• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    XINDL: dost podobně bych to řekl i já. Pro mě na alkoholu není špatný alkohol, ale "sociálně patologický jevy" s ním spojené, zhruba tak jak jsi to popsal...

    Když to zjednoduším, tak někdo žije svůj život - večer vypije lahev vína - a zase žije svůj život. Takovým lidem to přeju a nevidím v tom problém. Tam je alkohol nějaký doplněk, ale ne určující element...

    Ještě jedna věc související s určením co ještě není a už naopak je "moc". Nevím jak to mají ostatní, ale já jsem vždy věděl že je to přes čáru. Takový pocit vnitřního neklidu...neumím to popsat. Nějaký vnitřní hlas, kterýmu buď nasloucháš, nebo nenasloucháš, ale sám víš dobře jak to je! Nikdo není alkáč z ničeho nic...

    XINDL
    XINDL --- ---
    No, ono to neni ani o tom, jestli clovek pije sam nebo ve spolecnosti nebo jakkoliv jinak. Dulezity je si polozit celkem prostou otazku:

    Zasahuje mi alkohol i do jinych dulezitych soucasti zivota?
    1) penize (utracim moc penez za chlast, nemam pak na jidlo/najem/...)
    2) zdravi (zdravotni komplikace z piti, abstak, pady, odreniny, zlomeniny, nemocnice,...)
    3) volny cas (zacinam kaslat na svoje konicky, uprednostnuju alkohol pred svymi zajmy)
    4) prace (piju v praci, rano hrozi ze jeste nadycham zbytkac, sedam za volant opilej!!!!!!!!!...)
    5) vztahy (mam uz jen kamarady, co pijou, jiny kamarady nemam, ostatni kamaradi ode me zacinaji davat ruce pryc, partner/ka, manžel/ka hrozi, že se se mnou rozejde, už se se mnou rozešla,...)
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    Okna pry nedela mnozstvi chlastu, ale spis rychlost ozrani (takze typicky panaky)
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    COPS192: Akorát že ženský někdy začínaj tak, že si dávají skleničku samy na uvolnění a uklidnění po práci, pak se z toho stane flaška a už to jede. Malý procento chlapů tak možná funguje taky, i když většinou to bude asi přesně jak píšeš. Ke konci, když už jsem se styděl jsem chlastal někdy v jiný hospodě nebo nějaký větší nálevně, ale jinak jsem pil asi s dobrýma lidma, brali mě i s excesama a řikali mi akorát, že už bych s tim ve vlastnim zájmu mohl něco dělat. Do té hospody občas chodim i teď a v tom, že si dám Matonku místo piva mě všichni podporujou a spíš to oceňujou.
    COPS192
    COPS192 --- ---
    KEB: osamocene pijes az ve chvili, kdy uz je ti trapne se tak vozirat pred svyma kamosema... jak zacnes pit sam, neni to skutecna znamka alkoholismu V POCATCICH, protoze v tu chvili jses uz daaaaaleko za pocatkem a poradne v tom litas:)))))))
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    KEB: No jak u koho, u žen je to ale častější:-) Mě třeba samotnýho pít nebavilo, ale chápu, že třeba hladinkář už si ráno sám dát musí.
    KEB
    KEB --- ---
    WOTAR: jj osamocený pití, TO je podle mne skutečná známka alkoholismu v počátcích.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    MONROE: Tak okna jsou jedna ze známek počínajícího alkoholismu, minimálně to svědčí o potřebě sebedestrukce a zapomění. Mně to paradoxně pomohlo otupit neustálé ruminování nad tím, jak na ostatní působím apod., protože mě brali stejně i po těch excesech, co jsem v těhlech stavech udělal s tim, že okna jsem měl taky často. Kolik toho tak vypiješ, abys si z toho měla okno? Piješ třeba i sama?
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    KARETAKARETA: Mi povídej, ani ne 4 měsice a 8 kilo je pryč, paráda...
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    PANKOVICE: a ještě bývá motivační hubnutí. Z chlastu se tloustne na břiše.
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    PANKOVICE: vodu. Pořád popíjej vodu a nos sebou lahev s vodou. Nebude žízeň a to bažení by se mělo zmírnit. Kamoška to takto zlomila. A ta to měla s lexaurinem. Blbá kombinace.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    noo, někdy je to teda ...

    Dík :)
    KEB
    KEB --- ---
    Tak si váš tady čtu a zdá se, že se celkem držíte, jen tak dál cabaleros! :)
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    Doporucuju adiktolozku ve Vojenske nemocnici na Praze 6, myslim, ze je dobra. Ale ja jsem proste spis AAckar...:)
    COPS192
    COPS192 --- ---
    PANKOVICE: motivaci musis asi najit sama v sobe. pro me to bylo uvedomeni, ze proste a jasne nechci chcipnout a ze to musim zmenit jednou pro vzdy... do lecby jsem se dostal v dezolatnim stavu, ale uz s uvedomenim, ze jsem tezky alkoholik... pro nekoho je tezky uvedomit si alkoholismus a pripustit si tu variantu ze je toho uz moc, nekdo si to neuvedomi nikdy... nebo se nesmiri s zivotem bez piti...
    ty sama - tvuj zivot - to je nejlepsi motivace... jestli chces mit spokojenejsi zivot, tak prestan pit...
    AA jsou fajn, nekdo je ale nezkousne... kdyz si najdes adiktologa udelas lepe...
    nepiju 3,5 roku...
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    PANKOVICE: No mně pomohlo az přiznání, že jsem alkoholik a AA. Teď už mi běží 4 měsíc abstinence a to je nejdele za posledních 20 let...:)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PANKOVICE: vykašlal bych se na káčka a podobný a vyhledal regulérní adiktologii, například pod LF UK, jako je na albertově v praze. tedy záleží na tom, kde bydlíš a jestli máš v dostupnosti někoho jinýho než rádoby-terapeuta.
    když jsem z piva začínal přibírat a blbnout, tak jsem udělal záměnu za vinný střik. bohatě stačilo, že nemám pivo po ruce, že mám jinej nápoj, s jinou chutí, bez bublinek. sice mě to trochu trvalo, ale povedlo se ten rutinní běh událostí přerušit. na druhou stranu, když člověk má problém s alkoholem, tak náhrada za vinný střik určitě není to pravé ořechové a přichází na řadu abstinence. popisuju případ, kdy tě štve pivo. já ho mám taky rád a desítku naklopím ani nevím jak. druhej den mám žabáka v žaludku, ale když k večeru překonám hranici 2-3 piv, tak můžu jet nanovo. vtip je si to jedno-dvě-tři nedat, nebo si do hospody vzít málo peněz. můžeš na sebe šít různý boudy, vyhazovat alkoholickýho démona z konceptu a bojovat s ním na "tvým" hřiští, nebo prostě abstinovat, na začátek s odbornou pomocí jako je antabus. on ten chlast nikam nevede.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PANKOVICE:
    me pomahalo pohravat si s premahanim. neco jako kdyz se ti nechce vstavat ale chce se ti na zachod.
    PANKOVICE
    PANKOVICE --- ---
    Hodí mi někdo motivaci jak nechlastat tak črasto? už fakt nevim, v ká centru mi řekl rádoby terapeut že pivo je denní chleba a mám být ráda že piju !!! což mi nepřijde teda profesionální !! mám za sebou i komunitu,jenže tam jsem stejně fungovala na antidepresivech, už fakt nevím... makám dvanáctky a stejně si těch "pár" piv dopřeju..... Chlast se stal každodenní rutinou a já sleduji ten vliv na mou osobu... nevím kudy kam....
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ted to bylo kruty ale ustal jsem a nepozil. jedeme dal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam