• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    ANDR3_I: Hups trochu delší než jsem doufala :D koho nezajímaj osobní cancy ať to radši přeskočí
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    Píšu na starym mobilu takže nemůžu odkazovat na konkrétní lidi, ale za mně mě RUMEKOVA reakce vůbec neuráží, naopak, je velmi trefná.. Myslím že to tu zaznělo už nejednou ze všech stran že po abstinenci každej rád zkouší "jestli už může" aby pokaždý zjistil že ne, nemůže ;)

    Nejde tak ani o ty lidi jako o mě samotnou (uzlíček komplexů) a o to prostředí, přeci jen, burleska je o požitcích a k tomu alkohol neodmyslitelně patří.. Nejsem tanečnice, ale ráda bych byla a i když nemám moc šanci škrábu se odspodu, bohužel když se nenapiju jsem odměřená, smutná, mám sociofobii a lidi moji společnost opravdu nevyhledávaj :) na těhle věcech se snažim makat, je to všechno o nastavení v hlavě, ale občas sklouznu k tomu svýmu starýmu samoléčitelství což byl vždycky chlast.. Se sklenkou jsem zábavná a částnečně závidim vám co přestali chlastat a nemaj problém se bavit dál v hospodě do dvou do rána, já ten problém mám. Nejradši nevycházim vůbec ven. Můj život se smrknul na práci, hodiny tance a akrobacie a úklid doma (krom alkoholismu jsem asi jedna z mála v ČR s chorobnym hromaděním v mym věku) a chození na terapii.. Barům a obchodům se snažim vyhejbat. Ale občas uklouznu (viz. Silvestr, ani jsem nepočítala že budu abstinovat) ale už se za to jako dřív nepranýřuju (většinou to mělo opačnej vliv a strašně jsem se pak rozkalila že je to už jedno) ale spíš zas zkoušim chvíli nepít. Neřešim co bude za tejden/měsíc atd., ale snažim se nepít zejtra a tak hezky den po dni krůček po krůčku. Přihlásila jsem se na kurzy komiksu s Toybox a hodlám se zaměstnávat víc a víc a ono se to jednou poddá!
    Takže bych přála všem ať to nevzdáváte, i když to občas vypadá beznadějně může být zítra všechno jinak. Pořád lepší začínat odznova než se na to vysrat úplně, no ne? ;)
    KEB
    KEB --- ---
    RUMEK: Já tvůj přístup chápu. V zásadě s ním i souhlasím, ale každý válčí jak umí. Samozřejmě, že chlastat, abych zapadla je naprostá Pičovina s velkým P, ale dokud si na to andrei nepřijde sama, tak je celkem zbytečné jí to připomínat. Respektive to stejně nebude mít efekt. V duchu hesla každý svého štěstí strojvedoucí.

    ANDR3_I: Už jsem to řekl výše. Já pít přestal, čímž mezi své kamarády hrubě nezapadám a stejně mě berou. O tomhle to totiž není. Good luck!
    RUMEK
    RUMEK --- ---
    SA_KRA_: Nevim, jestli jsou ty kecy nutne nebo ne. Taky nevim, zdali se tam trosku nebije uziti strategie "abych zapadla mezi holky" u cloveka, co ma sebereflexe na rozdavani. Kazdopadne ji fandim, jako kazdemu beznadejnemu ozralovi tady. Jednou to dokazem, nespa?
    KEB: Beru stejnym metrem - jsem hnusny i na sebe, ponevadz to chlacholeni se "neboj, nevadi, ze ses zas ozral jak ta svine, ty na to prece mas, priste to uz urcite vydrzis" nikam nevede. Maximalne do toho "priste". True story, bro.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    SA_KRA_: O tom žádná, probůh!!!


    Zpětně bych se taky rád bez té poslední fáze obešel. Respektive ... dokud nepřišla, tak jsem si průser nepřipouštěl naplno, věděl jsem o něm, věděli to všichni kolem, ale tak nějak jsem byl selektivně slepej. (a to znám lidi, co chlastaj první ligu a zvládají +/- úspěšně popisované příznaky kombinovat s relativně normálním životem).

    Holt kolik pijáků, tolik podob alkoholismu. Do jedné škatule to začne padat až v pozdějších stádiích, kdy už nemoc a abúzus osobnost a psychiku zbrousí podle víceméně stejného mustru. A stejně pak při léčbě nastupuje individuální přístup.

    Taky jsem to (prozatím) uťáp ještě před nutností odborné pomoci. Myslím, že velmi těsně :)
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    RUMEK: mela by se na to radsi vysrat a chlastat,
    ze :) omg ....tyhle kcy tu snad nejsou nutny, ne? Zrovna Andr3ei, ktera trictvrte roku vubec nepila a sebereflexe ma vic nez dost.
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    NAMATHUR: tak neco jinyho je byt alkac, neco jinyho je socialni experiment. Kazdej nemusi lezet ve vlastnich blitkach pod stolem, aby zjistil, ze ho chlast v zivote omezuje a je to sebedestruktivni.
    KEB
    KEB --- ---
    RUMEK: To vod tebe bylo pěkně hnusný abys věděl! Nedá mi to a vzpomenu si na, prý, nohavicův citát:

    Přestat kouřit je snadné. Zkoušel jsem to už stokrát.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    SA_KRA_:
    ANDR3_I:
    hezky, mile, ba i módně to sepsali pánové. Hlavně ten ve Forbesu, chutná to jak hajzlový mejdlíčko
    za sebe bych dodal jen:
    * přestal jsem se nenávidět a začal jsem si sám sebe vážit
    * přestal jsem se klepat jak drahej pes
    * přestal jsem se pochcávat
    * pominula i krvavá stolice
    * v hospodě vydržím klidně každej den až do dvou, je-li dobrá společnost, klidně alkoholická, protože mi nepadá hlava na stůl a nemám tendence běžet ze strachu z nudy do nejbližšího zaplivaného nonstopu
    * mám čas mít dvě až tři práce a makat do padnutí, abych splatil dluhy, který jsem kvůli chlastu nasekal
    RUMEK
    RUMEK --- ---
    ANDR3_I: Po kolikate uz?
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    ANDR3_I: dalsi takovy
    15 měsíců bez alkoholu a kávy změnilo mladému designérovi pohled na svět | Forbes
    http://www.forbes.cz/15-mesici-bez-alkoholu-a-kavy-mlademu-designerovi-to-zmenilo-pohled-na-svet/

    jeste jsem necetla nebo neslysela o nikom, kdo by prestal pit a litoval by toho .) i kdyz jsem z faze latentniho alkoholismu davno venku, je to prijemne motivujici.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    tak já se na Silvestra taky slušně opila, bohužel na mě padla služba v divadle a jak to tak bývá po show teče šampaňský proudem.. no nebylo v tom jen šampaňský za což na sebe nejsem pyšná a možná proto jsem se neopila jako dán, ale i tak mi bylo v pět ráno pekelně špatně a ještě jsme se pohádali s přítelem když mě nutil jít domů :/
    takže za mě zase asi:
    https://medium.com/@andymboyle/what-i-learned-not-drinking-for-two-years-c94167ecd329#.5ekmlce6e

    tu práci v divadle mi byl čert dlužnej rozkalila jsem se každej pátek abych zapadla mezi "holky" a ostatní...
    po přečtení tohohle článku chci zas zkusit přestat, je to takový mile optimistický!!
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    "zima/horko" - jsem zvědavej, jak dám na suchej leden (4.1. - 4.2.). Pak se uvidí dál.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    Tak já silvestra taky nedal suchej a nalil sem se docela dost, ale všechno proběhlo dost v klidu a bez nějakých šrámů :-)
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    CLOWNZEPPA: ja se pridam :) pres Vanoce jsem se trochu rozpila - nic extra, zadny opice, treba tri drinky ve meste- a dneska v noci jsem zas nemohla spat, stridave zima/horko, moje telo uz alkohol totalne odmita ...

    a to me v lednu cekaji dva myslivecky plesy, jeden na Morave a druhy na Valassku :) takze suchej.
    KEB
    KEB --- ---
    DHA: Silvestra přežil v pohodě. Sice ne úplně suchej, ale v pohodě. Řekněme, že vše proběhlo bez incidentů. Co se týče tvých plánů a koneckonců i těch Makarešových nedá se než popřát hodně štěstí. A nezapomeň Štěpánku, pravou hlavně, pravou! :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Ženě naměřili tři promile. Její tělo kvůli nemoci funguje jako pivovar - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...-funguje-jako-pivovar-1zf-/zahranicni.aspx?c=A151231_165748_zahranicni_kha
    KEB
    KEB --- ---
    CLOWNZEPPA: S novoročním přáním se přidám k panu domacímu :)

    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---

    Když to tu tak "poslouchám", se sebou v potaz. Vyhlašuju suchej Lednor/ Leden/Únor/...kdo chce, ať se přidá!? Dobře mu tak:) Všem Vám moc děkuji za vaší otevřenost a přeji mnoho sil, zdraví, rozumu a.... na cestě dál. Jen to dobré a jen lepší. Kick the shit!!!
    KEB
    KEB --- ---
    THEMAKARESH: Tuším se tomu říká horizont události :D Taky ho mám a mám starch se na něj byť jen podívat.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    KEB: ne, ty vánoce sem bez chlastu nedal a bylo to celkem tóčo, jako tři dny v lihu, tři dny pauza a pak zase tři dny v lihu, ale už se to uklidnilo a sem tři dny střízlivej :-D a zítra asi nepojedu na návštěvu ke tchýni, protože jinak nevim nevim asi se vyseru i na silvestra a dám si zase nějakou odvykačku a spojil bych jí možná rovnou i s únorem no uvidím plány mám, ale... tak já můžu ochutnat, tak dvě piva, nebo panáky, pak se to láme a jdu do pekel :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam