• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    XINDL
    XINDL --- ---
    THEMAKARESH: no, uz ses asi ocividne ve stavu, kdy muzes chlastat ten nejdrazsi, nejkvalitnejsi alkohol a stejne z neho budes mit kurva problemy. Muzes si vybrat, bud si odrovnas travici system (ohledne te slinivky - bratranek o ni prisel pri zraneni na lyzich ->do konce zivota si musi hlidat co ji) nebo se teda prekonas a zajdes za doktorem.

    Btw, co mas proti doktorum? Spatna zkusenost? Lenost? Je to punk vole?
    KEB
    KEB --- ---
    ANDR3_I: Dá se vyšetřit, tak jako všechno :) Radowan RADOWAN: vypadá, že se vyzná. Jestli má pravdu nebo ne, nedokážu posoudit. Jak se slinivka vyšetřuje netuším.

    THEMAKARESH: Ve tvojem případě to bude asi skutečně "jen" propálený kotel, ale pokud zvracíš krev, tak jě někde skutečnej problém.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    KEB: No já si nemyslím, že mi odchází játra, ale spíš žaludek... A přitom to byla normálně koupená grappa v Itálii, tak nevím, oni mi to některý ty pálenky dělají, že sem možná i na nějakou složku alergický, ale to úplně nevím, protože na alergologii sem také nikdy nebyl, já ty lékaře opravdu nevyhledávám.
    RADOWAN
    RADOWAN --- ---
    ANDR3_I: Laboratorně se stanovují pankreatické enzymy v krvi, které se při poškození slinivky vyplavují. Dominantní postavení v zobrazovacích metodách slinivky břišní má ultrasonografie (ultrazvuk) pro svou nenáročnost a neinvazivnost. Často se využívá také CT (počítačová tomografie), MR (magnetická rezonance) a ERCP (endoskopická retrográdní cholangiopankreatikografie).
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    KEB: dá se nějak vyšetřit?
    KEB
    KEB --- ---
    THEMAKARESH: zbytečný strach. Pokud do sebe liješ takovejhle kentus, tak ti nejdřív odejde slinivka a končíš. Všeobecný mýtus o poškozování jater alkoholem zastínil paní slinivku. Ta je náchylnější a nedá se transplantovat nedá se nic.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    BRETA: Já už to právě dopil, což je v pohodě. A měl sem tam tuhle flašku fakt dlouho, protože sem věděl, že je na hovno, ale nějak sem jí pak potřeboval.

    OTAVA: Docela jsem se i pobavil. :-)
    BRETA
    BRETA --- ---
    jo, taky jsem tou dobou pil kafe s mlíkem, coz je pro zaludek teda velika bombička. ted uz jedine bez, nebo se sojovym...
    BRETA
    BRETA --- ---
    THEMAKARESH: tak to bude asi nejakej shit. dal bych to vypit radsi nekomu jinymu, jestli po tob bude taky krvácet :)
    ja od ty doby tvrdej skoro nejedu, preci jen je to dost negativni zkušenost...o kousek jsem se vyhnul gastroskopii, což bych opravdu nerad!
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    THEMAKARESH: joooo, nekdo ji k snidani parky, jinej si muze dovolit raka, holt pan je gurman :-)
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    OTAVA: To je fakt, ale ono sem tam zvyšuje i riziko raka a toho bych na žaludku nepotřeboval...
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    BRETA: Taky dobrý. Mě ten žaludek totiž dělá neplechu už delší dobu. A právě sem chlastal zase nějakou pálenku tak se mi to hodilo až takhle, ale ona bude nějaká divná, protože se mi po ní spouští i krev z nosu což normálně po jinejch pálenkách nemám..
    BRETA
    BRETA --- ---
    me prasknul před trema rukama, když jsem se nehorazne ozral tequilou..jeden den v nemocnici a byl jsem zase dobrej. jo, tou dobou mi bylo 26let ;))
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    THEMAKARESH: Prosimte neblbni, spousta lidi zije s nelecenym vredem. Tedy aspon do te doby nez jim praskne.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    OTAVA: Já vím, že myslíš jako vtip a že bych tam fakt jít měl, ale já na to nejsem zvyklý chodit k nějakým lékařům, ale teď vážně uvažuji, že bych někam měl zajít, kurva vřed v 29. Super...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    THEMAKARESH: ze vseho nejdulezitejsi je, aby jsi s tim nechodil k doktorovi ;-)
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    ANDR3_I: Uznávám trochu sem si chtěl rýpnout a asi to nebylo úplně na místě. Psát sem každé uklouznutí je asi zbytečné, to bych nedělal nic jiného. Jen teď sem dospěl do fáze, kdy sem po druhé za 14 dní (teď ve středu) zvracel docela dost krve (po prvé jí bylo jen malinko). Tak jsem z toho taky celkem rozhozený...
    FRDK
    FRDK --- ---
    Kdyby to někoho zajímalo, příští týden budu mít půl roku bez chlastu. Oslavím to v Karpatech a i když tam jedu se samýma notorama ;) , vůbec o sobě nepochybuju, bo přesvědčení je kulomet. Poslední dobou je to celkem nuda, jelikož žádné krizovky ani moc nenastávají, a když, stačí nepodlehnout okamžitě a ony ty choutky tak nějak přejdou. Taky to bude asi tím, že bubáci v palici si trochu dávají oraz, třeba tam bude nějaká souvislost s abstinencí, ale možná taky ne. To ukáže čas.
    Nebudu Vás již nadále unavovat tím, jak skvěle si vedu, ale přijdu se podělit, kdyby náááhodou došlo k uklouznutí. Čist si to tu však budu nadále, jsem zvědav, jak se s tím potýkate i Vy ostatní. Kupřikladu SALAMAN by mě zajímal, minule se tu holedbal, že zas podá hlášení a ticho po pěšině :) No, no, o Tobě je řeč -> SALAMAN:
    Nebo to byl jen výstřel do tmy?
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    THEMAKARESH: coze? Ja zatim jeste nikde nebyla, jestli narazis na tu lecebnu na kterou jsem nedavno davala odkaz. Jen sem v patek v divadle po mesici zase parila ve velkym, tak moc ze me rano taxikar co me vezl domu ukecal jeste na drink :D myslim ze vic rikat netreba...

    Tohle je klub pro alkoholiky, ne kazdymu se tu dari abstinovat, nerada sem pisu kazdy svoje uklouznuti, staci ze je to dost demotivujici pro me samotnou ;)

    a pokud sis chtel rejpnout neco o vyhozenejch 100k, tak si myslim ze pokud ta lecba nekomu pomuze, tak zadna castka neni zbytecna nebo vysoka. Pokud bych se chtela doopravdy lecit a abstinovat, tak ji na svoji lecbu moc rada vynalozim (v cizine byvaji mnohonasobne vyssi, ona ani ta lecebna v Bohnicich neni zadarmo zejo, jen to za tebe plati nekdo jinej), zelbohu jeste jsem do tyhle faze nedospela
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    ANDR3_I: a 100k v luftu, a pobavila si se tam alespoň? Omlouvám se jestli to zní moc tvrdě....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam