• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    KEB
    KEB --- ---
    ASIG: hmmm, nevím, nemám radu...
    ASIG
    ASIG --- ---
    KEB: Hele měl jsem, resp. to mám pořád takovou permanentní malou "žízeň". Ale takovýhle stavy (asi 15 až 20 minutový) ne.
    NEZNA
    NEZNA --- ---
    MDMA může podle britských vědců pomáhat lidem závislým na alkoholu | Radio Wave
    https://wave.rozhlas.cz/mdma-muze-podle-britskych-vedcu-pomahat-lidem-zavislym-na-alkoholu-8432901
    KEB
    KEB --- ---
    ASIG: jseš frajer, že jsi zase suchej. To nezvládne každý!

    napadá mě, opravdu jsi je neměl anebo si to za těch šest let nepití jen zapomněl? Já bych řekl, že pokud ti nedělá nijak zásadní problém nepít, tak je to asi částečně normální. Já to tak mám s kouřením, jsou chvíle kdybych vykouřil i smotaný toaleťak a chvíle, kdy si ani nevzpomenu.
    ASIG
    ASIG --- ---
    Ahoj, asi si píšu o radu, nebo co vás k tomu napadne. Po poměrně výživnejch alkoholovejch letech jsem začal abstinovat. Vydržel jsem to 6 let s tim, že první půlrok byl docela těžkej (noční úzkosti atd.), ale pak to vlastně šlo dost v pohodě. Vloni na jaře se mi zrodila myšlenka, že bych moh pít decentně (jednou za čas s družkou víno apod.). Nepociťoval jsem žádnej craving, jen prostou chuť na víno k jídlu. Long story short - po půl roce (vloni v říjnu) jsem uznal, že to fakt nezvládám a že na to teda radši seru uplně - jsem teda nějaký čtyři měsíce znovuabstinující.

    Problémem je, že poslední měsíc a půl mám cca jednou za čtyři dny lehké abstinenční příznaky (nervozita, roztěkanost, chuť na alkohol,...). Takovýhle stavy jsem doteď nikdy neměl. Přemejšlim, jestli je to na nějaký odborný řešení, nebo jestli se tomu postavit sám s tím, že to vlastně "nic není".
    WTK
    WTK --- ---
    Za drogy, chlast a striptérky jsem dal miliony, byl jsem příšerný člověk, teď se každý den modlím, říká DJ Roxtar | Reflex.cz
    https://www.reflex.cz/...iliony-byl-jsem-priserny-clovek-ted-se-kazdy-den-modlim-rika-dj-roxtar.html
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    Drtivá většina lidí, kteří pijí rizikově, o tom neví, říká terapeutka Johana Růžková | Heroine
    https://www.heroine.cz/...vetsina-lidi-kteri-piji-rizikove-o-tom-nevi-rika-terapeutka-johana-ruzkova
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    IF_: Přijde mi teda, že v téhle době byly léčebny plné vždycky. A nevim teda, kde byla čekací doba týden, já už před 5ti lety čekal do Kroměříže dva měsíce určitě... Ten největší nápor očekávám spíš někdy v létě, v době kdy pandemie bude spíš ustávat, ale lidi se budou probouzet do posttraumatickýho stresu bez peněz, smyslu a někteří s permanentní kocovinou. Na druhý straně PN budou jediný místa, kam "uklidit" lidi, co to psychicky nedávají, ostatní nemocnice psychiatrická oddělení vesměs proměnily na covidária.
    IF_
    IF_ --- ---
    Zmar, rezignace, jede se na setrvačník. Odvykací kliniky v korona krizi praskají ve švech - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...rce=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    Odemykám rozhovor s Rumlem, vrátil se z druhé protialkoholní léčby: https://denikn.cz/...obode-bude-vracet-tezko-rika-ruml/?cst=7eed511f4b7558c766590e1079e613cd66497c7b
    PEYOTL
    PEYOTL --- ---
    Já bych si z toho výčtu napodobenin dal tak tři drinky a pak bych mastil do nejbližší sámošky pro poctivej tuzemák, z mého pohledu jsou to akorát spouštěče, stejně jako třeba nealkopiva.
    Ale třeba to má někdo jinak.
    Jinak já jsem momentálně ve fázi, kdy nepotřebuju jít kalit třeba tři neděle měsíc, i déle, ale jakmile se toho dotknu, přebírá kormidlo někdo jiný a domů se vracím v lepším případě ráno v horším za tři dny, napumpovanej téměř vším co bylo po ruce. Teď mám cíl suchej leden i únor, pak bych to rád protáhl do července a tak dál a dál. Mám spoustu plánu a ty kalby mi do toho hází hrozný vidle, kdy jsem neschopnej čehokoli na týden až dva. Tak držte palce, budu informovat;)
    KONZUM23
    KONZUM23 --- ---
    a přitom by to mohl bejt uplně super koníček, kdyby řekli, že to není napodobenina chlastu, ale prostě bylinkovej shoot / nealkoholickej destilát, prostě něco jinýho než to, co musíš nutně vychutnávat na baru. Pití vody (myslím takovej ten highlevel minerálek a přírodních pramenů) je třeba super zábava, ale nedovedu si představit, že bych přistoupil na hru, že to je "jako že vodka" poté co tam někdo hodí alá mentolovou příchuť, nebo něco, co trochu kroutí jazyk. Na obranu tohodle trendu musím přiznat, že jsem si loni na vánoce obstaral nealko víno, ale ne, abych suploval to alkoholický při přípitku, nebo tak - to bych si nalil toptopik nebo vineu, ale že se mi líbí to řemeslo (vinařství), a ta práce, která za tím je, i přestože je to činnost bezprostředně spojená z konzumací alkoholu.
    MUDFUK
    MUDFUK --- ---
    MISSDNB: bych tu osobu vyhlásil, by videla randál. Co bylo bylo. Obracení problému na druhou osobu stylem "a kdyz ty tenrat taky a taky" apod. je svinstvo
    MUDFUK
    MUDFUK --- ---
    MONROE: ta nealko vodka ma pepřovou prichut. Samotny nepit vubec, s dzusem max 1.5dcl jinak to neni vubec citit. Od Vassa doporucuju ten nealko rum, vune tuzemaku, chut lepsi tuzemak, ne tak prisny. Ac nejsem fanda tuzemaku, hodnotim pozitivne, da se to samotny a je ztoho prima nealko pinakolada ci mojito. Do třetice delaji gin, ten ujde, s tonikem opet max 1.5-2dcl jinak se to v tom ztrati.
    Co ovsem doporucuji je nealko gin Borrago, vyborna alternativa, snese i vice toniku, prima nahrada pro abstinujici alkoholiky.
    TITUS_PETRONIUS
    TITUS_PETRONIUS --- ---
    juhuuu, prestalo mi chutit víno ked je ten locksown, takze ak to potreva este odhadovane 2-3 mesiace, mozno som z toho vonku.
    KEB
    KEB --- ---
    WOTAR: chlast je aspoň známý nepřítel, tohle bude bůhví jaký sajrajt a už vidím lidí, jak lupnou jen jeden...
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    MISSDNB: To je z bláta do louže... Už jsem něco takovýho kdysi četl, je to na bázi barbiturátu. Absťák z toho pravděpodobně bude dřív a horší... A když nedodržíš dávkování, tak i něco jako kocovina.
    MISSDNB
    MISSDNB --- ---
    Britové vyvinuli náhražku alkoholu. Slibují opojení bez kocoviny - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...k/britove-vyvinuli-nahrazku-alkoholu-slibuji-opojeni-bez-kocoviny-40347296
    PELDA
    PELDA --- ---
    KEB: jsem slysel, ze to pouzivaj barmani na vyrobu "virgin" koktejlu a dost si to chvalej... ze by to nekdo klopil jako panaky, to moc smysl nedava.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam