• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    KEB
    KEB --- ---
    TEKKIT: co je to ranní úzkost? Se ptám, protože ani netuším, co si pod tím představit. Tímhle netrpim a nebo o tom nevím :-D
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    TEKKIT: Jo jo. Rychle jet do práce a u vytírání tam hned poslat pár kousků, ať se nebojím prvních hostů.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    SALAMAN: ranní úzkosti = největší zlo...nejhorší je když to na tebe sedne pěkně už třeba ve 4...tfujtajxl
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    Nouzový stav je pro mě dar z nebes. Provozuju hospodu, takže jsem byl zvyklý každý den pocucávat desítku (jsem spíš hladinkář). Hospodu jsme museli zavřít a ještě k tomu jsem si hned naordinoval 14denní karanténu. Alkohol mi překvapivě vůbec nechyběl. Teď zase chodím do práce, protože prodáváme lahve a dáváme dohromady eshop. Jednou za několik dní si jedno, dvě piva dám, ale v momentě, kdy cítím, že mi alkohol začne stoupat do hlavy, tak mě na něj okamžitě přejde chuť. Dokonce potřebuju ochutnat několik nových piv, která ještě neznám, ale vůbec se k tomu nemůžu dokopat, nějak nemám chuť. Najednou zmizely pocity viny, ranní úzkosti, mám víc peněz a celkově se cítím líp. Zároveň si nepřipadám, že bych si něco zakazoval, když si chci dát pivo, tak si ho dám. Jen ta chuť přichází výjimečně a opravdu stačí to jedno, maximálně dvě. Uvidím, jak si povedu, až zase normálně otevřeme, budu mít pod nosem čtyři pípy a na baru kamarády a štamgasty. Zatím je to fakt příjemnej pocit, když mi pořád "nehučí v kebuli".
    IF_
    IF_ --- ---
    WOTAR: Já s tím co píšeš souhlasím. Nesmíš je blbý imperativ, třeba je dobré si spíš říkat: "Nepiji, protože alkohol mi nedělá dobře", aby tam nebylo to negativum. Na druhou stranu abstinovat s myšlenkou, že je to časově ohraničené a za dva měsíce se třeba zase napiješ, to podle mě nikam moc nevede. I když je fakt, že to asi většina lidí ze začátku zkouší...
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    IF_: Celoživotní úplná abstinence je cílem, ale to neznamená, že to tak musíš prezentovat svojí mysli, která má tendenci u imperativů "už nikdy" jančit, takže když si řikáš "dnes to ještě vydržím, zítra uvidím" a takhle to posouváš po dnech, ta mysl to snáší líp a nejančí. Nebo jeden týpek po 4 léčbách co byl za bráchou, se kterym sem byl v léčbě v Kroměříži vždycky říkal, že on se samozřejmě napít může, nic fyzického mu v tom nebrání, ale musí přitom brát v potaz ty následky, že zase všechno ztratí, posere atd. - a nenapije se. Já teda osobně mám taky takovou "alergii" na "nesmíš", spíš si potřebuju řikat "můžu, ale teď zrovna nechci/nemusim". Výsledek je stejnej, ale aspoň já jsem přitom o dost uvolněnější.
    IF_
    IF_ --- ---
    FRDK: Tak to by me zajimalo, jake maji z terapie zkusenosti ostatni, ja od odborniku vzdy slysela, ze abstinence rovna se maximalni snaha o dozivotni nenapiti se, u AA je takovy pristup uplnym zakladem.
    FRDK
    FRDK --- ---
    IF_: Jakto? Vždyť u některých závislých je vcelku obvyklý postup "dnes ne, až zítra" a následného dne totéž a pak dál. Tam jsem tedy osobně ještě neproniknul, pořád zkouším postup "never more", ale po nějakých dílčích úspěších opět selhávám.
    IF_
    IF_ --- ---
    FRDK: Tak to je jasne, jsou ruzne kategorie "uklouznuti" apod. , ale urcite to neni o tom si kdyz chces abstinovat v duchu planovat, ze se treba za dva roky napijes, tak jsem to myslela. Ted mluvim o alkoholicich, ne ze si nekdo "normalni" rekne, ze rok nebude pit, aby se ocistil apod.
    FRDK
    FRDK --- ---
    IF_: Nic mezi tím nikdy se nenapít alkoholu... a čím?
    Ono totiž "přání je otcem myšlenky". A pak někdy zůstane jen u toho přání...
    IF_
    IF_ --- ---
    KOUDELNIK213: Abstinence je proste nikdy se nenapit alkoholu, nic mezi tim.
    KEB
    KEB --- ---
    KOUDELNIK213: to se tak nějak odvíjí od toho jaký modelový typ alkáče jsi. Není důležité jak často piješ, ale jak. Můžeš být alkáč a přitom jsi na jednom lahvovým denně. Trochu víc je to zde:

    [ CLOWNZEPPA @ ALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI... ]
    KOUDELNIK213
    KOUDELNIK213 --- ---
    Napadá mě otázka, jak je to s abstinenci, když třeba nepiju týden a nebo třeba 2roky tak je to pořád abstinence, když teda člověk ví že se jednou za čas zleje, a pak si zas řeknu 14dni nebudu pít a pak až bude tahle třeba oslava narozenin a tak se zas zleju? I kdyby to bylo po 2rokach. Nebo abstinence je když člověk už prostě ví že se nikdy nenapije ani kdyby mu třeba vyhrožoval smrti.. Díky za objasneni.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    HONZA09: tuhle storku bych klidně mohl napsat já - to je přesně můj styl
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    HONZA09: není důležitý že zakopnes, důležitý je zase vstát a jít dál. a dojít dál než predtim.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Tak nějak zhruba od začátku března. Asi necelý týden předtím, než hospody zavřeli úplně, jsem přestal chodit na pivo. Dokonce jsem ten poslední otevřený den kámošce odmítnul zakalit poslední den v Puntu. Pak jsem ještě asi dvakrát v mezičase odolal kámošovi, co mi volal ať přijedu k němu, že má doma nakoupený hromady balíků Plzní v plechu a ještě nějaký další drogy. Minulej víkend se zastavil kamarád s kámoškou u mě ať vylezu ven na cígo. Tak jsem šel. První rum padnul asi na třetí kolo. Ve večerce jsem koupil další. Po druhý flašce, jsem se nechal ukecat, že pojedeme ke známejm domu, tam jsme kalili až do rána a odtud jsme jeli na další party, která se protáhla až do večera. Takže původně jsem sice vylezl jen na cígo, ale vracel se až po čtyřiadvaceti hodinách domu bez klíčů a bez bundy. Asi skončili v nějakým taxíku. Pak jsem si dva dny protrpěl dojezd a kocovinu. A od tý doby zase sedím doma a abstinuju.
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    OTAVA: no já se musím hodně držet, abych jí nenačala už dopoledne..((
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    OTAVA: nemluvě o těch lahvinkách co padly během home office ;)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    ADAMIRA: Ale no tak, jedna lahvicka, to si po narocnem dni s detmi doma zaslouzim, ta mi prece nemuze udelat nic spatneho (ha ha)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    IF_: jj zrovna jsem si říkal, kolik lidí bude po karanténě zralejch na odmašťovnu :/
    IF_
    IF_ --- ---
    Zatímco Slováci se překvapivě drží, Češi roztáčejí kola alkoholismu naplno.

    Nouzový stav zvedl prodej alkoholu o třetinu - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...i/koronavirus/clanek/nouzovy-stav-zvedl-prodej-alkoholu-o-tretinu-40319498
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    A tyhlety jakozevtipny obrazky "CR = chlast"...

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam