• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    FRDK
    FRDK --- ---
    ANDR3_I: Ano, přesněji řečeno jde o odborníka na sveřepé šakaly ;)
    (Pardon, jsem při páťulínku drobátko rozjařený.)
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    chci poděkovat vsem co mi napsali diagnozu/svuj pribeh/apod. at uz sem nebo hlavne do posty.

    Je tu nekdo, kdo ma nebo mel adiktologa za kterym dochazel? Chapu to spravne ze je to odbornik na zavilosti?
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    DRSH: Já bych za tím viděl, jak píše, že byla vždycky podnikavá a snaživá, snahu z toho něco trhnout, aneb vytřískat ze všeho co nejvíc.
    FRDK
    FRDK --- ---
    ...a pro odlehčení posílám pozdrav od nás :)

    FRDK
    FRDK --- ---
    Taky to na mě působí, jakože si dámička střihla takový rychlokurs alkoholismu a následné odvykačky. Ale jen ať o tom píše, dobře, že se varování ve formě osobního 'příběhu' dostane blíž třeba další cílovce.

    KBN: Taky to u mě ze začátku byla jen zábava, prostě kalba, žádný 'vážný důvod', občas už to sice nebylo úplně košér (týdenní silvestrovské rekreace a podobné tahy). Problém začal probublávat až docela dlouho potom, co jsem si začal uvědomovat a připouštet, že z příležitostného chlastání pro srandu králíkům s partyjou se stalo samotářské opíjení jen pro to opíjení. Těžko takhle z hlavy říct, jestli to už zapracoval prostý návyk, obtížně zvladatelná potřeba se napít nebo něco psychologického, jak píše WOTAR. Budu se opakovat: důvod se vždycky najde, obojí je velký špatný.
    Každopádně jsi mě přiměl znovu o tom přemýšlet.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HALCYON: tak dalo by se to pochopit i diky tomu nadseni ze strizlivosti. pro nekoho je to treba takovej zazitek, ze o tom musi napsat knihu, i kdyz nekdo jinej by si zaklepal na celo. v tom bude nejaka psychologie.
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    DRSH: Jan Jílek občas zmiňoval že knihy "Jak jsem porazil alkohol" dost často píšou lidi i po první léčbě...
    DRSH
    DRSH --- ---
    OTAVA: jako fajn, ale není brzo hned psát knížku po 300 dnech abstinence? Znám případ kdy si paní, po asi 15 letech abstinence, řekla, že už má vyhráno a na cyklovýletu s kamarádkou si dala sklenku střiku... za 3 týdny následné sebedestrukce skončila opět v léčebně.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KEB: nebo fetovat, jen hlavne tu picu dostat z hlavy. jenze vono je to potom jeste horsi....
    KBN
    KBN --- ---
    No já osobně třeba začal kurevsky chlastat protože mě to prostě bavilo a netáhl mě k tomu bůhví jaký důvod....
    KEB
    KEB --- ---
    WOTAR: ... a kvůli posraným vztahům začalo mrtě lidí chlastat.
    DRSH
    DRSH --- ---
    Největší kalby svého života jsem absolvoval po rozchodech. Patří to sem.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    KBN: Tak důvod proč člověk nadměrně chlastá nikdy není jen že ho to prostě baví, tak je to vždycky tak trochu i psychologická poradna ne? Trochu sme možná ujeli se vztahama, ale když k tomu mají ostatní co říct, tak proč ne, chlast vztahy umí kurvit úspěšně.
    KBN
    KBN --- ---
    tady se z toho stala psychologická poradna ?
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    WOTAR: On se má každý ve své esenci rád, i když to kolikrát tak nevypadá. Ty situace jsou nepředvídatelný a reakce taky. Charakter je jedna věc, ale to, co se mi odehrává v životě, jak jsem se vyspal, jakou mám náladu věc druhá ač nedílná. Je v pořádku mít se přeci rád, ale musí to být zdravé. Ona je velmi tenká hranice mezi tím mít se rád nebo být sebestředný a sobecký...
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    CLOWNZEPPA: To že nelze upřednostňovat druhého před sebou samým, resp. taky že když nemám rád sebe, nemůžu mít doopravdy rád druhého a že můžeš změnit jen sám sebe bych tesal!
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    WOTAR: WOTAR: Děkuju. Já pro to aby se probudila udělal maximum. Je to její boj. Její volba. Její život a sama si na to snad znovu přijde. To je jediná cesta. Mě už to stálo příliš sil, bolesti, problémů a já v tomhle obětí rozhodně nejsem, i když to tak může působit. Jen jsem podlehl důsledku a neviděl příčinu. Řešil to hloupě, proto jsem to odsral z celé te trojice nejvíc, protože z ráje se stalo peklo ze dne na den. I kdyby to byla Kleopatra. Žádná nestojí za takový kotrmelce. Bohužel až dnes si to uvědomuju. Stejně jako že nelze upřednostnovat někoho před sebou samým. Já můžu změnit maximálně sám sebe. Já už na to seru. A více bych to dál nerozebíral. Děj se, co má se dít...
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    {reply CLOWNZEPPA|50 neznám382512}: Jenže on je to skoro vždycky ten zámek a klíč a oba se manipulují tak trochu navzájem aniž by si to kterákoliv strana nějak hluboce uvědomovala. Málokdy je to tak černobílý, jak to vypadá z jedné strany nebo z pohledu názoru společnosti. Tenhle konkrétní případ neznám, ale pokud si jak si psal spirituálně založený, můžeš si říct, že jestli je ta pravá, stejně spolu nakonec budete. Ale možná ste si jen sedli myšlením a názory, takže to šlo rychle (nedávno dokonce změřili, že člověk fakt takhle může mít mozkový vlny s někým na stejný frekvenci a působí to takhle, zjednodušeně řečeno). Uvidíš, jak se to v Tobě usadí, což půjde nejlépe s neožralou hlavou a za mně palce nahoru, že to dáváš.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    WOTAR: No show je to bez pochyby, nicméně manipulovaná osoba si není vědoma toho, že by byla ovlivňována. Manipulátorovi jde pouze o svůj prospěch a nebere ohledy na zájmy ovlivňované osoby (někdy manipulátorův cíl a cíl manipulované osoby mohou být stejné, to ale neznamená, že je manipulace v pořádku).
    Manipulátor využívá nevědomosti, naivity nebo dobrosrdečnosti manipulovaného, který se pro něj stává pouze prostředkem k dosažení cíle...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam