PANKOVICE: vykašlal bych se na káčka a podobný a vyhledal regulérní adiktologii, například pod LF UK, jako je na albertově v praze. tedy záleží na tom, kde bydlíš a jestli máš v dostupnosti někoho jinýho než rádoby-terapeuta.
když jsem z piva začínal přibírat a blbnout, tak jsem udělal záměnu za vinný střik. bohatě stačilo, že nemám pivo po ruce, že mám jinej nápoj, s jinou chutí, bez bublinek. sice mě to trochu trvalo, ale povedlo se ten rutinní běh událostí přerušit. na druhou stranu, když člověk má problém s alkoholem, tak náhrada za vinný střik určitě není to pravé ořechové a přichází na řadu abstinence. popisuju případ, kdy tě štve pivo. já ho mám taky rád a desítku naklopím ani nevím jak. druhej den mám žabáka v žaludku, ale když k večeru překonám hranici 2-3 piv, tak můžu jet nanovo. vtip je si to jedno-dvě-tři nedat, nebo si do hospody vzít málo peněz. můžeš na sebe šít různý boudy, vyhazovat alkoholickýho démona z konceptu a bojovat s ním na "tvým" hřiští, nebo prostě abstinovat, na začátek s odbornou pomocí jako je antabus. on ten chlast nikam nevede.