• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    KEB: já nemám blbej pocit z pití nealka, ale ze sebe a z tý společnosti. Vždycky jsem byla za královnu večírků a teď je to prostě jen a jen trapný, nebavim se. Nebo piju. Jasně že když jdu s kamarádkou na kafe tak je to ok, ale to je tak jednou do měsíce.

    A pokud se jedná o rande neanonymních alkoholiků nyxu, tak si můžeš udělat výlet do Sin City Český Republiky :D

    napadá Vás ještě nějaký jiný prostor krom čajovny?
    KEB
    KEB --- ---
    WOTAR: Játra jsou předsudek. Slinivka odchází mnohem dřív. Mám pocit, že nevíc slinivku devastuje víno a barevnej chlast. Naopak čistej bílej alkohol (vodka, slivka) je k oraganismu poměrně šetrný. Kdyby kolega COPS192: chlastal barevnej byl by teď asi jinde.

    COPS192: jo a dosáhl jsi u mne na smutné prvenství. Jsi první chlap (co vím) se kterým se rozešla holka kvůli tomu že PŘESTAL CHLASTAT. Těch druhých případů znám X. Mám takový tušení, že pokud jí nevadilo, že se pomalu upíjíš k smrti a začalo jí vadit že jsi s tím přestal, tak to musela bejt solidní kunda.

    ANDR3_I: Sériový vrazi před spaním? Pak se div, že máš fóbii z lidí :D Proč bys měla mít blbej pocit z pití nealka? Pokud to vadí tvým kumpánům (nepití), tak to nejsou kámoši ale soukaliči. Na ty se vyser, ti jsou ti k ničemu.

    Hmm, tady se domlouvá rande a zase jen pro pražáky. Tak doufám, že aspoň postnete nějaký fotky s půlitrama kofoly :)
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    ANDR3_I: No já mám pnutí v jakýkoliv společnosti Ale pro sraz jsem, asi někde v čajovně třeba ?
    FRDK
    FRDK --- ---
    Meduňku jsem taky opakovaně zkoušel, mamině toho rostou na zahradce křoviska. Nepomohla. Během nějakého toho období to prostě s tím spánkem je problém. U mě se to po nějaké době, dejme tomu čtrnácti dnech až měsíci spravilo a spal jsem (víceméně) zas dobře. Ony v té době moc nepomáhaly moc ani klepky na spaní, člověk zabral na dvě hoďky a zas se spocený převaloval. Chce to trochu času a ono se to určitě spraví.

    THEMAKARESH: Jj, zkoušel jsem to už dříve několikrát, tak nějak vážněji tři roky předtím, než se to povedlo. Takže taky trochu vím :)
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    FRDK: jo to je na tom to úplně šílený, že vždycky časem nějak zapomenu proč jsem vlastně přestával chlastat, ale ono když znovu začneš, tak se ti to brzy ozve.

    ANDR3_I: Že už by to byl neanonymní klub alkoholiků z nyxu?
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    ANDR3_I: díky za podporu. Meduňku mám doma z chalupy. Sport bych rád nějaký dal, ale teď se ještě necítím. A jsem z Prahy. Takže klidně bych byl pro.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    MERISCZ: Super!!!
    Jinak za mě na spaní meduňka, taky jsem s tím mívala obrovskej problém, chce to čas. Nejlepší je se unavit manuální prací (někdo tu doporučoval sport, něco co by tě bavilo, ale na to sem já moc líná :D), uvařit si dobrý jídlo (ale né úplně na noc, o to víc mám pak problém usnout) a pustit si ke spánku nějaký dokument (já koukám na kriminální vyšetřování sériových vražd, každej máme něco). Když k tomu ještě popíjim meduňku, efekt zaručen.
    Vážně se to časem srovná - jen musíš vydržet a ještě víc se tim nestresovat.

    Jinak pokud jste někdo Pražští, co takhle se sejít? Většina z Vás to asi zvládá, ale já do hospod ani starý společnosti nemůžu, pořád mám takový pnutí.. Ale sejít se s někym kdo je na tom podobně, a nemuset se cejtit blbě že piju nealko a ještě mít možnost poznat nový lidi, co?
    FRDK
    FRDK --- ---
    WOTAR: Kámoš před nějakými třemi lety (v pětatřiceti) skončil na JIPce s nějakým ošklivým záchvatem na kapákách a morfiu, zjistili mu slinivku. Vzala si ho domů mamina, starala se o něj, měl přísnou dietu (kupříkladu nesměl šlupky z ovoce), samozřejmě žádný alkohol. Vydržel půl roku. Pak si povolil jedno pivko denně, dvě, pak čtyři. Dnes opět lije ligu, tak třikrát, čtyřikrát ročně skončí ve špitále a jede se dál. Když jsem se ho jednou zeptal, zda si uvědomuje to riziko a jak to může dopadnout, pokrčil rameny, odvětil, že je prostě alkáč a jebat.

    COPS192: Já jsem ten impuls s tím seknout ze sebe vydoloval právě v průběhu rozpadu jednoho nechci říct přímo vztahu, ale spíš románku (rozchod po sedmi letech zřejmě nebude žádná slast, nezávidím a přeji hodně sil) a nějaké nehezké věci, které by se daly považovat za krizovky (hlavně teda jedna) se mnou už v průběhu toho roku otřásly a zvládl jsem to, takže tam si už přece jen trochu věřím. Spíš mám obavu, že ta má vůle může časem jen tak vyvanout, že zapomenu na to, proč jsem se tak rozhodl atd...

    ANDR3_I: Moc gratuluju a taky Ti fandím :)
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    VYHULENY_UFO: Tak mně se ráno většinou ruce netřesou, protože většinou se probudím ještě nakalenej... ale ty nešvary se mi nevyhýbají, to jak se tě jednou chytne, tak už se tě to nepustí, ale to už jsme tady kdysi taky řešili


    WOTAR: nebo taky co bereš... a já toho bral dost, tak vím, že je to jenom hra toho mozku, kvůli těm látkám, co v něm běhají, metabolizují, či už jsou pryč a je tam po nich díra, tak si tyhle věci moc vážně neberu a řeknu si to přejde...
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    THEMAKARESH: Záleží jak to bereš no, já jsem celkově úzkostnej a hlavně abych potlačil tohle, tak jsem chlastal (ve společnosti, na sociální fobii). Věřim, že když je člověk dobrá nátura, tak s timhle dokáže v pohodě fungovat. Já to tlumil benzodiazepinama, stejně jako to dělají na detoxu. Čimž jsem si to možná ještě protáh a svym zpsůsobem zhoršil:-D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    THEMAKARESH: no po par tresech ho mit nebudes, ale tres rukou po ranu po par letech piti mit muzes v pohode. znam par vrstevniku, kteri si rano v podstate ani cigo nezapali, jak se jim klepaj ruce.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    WOTAR: Ale ty pohyby v periferním vidění + ty menší (třeba sluchoveé) halucinace, ty si můžeš jednoduše uhnat i z toho nevyspání... takový věci se mi nevyhýbají a je to celkem na klid...
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    THEMAKARESH: Ono to nemusí být hned takovej hardcore, někdy se to projevuje jenom jako halucinace případně pohyby v perifernim vidění, případně ten hmyz
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    VYHULENY_UFO: Přece se nebudeš hádat, kdo to viděl ve skutečnosti. :-) Já to právě u nikoho nezažil to pravý delírko, tak mi přišlo divný, že bych to měl mít po pár třesech, kdy vím, že dost blízkej člověk, tedy alespoň co se týká genetický informace leje dost fest tak 30 let a spíš je jen úplně vygumovaná troska, jako spíš na tu demenci, ale chodí do práce. Sice s tím způsobem, že maká přes agenturu jako pokladní v supermarketu, což je úplně v pohodě zaměstnání, ale když máš magisterskej diplom no...
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    VYHULENY_UFO: Tak ústavní léčba má úspěšnost fakt asi 2%, nevim jak moc se tam počítá opakování léčby apod. Jinými slovy každej vydrží různě dlouho, ale většinou k recidivě dojde. Alkoholici maj aspoň o něco lepší prognózu než jiný drogy, tam když už se to povede, tak většinou po letech v komunitě a X léčbách.
    Nejúspěšnější jsou anonymní alkoholici a narkomani, tim jak tam člověk chodí pravidelně, neustále si to připomíná a navíc pravidelně provádí určitou formu skupinový psychoterapie, navíc se na to necejtí sám. Asi díky tomu nepřetržitýmu fungování je ta úspěšnost tak vysoká.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: ja jsem vlastne pesimista co se tyce uspesnosti lecby. jeden, dva ze sta... maximalne.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    WOTAR: hele, me to nevykladej, videl jsem prubeh alkoholismu od zacatku az do trpkeho konce v rodine. prace vzdycky skonci a pak uz se jenom valis, lidi te sbiraj a fizli vozej v lepsim pripade malomesta rovnou domu a nebo do sousedniho mesta na zachytku, to podle jejich nalady.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    VYHULENY_UFO: Většinou to trvá dlouho, ale jde to i výrazně rychleji. Záleží na dispozicích a množství. Když ještě chodíš do práce, tak vydržíš dlouho, ale jak se dostaneš do stadia, když už se povětšinou jenom válíš v parku a pod 2 promile už se klepeš, přijde to mnohem rychleji. Některý maj teda místo deliria epileptickej záchvat, jak kdo no. Když pak člověk pije ještě dál a cestou mu neodejdou jiný orgány, tak se může propít až do alkoholický demence - v Kroměříži měli pro tyhle případy dokonce samostatný oddělení.
    Ale někdy člověka zastaví jiný problémy, kamarád se teď prakticky ze dne na den stal abstinentem, jelikož propálil slinivku. Pak jsou taky klasicky jatra, ale ty když nejsou úplně vyřízený, tak se z toho při abstinenci většinou v pohodě dostanou.
    MERISCZ
    MERISCZ --- ---
    Nevím, jestli to někoho zajímá, když tak s tím přestanu.
    Včerejší večer nakonec opora spolubydlící domů nedorazila a tak jsem zůstal sám. Dělal jsem vše proto, abych nešel za kamarádama do hospody, protože vím, jak by to asi dopadlo. Tak jsem se snažil zabavit a uvařil si večeři (normálně to nedělám), vypral a připravil si dva díly Planet Earth. Podařilo se a zůstal jsem doma. Možná za to může i moje kočka, která byla nějak více přítulná a pořád mi ležela na klíně. Usnout jsem standardně nemohl. Takže do práce nevyspalý, ale s čistou hlavou.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    THEMAKARESH: k delirku se musis propit. z myho okoli vim, ze to trva minimalne dvacet let a musis pit celkem usilovne. minimalne kazdej den v praci a po praci a vlastne i o vikendech, kdy by ses mel venovat treba vlastnim detem. no a pak se jednou takhle rozhodnes chvili nepit a detem se venovat.
    jo a bily mysi jsou fama, povetsinou se jedna o halucinace hmyzu. jo neni nad to pozorovat cloveka v delyrku jak ve tretim patre honi po pokoji hmyz a snazi se pred nim vyskocit z okna.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam