četl , hraju si že kalím pivka , nebo nechám si to potajmu lít do normálního skla , mi pardon zavánějí obezličkou . Je to jako chtít kalit jenom v pátek , trochu v neděli a umět si hrát v pondělí na tři vyprošťováky . Nealko pivko je podle mě schovávačka reality jsem alkáč , a výmluva pro okolí a hlavně sama sebe . Nikdo z nás si nedal jedno normal k obědu a šel , 23 nealkopiv jich asi těžko někdo kousne leda že by fakt byl z číny a bylo to nové sebetrýznění k dosažení nirvány když už tam holt nemůžu přes alko . Kdo opravdu chlastal ten má za sebou tolik životních restů že jít na mejdan nebo do hospody asi není to pravé ani přemýšlet nad tím co já vlastně budu kalit . Já osobně jsem se okradl o dost času takže ne že bych měl šanci vše dohnat , ale utíkám za vším co stihnu a tak jsem rád že mi někdo podá vodu . Sakra a tohle je úvaha nebo esej ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam