• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    KEB
    KEB --- ---
    THEMAKARESH: chci být se státem v kontaktu co nejmíň - Přestaň kouřit a přestaň pít. Ušetříš mrak peněz, svý zdraví a státu tím uškodíš zdaleka nejvíc! :)
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    XINDL: Tak já už to vím delší dobu, že to prostě nedává organismus ten chlast... No asi kombinace všech tří faktorů, který si popsal. Opravdu jim moc nevěřím, protože vidím, že na tebe stejně serou pokud jim nesolíš prachy navíc, pak sem fakt línej za těma kokotama někam jezdit, protože vím, že na mě budou stejně celkem srát a navíc chci být se státem v kontaktu co možná nejmíň to jde. A už jsem začal provádět potřebná opatření ke zlepšení. Už pár dní nekouřím ani nepiji tvrdej ani jinej chlast a nasadil jsem si i trochu dietu, aby se ten pajšl zregeneroval trochu, tak sem zvědavej, jak dlouho mi to vydrží asi do tý doby než ucítím, že je to chvíli v klidu. :-D
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    LSD jako lék na alkoholovou závislost | Člověk
    http://www.rozhlas.cz/leonardo/clovek/_zprava/1031939
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    FRDK: Vydržel jsem 4 dny. Byl jsem u psycholožky, poradila mi doživotní abstinenci nebo zatím alespoň nepít tvrdej, což se mi jakž takž daří. Celé léto budu prakticky nonstop čepovat pivo na pláži, tak uvidím, jak se s tím poperu. Když nemám trochu hladinku, tak se mi chce během směny hrozně spát. Jo a jinak ti gratuluju :)
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    why it's time to take drinking seriously as a mental health issue | read | i-D
    http://i-d.vice.com/...g-seriously-as-a-mental-health-issue?utm_source=vicefbanz&utm_campaign=global
    XINDL
    XINDL --- ---
    THEMAKARESH: no, uz ses asi ocividne ve stavu, kdy muzes chlastat ten nejdrazsi, nejkvalitnejsi alkohol a stejne z neho budes mit kurva problemy. Muzes si vybrat, bud si odrovnas travici system (ohledne te slinivky - bratranek o ni prisel pri zraneni na lyzich ->do konce zivota si musi hlidat co ji) nebo se teda prekonas a zajdes za doktorem.

    Btw, co mas proti doktorum? Spatna zkusenost? Lenost? Je to punk vole?
    KEB
    KEB --- ---
    ANDR3_I: Dá se vyšetřit, tak jako všechno :) Radowan RADOWAN: vypadá, že se vyzná. Jestli má pravdu nebo ne, nedokážu posoudit. Jak se slinivka vyšetřuje netuším.

    THEMAKARESH: Ve tvojem případě to bude asi skutečně "jen" propálený kotel, ale pokud zvracíš krev, tak jě někde skutečnej problém.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    KEB: No já si nemyslím, že mi odchází játra, ale spíš žaludek... A přitom to byla normálně koupená grappa v Itálii, tak nevím, oni mi to některý ty pálenky dělají, že sem možná i na nějakou složku alergický, ale to úplně nevím, protože na alergologii sem také nikdy nebyl, já ty lékaře opravdu nevyhledávám.
    RADOWAN
    RADOWAN --- ---
    ANDR3_I: Laboratorně se stanovují pankreatické enzymy v krvi, které se při poškození slinivky vyplavují. Dominantní postavení v zobrazovacích metodách slinivky břišní má ultrasonografie (ultrazvuk) pro svou nenáročnost a neinvazivnost. Často se využívá také CT (počítačová tomografie), MR (magnetická rezonance) a ERCP (endoskopická retrográdní cholangiopankreatikografie).
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    KEB: dá se nějak vyšetřit?
    KEB
    KEB --- ---
    THEMAKARESH: zbytečný strach. Pokud do sebe liješ takovejhle kentus, tak ti nejdřív odejde slinivka a končíš. Všeobecný mýtus o poškozování jater alkoholem zastínil paní slinivku. Ta je náchylnější a nedá se transplantovat nedá se nic.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    BRETA: Já už to právě dopil, což je v pohodě. A měl sem tam tuhle flašku fakt dlouho, protože sem věděl, že je na hovno, ale nějak sem jí pak potřeboval.

    OTAVA: Docela jsem se i pobavil. :-)
    BRETA
    BRETA --- ---
    jo, taky jsem tou dobou pil kafe s mlíkem, coz je pro zaludek teda velika bombička. ted uz jedine bez, nebo se sojovym...
    BRETA
    BRETA --- ---
    THEMAKARESH: tak to bude asi nejakej shit. dal bych to vypit radsi nekomu jinymu, jestli po tob bude taky krvácet :)
    ja od ty doby tvrdej skoro nejedu, preci jen je to dost negativni zkušenost...o kousek jsem se vyhnul gastroskopii, což bych opravdu nerad!
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    THEMAKARESH: joooo, nekdo ji k snidani parky, jinej si muze dovolit raka, holt pan je gurman :-)
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    OTAVA: To je fakt, ale ono sem tam zvyšuje i riziko raka a toho bych na žaludku nepotřeboval...
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    BRETA: Taky dobrý. Mě ten žaludek totiž dělá neplechu už delší dobu. A právě sem chlastal zase nějakou pálenku tak se mi to hodilo až takhle, ale ona bude nějaká divná, protože se mi po ní spouští i krev z nosu což normálně po jinejch pálenkách nemám..
    BRETA
    BRETA --- ---
    me prasknul před trema rukama, když jsem se nehorazne ozral tequilou..jeden den v nemocnici a byl jsem zase dobrej. jo, tou dobou mi bylo 26let ;))
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    THEMAKARESH: Prosimte neblbni, spousta lidi zije s nelecenym vredem. Tedy aspon do te doby nez jim praskne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam