Ahoj všem, potřebuju podporu.
Nepiju nijak moc - sama si dám maximálně jedno pivo na trávení po víkendovým obědě a víc nepotřebuju.
Horší je společenský pití - panák nebo víno na návštěvách - to pak čas od času (třeba jednou za čtvrt roku) přeženu a druhej den je mi strašně zle (vážím asi 50 kilo i s postelí, žaludek slabej). Vždycky si v tý kocovině pak řeknu, že pít už nikdy nebudu, vůbec, ani kapku. Vždyť to víno a tvrdej alkohol mi ani nechutná! Jenže mám slabou vůli.
Takže když zapomenu, jak zle mi bylo, nechám si nalejt a pak neumím říct ne.
Do hospod nechodím, ale nikdo z blízkých (příbuzenstvo, sousedi, kolegové) neabstinuje. Když přijedem k jedněm nebo druhým rodičům nebo je nějaká akce s kolegy atd., automaticky někdo nabídne nápoj. Nezvládám říct "Ne, panáka na přivítanou si nedám." A když pijou ostatní, piju taky. Když mi dolejou, poslušně to vypiju (jsem hodná holka, přece se má dojídat) - jenže zdaleka tolik nevydržím.
Dnes se rozhoduju, že zkusím abstinovat úplně.
Jak posílit vůli? Jak se naučit odmítat? Jak vytrvat?
Vlastně hledám někoho, kdo taky vůbec nepije a v tom mým rozhodnutí by mě mě denně podporoval. Někoho, komu bych se mohla "pochlubit", jak se mi daří alkohol odmítat.
Najdu tady někoho takovýho?