Moje zkušenost s psychiatrem odpovídá tomu, o čem tu píše
DAREBAK: - velmi povrchní a bleskurychlé určení diagnozy (imo nesprávné a banalizující), souhlasím, že (někteří) psychiatři = předepisovači prášků. Přestal jsem tam po dohodě docházet (i užívat léky) s tím, že jsem si do budoucna nechal otevřené dveře, kdyby bylo potřeba, kdyby psychické problémy opět eskalovaly a dál jedu na vlastní pěst.
Zastavil jsem se, ujasnil priority a jde to :)
Přiznám se, že před měsícem na Ukrajině jsem si jedno pivo k večeři dal (bylo mi žinantní v té stylové kolibě pít kolu, blbý dúvod, vím), byla to svým způsobem asi zkouška, žádný spouštěč se nekonal, abstinuju nadále, vím, co chci a taky vím, že nic není vyhráno a boj to je pořád a bude.
Aktuálně včera mě něco docela hodně potěšilo. Již během zimy jsem se na pár akcičkach potkal s kamarádem, který když zaregistroval, že nepiju, projevil zájem a vyptával se mě, proč jsem přestal, co mě k tomu vedlo, jak to probíhá a tak podobně a opakovaně se vyjádřil, že už nějakou dobu pociťuje, ze má s chlastem taky problém a přemýšlí, že by to chtěl začit trochu kočírovat, pokaždé, když jsme o tom mluvili, byl více či méně ožralý, bral jsem to s rezervou. V pátek jsme se opět setkali na fesťáku/kalbičce a řekl mi, že vúbec nebude pít, že chce vyzkoušet, jestli to vydrží a dokáže se i tak dobře bavit. Měl jsem radost, když jsem viděl, že to skutečně dodržuje a mile mě překvapilo a potěšilo, když mi kamarádka včera před rozloučením sdělila, že v mé nepřitomnosti řekl, že jsem ho k tomu inspiroval a jdu mu příkladem :))
Koneckonců mě taky hodně povzbudil ten kámoš, který to zatnul už dva roky přede mnou, hodně jsem na něj myslel, přestože první rok jsem nevěřil, že to dá (možná si to taky tak trochu přál) a on nepolevil a vytvořil mi tak v okruhu přátel a známých víceméně ojedinělý příklad, že to zvládnout lze. To, že teď já můžu něco podobného udělat pro někoho jiného je další malý důvod pro to vytrvat a nepolevit, nezklamat.
Jsem po protančeném víkendu téměř beze spánku a následné noční celkem vyplesklý (ale nabitý zážitky), snad to dává hlavu patu a já teď jdu konečně chrnět :)