THEMAKARESH: ve všech třech případech třeba. mít nad někým moc není nic negativního, protože ten samotný fakt nedeklaruje negativitu toho stavu ani pro jednu stranu, to až vklady a okolonsti mohou z takového vztahu udělat negativní a amorální strukturu.
moc nad životem což je vůle k životu, která se odmítá smířit s osudovostí života .
1) všichni jednou umřeme = proč bych teda nemohl bejt alkáč a lejt, když můj život tak jako tak vede k zániku.
2) narodil sem se do neutěšeného prostředí,které sem si nevybral a tak to je dáno na celej život.
hele to je trochu filosofie, a nevím jeslti to sem patří, nicméně mě v otázkách závislosti pomohla, zejména protože je dobré si utřídit, proč člověk dělá to a to. Tedy nepiju, ne protože chci svět lepší, že chci být dobrým a příkladným, že beru ohledy na svoje blízké a obecně chci zapada do rámce obecné morálky (které je chlastání součástí), ale dělám to pro sebe. každej to má asi jinak, ale uchvátit si moc nad svojí psychikou znovu pro svoje vlastní já, po zážitcích se závislostí, není nic jednodhuchého.