• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    PANKOVICE
    PANKOVICE --- ---
    Hodí mi někdo motivaci jak nechlastat tak črasto? už fakt nevim, v ká centru mi řekl rádoby terapeut že pivo je denní chleba a mám být ráda že piju !!! což mi nepřijde teda profesionální !! mám za sebou i komunitu,jenže tam jsem stejně fungovala na antidepresivech, už fakt nevím... makám dvanáctky a stejně si těch "pár" piv dopřeju..... Chlast se stal každodenní rutinou a já sleduji ten vliv na mou osobu... nevím kudy kam....
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ted to bylo kruty ale ustal jsem a nepozil. jedeme dal.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Pjér la Šéz, rozhovor Petry Šnokhausové
    https://www.youtube.com/watch?v=ZA8pbI-pqZo
    YNGWAR
    YNGWAR --- ---
    Zdravím všechny mně osobně pomohlo abstinovat tohle>>>>https://uloz.to/!HT7UAZBWguLs/az-opada-listi-z-dubu-avi
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Můj táta alkoholik. Autentické svědectví jako absolventský projekt studenta JAMU | Dokumenty Dvojky
    http://www.rozhlas.cz/...holik-autenticke-svedectvi-jako-absolventsky-projekt-studenta-jamu--1766954

    Profesor Jiří Horáček v Diagnóze F: Lidské chování je motivováno neustálým čekáním na odměnu | Radio Wave
    https://wave.rozhlas.cz/...-jiri-horacek-v-diagnoze-f-lidske-chovani-je-motivovano-neustalym-6945971
    MAACAJAROS
    MAACAJAROS --- ---
    cau, ja uz to nejak nepocitam, ale po nespocetne mnoha reckach a pokusech, jsem cistej pres dva roky.Je to jinej zivot, v necem lepsi, v necem ne, mozna trosku tezsi, ale da se, hlavne ziju:)))
    A zde jeden trailer k filmu, podle stejnojmeny knihy od Pepy Formanka, ve ktery se objevuju i ja, takze jo, je to podle skutecnych udalosti:))) Pro nekoho to muze bejt inspirativni treba... https://www.youtube.com/watch?v=IRb_4_RsaQo
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    ASCORB: že jo? Přeju především upřímnost k sobě samé(mu).
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    21 den od poslední destruktivní recidivy, dnes AA, zítra návštěva u adiktologa. Po 10 letech se konečně něco děje, to je úleva...:)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    [ RAINBOF @ DEPRESE ] patri to rovnomerne do obou. vlastne pisu ze se mi dari dobre :)
    KBN
    KBN --- ---
    CLOWNZEPPA: jo tak on to byl únor jo ?? a já se připravoval na březen... :( o to větší úspěch to třeba bude pokud vydržím v delším měsíci....
    KEB
    KEB --- ---
    WOTAR: Na Moravě je všechno lepší než v Praze :)
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    VOLEMIKI: V RUŠ terapii říkají, že pokud na mně někomu něco vadí, je to jeho problém. Tudíž nejlepší je přijmout důsledky toho, co člověk dělal - přijmout odpovědnost, omluvit se a pak ať už se s tim ostatní porovnají podle sebe, většinou to jde líp, než se zdá. On i nealkoholik má nějaký ty kostlivce ve skříni, často i taky spojený s alkoholem, takže lidi mají více či méně pochopení. Pokud s tim nemají zkušenost, rychle zapomenout a pokud jo, tak se většinou zajímají třeba proto, že mají v rodině někoho podobného. Já se léčil v Kroměříži a docela mě povzbudilo, že na Moravě kolikrát berou lidi, který se svym alkoholismem šli něco dělat a nastoupili na léčbu jako borce.
    VOLEMIKI
    VOLEMIKI --- ---
    Wotar má pravdu , nedá se bojovat se sebou a zároveň s předsudky okolí , stejně je to jenom tvůj pocit co kdo na tvoji situaci řekne . Přiznal jsi to sobě buď šťasten i přes občasné zakopnutí , přiznej to i okolí , odpadnou ti výmluvy . A hlavně přiznat si nepříjemné a začít s tím bojovat , to je jedínečnost !
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    MATHESIK: Jak řikají ostatní, člověk má pocit, že se mu zhroutil svět, ale to je hlavně kvůli tomu studu a pocitu viny. Ve skutečnosti si nic neztratil ne? Práci máš a holka s Tebou stále je? Hlavně se dlouho neschovávej doma a jdi do té práce, vysvětli, že jsi alkoholik a udělal si chybu a jak píše Keb, příště už Ti rozhodně nikdo nabízet nebude. Hlavně tu vinu nezapíjet dalšim chlastem, protože až teprve potom člověk zničí všechno, co vybudoval. Jelikož je závislost, zvláš't na alkoholu, považována za nevyléčitelnou, je pravděpodobný, že člověk ještě párkrát v životě upadne. Nejdůležitější je tudíž naučit se správně vstávat, zastavit to, omluvit se, přijmout následky a jít dál bez užírání - to mi přijde skoro důležitější schopnost než dokázat nepít, protože znám naprostý minimum lidí, co prošli léčbou a pak minimálně jednou neupadli.
    KEB
    KEB --- ---
    MATHESIK: Aspoň máš důvod a solidní záminku proto, abys příště poslal někoho kdo tě bude zvát na kotel do hajzlu. A třeba tě už nikdo ani zvát nebude... Všechno zlý je k něčeu dobrý. Tak se všem omluv, v hospodě si dej kafe a nech pinglicím pěknýho tuzéra a bude to dobrý. A hlavně nezačni zase pít, to je to poslední co by ti pomohlo.
    FRDK
    FRDK --- ---
    MATHESIK: Tvl tak bacha! Nekončí přece svět. Zakopl jsi, tak pozor, abys nepadl na hubu a nezůstal ležet. Natropils' asi krapet ostudu, tak si to vyžer jako chlap a zdá se, že si uvědomuješ, co riskuješ a jistě víš, co máš dělat dál. Tak aspoň takhle Ti přeju sílu a rozum do hrsti. Za pár dní už to určitě neuvidíš tak černě, pokud ovšem nebudeš chtít.
    MATHESIK
    MATHESIK --- ---
    Tak v pátek jsem opět zničil všechno na čem jsem pracoval. Moje doktorka zvládla nedávno namíchat konečně ten správnej koktejl léků. A začalo mi být dobře. V práci se dařilo, škola jakž takž, našel jsem holku svýho života, i kdyby to tak nebylo, budu ji tak říkat..miluju ji jako nikdy nikoho, byla to spíš ona než cokoliv jinýho co mi pomohlo dát se dohromady , žádnej chlast, žádný deprese, začal jsem zase hrát fotbal a běhat, začal jsem jíst zdravě a hubnout..sluníčko hřalo tak jako už dlouho ne...v pátek se šéfovi narodil syn..Mates..dej si s náma panáka...a já si ho dal...od té doby okno..dozvěděl jsem se že jsem byl neprijemnej na všechny v celý hospodě včetně servírek..venku jsem natáhl pěsti kamarádovi a kolegovi z práce..načež se servali všichni, dostal jsem pěkně po drzce ale zaslouzil jsem si to. Vzbudil jsem se zimou v šest ráno ve vestibulu cizího paneláku dost daleko od hospody kde jsme slavili narození Davídka...a nepamatuju si vůbec ale vůbec nic..a to mi ještě k tomu nikdo nevěří..(nějaký zkušenosti s oknem kdy nevíte ale vůbec nic z velkýho casovyho úseku?) ostuda, všechno co jsem budoval je ze dne na den pryč..povedlo se mi parádně zvednout..padnul jsem zase na zadek ..a bojím se že takovouhle šanci už nemusím nikdy dostat..jsem na dně a můžu si za to sám..lidi prosím, přemýšlejte nad důsledky dřív než začnete cokoliv dělat..držím vám palce- a hlavně VY se drzte..a třeba malinko držte palce mne...peace. a sorry za chyby, nemám teď sílu to po sobě dávat dohromady.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    nebo se z toho se štěstím dostaneš sám, ale za výrazně delší dobu. AD a odborná pomoc ti pomohou se získáním nadhledu nad situací; místo, aby ses plácal v kruhu (nebo klesající spirále), zjistíš, že to nesnesitelné břímě je třeba jen drobnost, kterou jsi nedokázal sám prohlédnout. Nebo taky ne. Raději to zkus
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    RAINBOF: Tak to by chtělo řešit jako první žejo. Psychiatr může podpořit antidepresivama, přecejenom ten mozek je po tom chlastu rozházenej, takže ty špatný stavy přijdou často - to je ale jenom berlička, aby člověk mohl fungovat a neřešil ty propady chlastem. Terapeut Ti pak pomůže najít přičiny toho, proč to vlastně děláš. Já ke své terapeutce chodim už 2 roky a konečně se někam dobíráme, je to na dlouho, ale když to nebudeš řešit, je dost pravděpodobný, že se k tomu chlastu vrátíš - budeš ten jak se řiká "smutnej alkoholik".
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    WOTAR: ne :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam