• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    DRSH: Já bych za tím viděl, jak píše, že byla vždycky podnikavá a snaživá, snahu z toho něco trhnout, aneb vytřískat ze všeho co nejvíc.
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    DRSH: Jan Jílek občas zmiňoval že knihy "Jak jsem porazil alkohol" dost často píšou lidi i po první léčbě...
    DRSH
    DRSH --- ---
    OTAVA: jako fajn, ale není brzo hned psát knížku po 300 dnech abstinence? Znám případ kdy si paní, po asi 15 letech abstinence, řekla, že už má vyhráno a na cyklovýletu s kamarádkou si dala sklenku střiku... za 3 týdny následné sebedestrukce skončila opět v léčebně.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KEB: nebo fetovat, jen hlavne tu picu dostat z hlavy. jenze vono je to potom jeste horsi....
    KBN
    KBN --- ---
    No já osobně třeba začal kurevsky chlastat protože mě to prostě bavilo a netáhl mě k tomu bůhví jaký důvod....
    KEB
    KEB --- ---
    WOTAR: ... a kvůli posraným vztahům začalo mrtě lidí chlastat.
    DRSH
    DRSH --- ---
    Největší kalby svého života jsem absolvoval po rozchodech. Patří to sem.
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    KBN: Tak důvod proč člověk nadměrně chlastá nikdy není jen že ho to prostě baví, tak je to vždycky tak trochu i psychologická poradna ne? Trochu sme možná ujeli se vztahama, ale když k tomu mají ostatní co říct, tak proč ne, chlast vztahy umí kurvit úspěšně.
    KBN
    KBN --- ---
    tady se z toho stala psychologická poradna ?
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    WOTAR: On se má každý ve své esenci rád, i když to kolikrát tak nevypadá. Ty situace jsou nepředvídatelný a reakce taky. Charakter je jedna věc, ale to, co se mi odehrává v životě, jak jsem se vyspal, jakou mám náladu věc druhá ač nedílná. Je v pořádku mít se přeci rád, ale musí to být zdravé. Ona je velmi tenká hranice mezi tím mít se rád nebo být sebestředný a sobecký...
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    CLOWNZEPPA: To že nelze upřednostňovat druhého před sebou samým, resp. taky že když nemám rád sebe, nemůžu mít doopravdy rád druhého a že můžeš změnit jen sám sebe bych tesal!
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    WOTAR: WOTAR: Děkuju. Já pro to aby se probudila udělal maximum. Je to její boj. Její volba. Její život a sama si na to snad znovu přijde. To je jediná cesta. Mě už to stálo příliš sil, bolesti, problémů a já v tomhle obětí rozhodně nejsem, i když to tak může působit. Jen jsem podlehl důsledku a neviděl příčinu. Řešil to hloupě, proto jsem to odsral z celé te trojice nejvíc, protože z ráje se stalo peklo ze dne na den. I kdyby to byla Kleopatra. Žádná nestojí za takový kotrmelce. Bohužel až dnes si to uvědomuju. Stejně jako že nelze upřednostnovat někoho před sebou samým. Já můžu změnit maximálně sám sebe. Já už na to seru. A více bych to dál nerozebíral. Děj se, co má se dít...
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    {reply CLOWNZEPPA|50 neznám382512}: Jenže on je to skoro vždycky ten zámek a klíč a oba se manipulují tak trochu navzájem aniž by si to kterákoliv strana nějak hluboce uvědomovala. Málokdy je to tak černobílý, jak to vypadá z jedné strany nebo z pohledu názoru společnosti. Tenhle konkrétní případ neznám, ale pokud si jak si psal spirituálně založený, můžeš si říct, že jestli je ta pravá, stejně spolu nakonec budete. Ale možná ste si jen sedli myšlením a názory, takže to šlo rychle (nedávno dokonce změřili, že člověk fakt takhle může mít mozkový vlny s někým na stejný frekvenci a působí to takhle, zjednodušeně řečeno). Uvidíš, jak se to v Tobě usadí, což půjde nejlépe s neožralou hlavou a za mně palce nahoru, že to dáváš.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    WOTAR: No show je to bez pochyby, nicméně manipulovaná osoba si není vědoma toho, že by byla ovlivňována. Manipulátorovi jde pouze o svůj prospěch a nebere ohledy na zájmy ovlivňované osoby (někdy manipulátorův cíl a cíl manipulované osoby mohou být stejné, to ale neznamená, že je manipulace v pořádku).
    Manipulátor využívá nevědomosti, naivity nebo dobrosrdečnosti manipulovaného, který se pro něj stává pouze prostředkem k dosažení cíle...
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    ANDR3_I: Oficiální diagnózu kromě závislosti mám Úzkostnou a depresivní poruchu, ale imho spíš jsem citlivější od narození a díky ne úplně ideální výchově (i když neúmyslně) jsem se pak věci (tu citlivost) naučil radši řešit chlastem a drogama. Btw kniha Highly Sensitive Person neni špatná, to zrovna sedí na mně, asi 20% lidí má citlivější neurologii a vzhledem k tomu, že to společnost neznala a nebere moc v potaz, často to řešíme takhle. Samozřejmě příčin může být mnoho, ale srovnám li to se sestrou, která měla vlastně v dětství větší shity tak jsem prostě na menší podněty reagoval přehnaně citlivě. Každej sme nějakej, ale většina si léčíme nějakou bolest, zranění nebo citlivost tim chlastem, ostatní co to tak nemaj většinou nepadnou do závislosti, pač nemaj důvod se ničit (myslim, že těch případů, kdy je člověk fakt nějak extra geneticky citlivej a prostě se mu to moc líbí nebude reálně moc).
    CLOWNZEPPA: Tak to je klasická spoluzávislostní dynamika, skoro každej něco takovýho více či méně opakuje, to stejně představení, které z pravidla převzal od svých rodičů - bývá více či méně problémové. Většinou ty "představení" do sebe zapadají jako zámek a klíč. Dá se to různě rušit psychoterapií, ale z vlastní právě aktuální zkušenosti vidim, že to fakt neni snadný a když už si člověk všimne svýho představení, ještě je tam to představení toho druhýho (kterej si třeba myslí, že problém je jenom u Tebe...) a někdy, když Ty přestaneš hrát to svoje, nelíbí se mu to a prostě to vede ke konci vztahu.

    CLOWNZEPPA: Tak ono v jistý fázi to dojde každýmu, ale pak tak trochu pozapomene jak moc to bylo špatný a objeví se tam takový ty myšlenkový zmetky typu "a co kdybych to přecejenom zkusil, jedno pivko mě nezabije a kdyžtak si to připomenu"... Na anonymních alkoholicích v Kroměříži byl týpek, co takhle přes léčebny prosral 40 let (resp. něco z toho ne a měl štěstí, že žena s tim vydržela až do konce) a nechlastá až s anonymníma alkoholikama a podle mě je to hlavně proto, že na AA člověk chodí pravidelně a stále si to připomíná a i příběhy ostatních mu připomenou, že chlastem (nebo čimkoliv jinym podobnym) nic nezíská a jakákoliv přidaná hodnota je jen zdánlivá.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    VYHULENY_UFO: asi myslela že spiritualismus je od slova špiritus:)))
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    VYHULENY_UFO: Právě proto tam vidím v určitým slova smyslu tu paralelu s tím alkoholem, kterej ti ve výsledku jen škodí...a někomu to dojde za 6 let, někomu za 10. Někomu bohužel nikdy a semele ho to.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    VYHULENY_UFO: To tahle zrovna finančně gramotná a zodpověná je, ale ony ty vztahy jsou opravdu zrcadlo. Sám jsem to zažil a čím déle si s tím či tou a jsi na špatné adrese. Dějou se neuvěřitelný kotrmelce. Nechceš se smířit s tim, že je to takový. Hodně lidí si ten protějšek idealizuje a ono to pak časem. Spíš většinou vykrystalizuje a ty se nestačíš divit,protože jsi v bludu a tak odpouštíš, vracíš se a žiješ vlastně život toho druhého a ne svůj. A když se od toho snažíš odprostit. Ten člověk to nerespektuje, protože se mu s tebou hezky hrálo a je schopen udělat cokoliv aby tě obměkčil a svedl tě zpátky. Sám jsem to zažil a když jsem se probudil. Měl jsem pocit jak kdyby mi někdo vytáhnul hlavu z hajzlu. Najednou se mi zas dobře dýchalo, svět byl barevnější a já si ťukal na čelo, co tu jako sakra bylo. Každopádně vztah je o dvou a nikdy není jen chyba na jedné straně zpravidla, ale jsou mezi náma tací, co si tě umí podchytit a doslova si s tebou dělat, co chtěj.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CLOWNZEPPA: nemusi te me bejt lito. proste sem byl blbecek, kterej si myslel, ze laska prekona vsechno. no, kazdopadne me tahle draha lekce naucila, ze laska a ezo dluhy nezaplati a na jidlo nevydela. ted uz me zajmaj jen obycejny financne gramotny holky, ktery jsou slusny pri zemi a nejedou hovinka v oblaccich.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    VYHULENY_UFO: No právě, že mi je líto Tebe:)) Taky slušný teda...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CLOWNZEPPA: me to ani lito neni, kdyz splacis deset let cizi dluhy a k tomu pul megu si pridas jeste dalsi pul mego, ktery ti zustane po tom, co picu posles do prdele, hodne veci prehodnotis. srat na ezo a spiritual, jedna zkusenost mi stacila a jsem spokojenej mezi malomestaky, kteri sice nejsou ezotericky a spiritualne rozvinuti, ale aspn jsou slusni a nedelaji dluhy. konec ot hlaseni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam