• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    VYHULENY_UFO: on takhle funguje už hafo let a má jasno, takže já mu věřím.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    POHODAVOLE: uplne americkej sen...

    //hele, ja na pohadky verim, ale mrtvi jsou proste mrtvi.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    VYHULENY_UFO: ji i film o něm natočili :-D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    POHODAVOLE: to zni jako dokonaly pribeh.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    VYHULENY_UFO: koleguv tchán taky přestal po 50 a ještě si pořídil vinárnu, kde maka :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ASCORB: to si toho vaz, protoze mam plnou prdel storek, kdy se tatinek - kvartalni pijak - nedokazal tyden dovest decko do skoly. jako verim, ze kdyby se z toho udelala komedie, tak pulka kina lehne smichy, ale sranda v realu to moc neni...
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    VYHULENY_UFO: Na AA jsem potkal i lidi kteri prestali po padesatce, ale samozrejme cim drive tim lepe. Tech co to zvladnou je ale zrejme mensina. Cim pozdeji si prestal, tim o vice jsi prisel a tim je zrejme mensi motivace. Me je 37 a mam rodinu, tak ze jde o hodne....
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ASCORB: ja se ptam proto, ze sem clovek 40+ a tohle auditko ze zvedavosti obcas sleduju. mam a zazil sem ve svum okoli lidi, kteri pijou fakt od 14/15 let poslednich 30let.
    videl sem na vlastni oci cloveka propityho do delirka (ne, skutecne nevidi mysi) a mam pocit, ze i s chlastem jako u drog plati, ze kdo neprestane s vrcholovym uzivanim do triceti, neprestane nikdy.
    mam v okoli par kumpanu, ktery uz maj za sebou 2/3lecby, ofkoz neuspesny, vim ze maji fyzicky zmeny ve vnitrnostech.
    proste me jen zajima jestli je tady na nyxech nekdo opravdu s dlouhodobou zavislosti. (zachranovat nebo lecit nikoho nechci).
    ASCORB
    ASCORB --- ---
    VYHULENY_UFO: Nemyslim, ze musis pit pravidelne 30 let, aby si zacal mit fyzicke dopady. Mne stacilo 8 let problemoveho piti, abych si z toho odnesl problemy ktere tu nechci rozmazavat. Pravda ale je, ze jsem se opijel nepravidelne uz pred 20 lety... Kazdopadne 6 mesicu strizlivosti je zatim malo, ale i tak se cejtim paradne...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Správnej alkoholismus začíná v okamžiku, kdy alkohol začne fyzicky měnit organismus. Pije tady nekdo pravidelne dyl než 30let?
    FRDK
    FRDK --- ---
    RAINBOF: Jasně, taťko, vynasmažím se ;)
    Ne, fakt ď. Ňák se mi to tady trochu nahromadilo, ale tak snad nejsem úplný gringo, abych znovu zahučel do chlastu, to by mi tak určitě pomohlo...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    FRDK: necht te sila provazi mlady padavane. necht tve midichloriany zesili.
    FRDK
    FRDK --- ---
    WOTAR: Nebral.
    Vyhnul jsem se tomu a šlo to i nez něj. A ani o tom prozatím nebudu uvažovat, jedině kdyby to nějak vyeskalovalo, což jsem přesvědčen, že ne.
    Pořád si totiž věřím.
    Tím bych to prozatím ukončil a pokud se tu znovu neozvu, vedu si dobře ;)
    Dík za odezvu, mám podněty k přemýšlení.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    FRDK:
    RAINBOF: Podle mě tim, že si zrelapsoval v nedávné době dvakrát se receptory v mozku nabažily a je pak větší šance, že budeš mít takovýhle automatický relaps, kdy si prostě vědomě všimneš až toho, že sedíš a piješ xté pivo. Jak píše Rainbof, snažil bych se teď být striktnější, třeba antabus si někdy bral?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    FRDK: me pomaha kdyz si tyhle okamziky napisu. rozeberu si jak jsem sel co jsem si myslel proste kazdej detail.
    proces psani totiz zamestnava mozek zpusobem kdy ti to pomuze lepe vydolovat ty casti ktere si nepamatujes. nebo nechces si pamatovat. (co jsi napsal nejde vzit zpet :) ).
    tvoje hlava si na tebe vymyslela nejaky hacek a tys podlehl. to je znameni ze v tom jedes vic. rozhodne bych ted byl vuci sobe dost striktni a pokud to nepomuze tak asi blba zprava ze budes muset vyhledat pomoc.

    jinak je dobry tu motivaci "proc je to dobrej napad" (jit do hospody) znat. nekdy je to jen zablesk nejake myslenky.
    ja bych treba v takovy chvili proste pivo zaplatil a odesel dal bych nepil.
    FRDK
    FRDK --- ---
    Hm, moje sebejistota teď dostala řádně na prdel. V těch předchozích dvou případech to aspoň 'melo důvod' (i když ten se vždycky najde), kdežto včera jsem prostě šel kolem hospody a najednou tam seděl a klopil několikáté. Prostě jen tak.
    Proč to tu píšu - jednou jsem tu přislíbil, že případné zakopnutí budu hlásit. Nechci nikoho demotivovat, jen popisuju průběh, přijde mi to fér, být upřímný. A taky mi to možná může v něčem pomoct.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    FRDK: mazat sebe nema smysl. jit dal ma smysl minulost nezmenis a aspon na to lepe uvidis. :)
    FRDK
    FRDK --- ---
    WOTAR: Hovno integroval!
    Šesté nebo sedmé nefiltrované v ňáké oděsské knajpě rajt nau :/
    Mám ze/o sebe strach.
    Teď se pudu vyspat a zítra se tu nejspíš smažu. Mině nužna o sibje dumať .
    Jednou jsem se tu kohosi ptal, jak to přijde, že už jednou napravený začne zas zlobit. Tak už tomu zřejmě přicházím na kloub.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    FRDK: Tak si dobrej, že si ty dvě napití nějak dokázal integrovat a zastavit, je minimum lidí, co vydrží abstinovat celej život bez upadnutí, takže minimálně stejně důležitý jako vědět, jak abstinovat je vědět, jak se zastavit a nezapíjet dál ten pocit viny a tak se nořit dál a dál do té spirály až člověku nezbývá zase nic jiného, než léčebna nebo podobné řešení (ať už z finančních nebo tělesných důvodů), cestou k tomu pak většinou zničí všechno, co do té doby vybudoval žejo.
    Jinak ty dva hlasy to je klasika no, když člověk překoná to impulzivní napití, před čimž se dá chránit asi jenom vyhýbání se rizikovym místům a lidem (a někdo je víc náchylnej tak, že najednou sedí u prázdný sklenice a prakticky neví, jak se tam dostal a někdo neni - já třeba s timhle moc problém nemám), tak pak dojde na to přemýšlení a zvažování a pokud se chce člověk oblbnout, musí si vytvořit nějakej myšlenkovej zmetek - racionalizaci, proč je to napití vlastně v pohodě. Taky často řikaj, že hodně lidí většinou zrecidivuje mnohem dřív, než se reálně napije, začně to v hlavě pomalu omílat a uvažovat, že by to zkusili, začně si to připouštět (můj případ). Já už si třeba neřikám, že nesmim pít, řikám si, že můžu, akorát musim přijmout následky a je pro mně pak paradoxně lehčí se nenapít. Asi už bych se napil, kdybych si vždycky nevzpomněl, jak mi bude druhej den blbě a celý to vlastně za to nestojí, u ostatních závislostí, se kterýma dokážu nějak žít mi to tak bohužel nefunguje, měl jsem problémy třeba s phenibutem apod. Co se doživotnosti týče tak to tak je, ale asi ne jenom se závislostí, jak se člověk něco naučí/zažije, tak to nejde vymazat a nedá se být stejný jako dřív, mozek tak prostě nefunguje.

    TEKKIT: Mně to od jisté doby nevadí, psát sem i osobní věci, tak trochu po vzoru anonymních alkoholiků mi pomáhá to nějak ventilovat, ale na Facebook bych to asi nepsal no. Mně v tomhle docela pomohla ta léčebna, protože jsem slyšel, že podobné myšlenkové pochody a pocity má právě skoro každý, ale většina se za to stydí a tudíž o tom nekomunikuje a tim se přilévá alkohol do hrnce.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    FRDK:
    nejdříve k té potřebě něco rozebírat na netu:) Samozřejmě já taky nechci otevírat nějaký osobní story, to vůbec. Na druhou stranu považuju pro sebe za přínosný moct to trochu pořešit v poloanonymním prostředí (navíc s lidma co zjevně vědí o čem je řeč).
    Pomůže to urovnat si věci v hlavě. (Například jsem si vždycky myslel, že tahle "opilecká tíseň" je můj individuální problém, že prostě věci moc řeším. Ono když sedíš někde po silvestru mezi lidma, který jsou všichni nadšený jakej to byl parádní mejdan a tobě jedinýmu na tom zpětně nic parádního nepřijde...tak víšco.)
    Navíc tahle diskuze může být celkově přínosná pro někoho kdo třeba má podobné otázky...což vlastně byla původní myšlenka nyxu:).

    - Jinak opilecká tíseň, tos trefil přesně výraz co to definuje. Ta morální kocovina je přeci jen něco jiného...
    - ta faleš, to je taky kapitola sama pro sebe:) Ale zase mám zkušenost, že rozpovídávat se o svejch špatnejch pocitech, nebo dokonce moralizovat ostatní je nejhorší cesta. Dělat že je pohoda, je ve finále varianta nejlepší
    - ty tvoje vnitřní boje musí být peklo, co je na tom děsivý pro mě, je to zjištění že je to na furt a lepší to nebude
    - oproti tobě mám štěstí, že na jiný "závislosti" asi nemám buňky. Nekouřím, nehulím...atd...nic. pro mě je prokletím/slabinou jen to nárazový pití
    FRDK
    FRDK --- ---
    TEKKIT: Tak vidím, že už jste to tu rozebrali, přesto odpovím, jak jsem o Tvém dotazu přes den přemýšlel, ale neměl čas se tu vypisovat.
    Jasně, moralní kocovinky a opilecké tísně zná každý zasloužilý, nicméně ještě aspoň trošku uvědomělý násoska. Jistěže jsem to míval, i když jsem chlastával především sám doma. Je to přesně jak říká WOTAR. Cítíš a víš, že je to špatně a stydíš se sám před sebou. Navíc ta faleš, když navenek (i před blízkými) musíš předstírat, že je vše olrajt.
    Ptáš se, jestli jsem to měl i tentokrát, když jsem se v průběhu už skoro tří let abstinence dvakrát (v průběhu posledního skoro půlroku) ožral? Neuvědomuju si, že by potom druhý den jo, ale přesně si vzpomínám na ten pocit interního dilematu, než jsem tu flašku do sebe obrátil. Věděl jsem, že to takhle doopravdy nechci, přesto jsem ten souboj sám se sebou prohrál. Byla to rychlá spontánní akce.
    Nebrutálnější to bylo v srpnu minulý rok v situaci, kterou jsem tady popsal - skoro dva dny neuvěřitelného vnitřního dialogu, normálně fakt dva hlasy v hlavě spolu diskutují, jestli jo nebo ne, největší trumf toho zlého byl ten, že přece už skoro dva roky nepiju a je to úplně úplně úplně v cajku, naprosto, žádná křeč, tak se přece vůbec nic nestane, když se jednou zperu a zas budu sekat latinu. Trvalo to strašně dlouho a nakonec to vyhrál ten správný hlas a proto jsem byl hrozně rád a pyšný, že jsem to dal.
    A teď zas tohle :/
    Nic nevzdávám a musím být fest ostražitý.
    Bylo by toho víc, co bych k tomu vyblil, ale za prvé je to osobní a nemám potřebu to rozebírat na netu a za druhé se mi nechce datlovat ;)
    Nicméně s těma mýma inklinacema k závislostem je to složitější, chlast jsem zhruba po roce víceméně nahradil něčím jiným (někteří možná zaregistrovali můj coming out tady jinde) a taky hulím jak fabrika a sere mě to, bere mi to svobodu rozhodování a blablabla a asi se musím smířit s tím, že s podobnýma sračkama se budu potýkat doživotně.
    Spakojnoj noči.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam