• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    DHA: Já jsem Ondřejov nedávno ukončil, měnili se tam terapeuti a od září se mění forma - bude to místo průchozího modu mít turnusy (všichni začínaj a končej ve stejný den), proto odešli i původní terapeuti. Nicméně měl jsem možnost zažít původní i nové terapeuti a i ti noví jsou výborný a i přístup oproti PL (byl jsem v Kroměříži na 15) mi přijde lepší aspoň pro mě(víc zaměřenej na psychoterapii a řešení příčinny pití), pokud už na tom nejsi hodně špatně.
    Tim bych se chtěl i pochlubit, po ústavní léčbě v Kroměříži jsem si potřeboval, jako mnozí další, ověřit, že jsem teda fakt alkoholik, takže jsem do toho začal zase pomalu padat. Tak jsem šel na ten Ondřejov a těch šest týdnů mi teda pomohlo mnohem víc, než PL i doléčovák (ikdyž zase i to byl asi nezbytnej prequel), aspoň pro mě bylo mnohem důležitější vyřešit si ty důvody (jsem docela introvertní a ve společnosti mám problém, tudíž chlast jsem hodně bral jako takový anxiolitykum, aspoň ze začátku, pak to taky byl dobrej způsob sebedestrukce). Díky tomu, že už abstinuju několik měsíců jsem dokázal zvládnout pohovory (bez neurolu apod.), na který bych si dřív vůbec netrouf a najít si dobrou práci.
    Když to objektivně srovnám, bez chlastu se mi ve všech životních oblastech daří líp, většinou pokud má člověk tendenci mít s alkoholem a dalšíma věcma problémy, záplatuje tim nějaký prázdno/bolest apod. v sobě a utíká tim od jeho řešení, takže po vylízání se z toho nejhoršího je podle mě důležitý se zaměřit hlavně na to. Za sebe můžu říct, že to neni jednoduchý, ale stojí za to touhle cestou jít, pač to znamená jak tu někdo psal žít a ne jenom přežívat.
    Howgh domluvil jsem, sorry za zmatenost, jenom jsem se chtěl taky podělit o příběh, ale je toho moc tak je to páty přes devátý.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Praktická doporučení pro bezpečnější konzumaci alkoholu
    Většina lidí chce a umí konzumovat alkohol střídmě. Střídmost lze vymezit například jako konzumaci alkoholu v míře, která nepředstavuje ohrožení pro vaše zdraví. Takovou konzumaci lze označit za pití s mírou. Výzkumy ukazují, že dospělí, zdraví muži by neměli během jednoho týdne vypít ne více než 18 standardních sklenic alkoholu a dospělé, zdravé ženy ne více než 9 standardních sklenic. Pro bezpečnější konzumaci alkoholu zároveň platí, že byste neměli pít více než pět dní v týdnu, což v praxi přibližně znamená, že muži by neměli vypít ne více než 3 standardní sklenice během jednoho dne a ženy ne více než 2 standardní sklenice. Alespoň po dva dny v týdnu byste neměli pít alkohol vůbec. Pro bezpečnější pití se doporučuje, nepít více než jednu standardní sklenici za jednu hodinu. Pojmem “standardní sklenice“ se zde rozumí půl litr 12° piva, 2 „deci“ vína nebo 0,05l destilátu (velký panák) – tyto nápoje obsahují přibližně stejné množství čistého alkoholu. Není tedy rozhodující jaký druh alkoholu konzumujete. Není možné přesně stanovit horní limit množství alkoholu pro bezpečnou konzumaci, proto jsou uvedené hodnoty orientační a doporučené.Nezapomeňte, že jsou situace, kdy i jeden nebo dva alkoholické nápoje může být příliš. Během těhotenství a kojení by jste neměli konzumovat žádný alkohol. A to platí také v případech, kdy řídíte motorové vozidlo. Rovněž již malá dávka alkoholu může negativně ovlivnit průběh některých onemocnění (např. poškození jater nebo závažné duševní nemoci) a kombinace alkoholu s uklidňujícími léky (sedativy) může být život ohrožující. Pokud se vám opakovaně nedaří snížit vaší konzumaci na pití s mírou nebo se u vás objevují projevy závislosti na alkoholu, je pro vás úplná abstinence bezpečnou alternativou do budoucna.Jste to vy, kdo může ovlivnit, kolik budete pít. Věříme tomu, že se budete schopni řídit uvedenými radami a omezit pití alkoholu tak, aby riziko s ním spojené bylo nízké. Pokud by to bylo obtížné a nebyli byste sami schopni pití omezit, doporučujeme vám, obrátit se na odborné zařízení. Pamatujte na to, že osobní kontakt s odborníkem, který vám může pomoci je nenahraditelný .
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    (NE)mám problém s alkoholem | Diagnóza F
    http://www.rozhlas.cz/radiowave/diagnozaf/_zprava/846710
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    polosero - muj-pritel-alkohol
    https://www.youtube.com/watch?v=Sj5JKbXIP2M
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    mimochodem: jednoducha rada - nepijte! najděte si kamarad"i", co nepiji. nebo se zbavte tech, co piji a nejsou ochotni vas podporit v nepiti.

    vemte kolo, auto a vyslapnete si kilak na kopec a z kopce cucte do bblba. funguje to. tedy pokud mate za sebou drinu a strizlivost.
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    lidi. proc to resime? staci alkacovi rict, ze nici svoje telo. a bud v tom bude pokracovat (libi se mu to) a nebo se na to vysere a neumre o 10 let driv. koureni. stat natlaci miliony do propagace nekoureni - ale spolecnosti utrati miliardy za reklamu na jejich cigara. je v televizi, je v tisku. system zije z toho, ze lide kouri. stejne je to s chlatem. konzrolovana droga s fyzickou zavislosti.

    js osobne si myslim, ze je to zavislost psychicka. a s tou se da pracovat - proste nevyhledavat situace, kde se pit bude. kdyz kamos zaveli pifko, tak ok, ale s tim srandovnim nula nula neco.

    moje extremni vystrelky v tomhle auditku jsou jen dusledkem toho, kolik se na mne nabali jakozealkacu, co by radi nepili

    a ja uz na to nemam nervy. otazka "proc jsi prestal pit" je na facku!

    "jak jsi prestal pit" je na dve facky.

    bud budes pozerem, a nebo si proste v pondeli reknes ze dal uz ne.

    u mne to pondeli zabralo. teda, byla to nedele, ale myslel jsem na pondeli :-).
    KEB
    KEB --- ---
    DHA: To asi ani ne, ale dneska, jak jsem šel ráno z práce, jsem dostal takovou chuť na pivo a na cigáro, že jsem hospodu radši obloukem obešel. A to jsem si myslel, že tohle už mám za sebou :D
    KEB
    KEB --- ---
    DHA: pochlubíš se, jak takový sezení s psychoterapeutkou probíhá a co jste řešili? Docela by mne to zajímalo, ale pochopím, když ne :)
    SA_KRA_
    SA_KRA_ --- ---
    Psychiatri jsou taky jen lidi - nekteri to delaji jen pro penize, nektery to bavi.
    Je to o lidech, predepisovacum prasku bych se vyhnula obloukem.
    Me treba psychiatricka na oko moc nepomohla, nicmene jsem diky ni dosla k naprosto zasadni veci - moje piti je dusledek shitu, ne pricina.
    Cim vic se soutredim na uhlazovani jednotlivych "hrbolu" v mym zivote, tim je to lepsi, i kdyz se za alkoholika davno nepovazuju.
    KEB
    KEB --- ---
    FRDK: Známý prošel odmašťovnou (Kroměříž), pak mu byl (asi nejsem si jistý jak přesně to funguje) přidělen psychiatr jako konzultant při potížích a známý si ho nemohl vynachválit a říkal, že mu hodně pomohl. Podotýkám, že už je víc jak deset let suchej, jak saharskej písek :)
    FRDK
    FRDK --- ---
    Moje zkušenost s psychiatrem odpovídá tomu, o čem tu píše
    DAREBAK: - velmi povrchní a bleskurychlé určení diagnozy (imo nesprávné a banalizující), souhlasím, že (někteří) psychiatři = předepisovači prášků. Přestal jsem tam po dohodě docházet (i užívat léky) s tím, že jsem si do budoucna nechal otevřené dveře, kdyby bylo potřeba, kdyby psychické problémy opět eskalovaly a dál jedu na vlastní pěst.
    Zastavil jsem se, ujasnil priority a jde to :)
    Přiznám se, že před měsícem na Ukrajině jsem si jedno pivo k večeři dal (bylo mi žinantní v té stylové kolibě pít kolu, blbý dúvod, vím), byla to svým způsobem asi zkouška, žádný spouštěč se nekonal, abstinuju nadále, vím, co chci a taky vím, že nic není vyhráno a boj to je pořád a bude.

    Aktuálně včera mě něco docela hodně potěšilo. Již během zimy jsem se na pár akcičkach potkal s kamarádem, který když zaregistroval, že nepiju, projevil zájem a vyptával se mě, proč jsem přestal, co mě k tomu vedlo, jak to probíhá a tak podobně a opakovaně se vyjádřil, že už nějakou dobu pociťuje, ze má s chlastem taky problém a přemýšlí, že by to chtěl začit trochu kočírovat, pokaždé, když jsme o tom mluvili, byl více či méně ožralý, bral jsem to s rezervou. V pátek jsme se opět setkali na fesťáku/kalbičce a řekl mi, že vúbec nebude pít, že chce vyzkoušet, jestli to vydrží a dokáže se i tak dobře bavit. Měl jsem radost, když jsem viděl, že to skutečně dodržuje a mile mě překvapilo a potěšilo, když mi kamarádka včera před rozloučením sdělila, že v mé nepřitomnosti řekl, že jsem ho k tomu inspiroval a jdu mu příkladem :))
    Koneckonců mě taky hodně povzbudil ten kámoš, který to zatnul už dva roky přede mnou, hodně jsem na něj myslel, přestože první rok jsem nevěřil, že to dá (možná si to taky tak trochu přál) a on nepolevil a vytvořil mi tak v okruhu přátel a známých víceméně ojedinělý příklad, že to zvládnout lze. To, že teď já můžu něco podobného udělat pro někoho jiného je další malý důvod pro to vytrvat a nepolevit, nezklamat.
    Jsem po protančeném víkendu téměř beze spánku a následné noční celkem vyplesklý (ale nabitý zážitky), snad to dává hlavu patu a já teď jdu konečně chrnět :)
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    KLATIC: pravidly...fuj :)
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    KLATIC: právě :-(
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    MERISCZ: problem s temihle pravidli je, ze po tom tretim pivu uz o pravidlech nerozhodujes jen ty, ale ty + 3 piva....
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    DAREBAK: já chápu jak to myslíš a v tomhle s tebou naprosto souhlasim, jen ten předešlej příspěvek vyzněl dost negativně. Nezapomeň že většina lidí si taky ze dne na den nepřizná jak moc velkej má problém a v jakejch je sračkách, nebo že na ten problém nestačí sám, a potřebuje pomoct, a od toho jsou právě odborníci a léčebny. To jak člověk s tou pomocí naloží už je vždycky na něm... Ale pořád lepší vyhledat pomoc když se v tom člověk patlá sám a nejde mu to než to vzdát úplně ;)

    Né každej dokáže přestat chlastat na první dobrou, jinak by nebylo tolik alkoholiků :D
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    ANDR3_I: ja nesoudim. ja jen popisuji, co se bude dit. neexistuje zadna zazracna pilulka. hromada lidi, zavislych lidi - na cemkoli, si bohuzel mysli, ze to tak je. ze se nekam prihlasi, ze nekam zajdou a najednou je po problemu. nebo ze udelaji ten zazracny krok priznani si problemu a neco je osviti a oni budou stastni do konce zivota. realita je jina. ten clovek musi zabojovat. musi kus sebe utratit! chlasta? vyhovuje mu to? at chlasta. nevyhoje mu to? no tak at nechlasta. ano, popovidani si muze rozsirit obzory a ziskat tempo, ale ta prava legrace je uvnitr zavislaka. priznani problemu je jen o pozornosti, nemusi to znamenat chut bojovat...
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    DAREBAK: možná bych byla opatrnější s těmi soudy, čim víc se o tuhle problematiku zajímám, tim víc se dozvídám jaký je propastný rozdíl mezi závislostí ženy a závislostí muže. A né každý všechno zvládá sám, myslím že rozhodnutí jít do léčebny už je samo o sobě nelehký, velký a pozitivní krok..
    KEB
    KEB --- ---
    DAREBAK: s těmi lemply bych byl opatrnější, ale jinak máš pravdu.
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    Zajímalo by mě, jestli se někomu podařilo si stanovit nějaká pravidla a pak je dodržovat. U sebe uvažuji například o tom, že pokud to nebude zvláštní příležitost tak nikdy k pivu panáka a pak třeba v týdnu max tři piva na den.
    DAREBAK
    DAREBAK --- ---
    piti skodi tobe a tvemu telu. zadny psychiatr ti nepomuze, jen pojmenuje to, co jsem napsal v uvodu. sila nepit je v tobe. pokud ji nemas, jen mrhas prostredky a nechavas vydelat linym lemplum. pokud ji mas, tak nepotrebujes lempla. staci se zastavit a ujasnit si priority. takze, zastav se a mysli.

    p.s.: ten uvedomely vypravec neluskne prsty a tebe zazracne vyleci. jen ti rekne, ze musis bojovat.

    bojuj devce. bojuj.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam