• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    ANIKEVESTIFEX
    ANIKEVESTIFEX --- ---
    MISSDNB: Děkuji za upřímnou reakci. :) Určitě nešlo o to sama sebe nějak oblbovat a ujišťovat se, že jsem v pohodě. Právěže odjakživa vím, že mě baví si měnit vědomí a přitom nechci být na ničem závislá..

    Ironicky teď sleduju, že když nepiju (jakože ten každej den; každej druhej den po práci pivko), tak nemám tendence si říkat "už toho bylo dost, chci pár dní klid a nepít".
    Prostě stačí zkusit vypadnout z toho módu, že jakmile mám volno, "musím" na pivo (protože přece musím využít dny, kdy je to možný a nepracuju žejo) :D
    A přijde mi, že když se na to nefixuju, netlačím se do ničeho, tak pak najednou zjistím, že uběhl týden a já jsem střízlivá.
    A bažení nepřichází..

    Takže cesta by mohla být v tom, že prostě přestanu vyplňovat svůj prázdný čas pivkama s kámošema a postupně střízlivých dnů bude přibývat! :)

    To je teď můj cíl. Třeba se časem dostanu k tomu, že si dám jednou za měsíc.. Kdo ví, ale asi potřebuju si nedávat nějaký striktní "pravidla", líp se mi nepije, když to "nemám zakázaný"...
    TITUS_PETRONIUS
    TITUS_PETRONIUS --- ---
    MISSDNB: úprimne, od srdca. Výborne, tu, v tomto auditku to ani inak nejde.
    MISSDNB
    MISSDNB --- ---
    ANIKEVESTIFEX: Působí to na mě jako když se dítě svěřuje rodičům - půlku vynechá, pravdu si upraví na míru a po celou dobu se obhajuje.
    Vše začalo tím, že jsi napsala, že větříš problém. A běžná praxe je taková, že pokud si někdo myslí, že má problém, pak už je ve velkém průšvihu.
    Na druhou stranu prototyp alkoholika postupně dávku navyšuje, což popíráš a je to jedině dobře. Nicméně já se v jedné fázi života taky nejprve obávala - věděla jsem, že piju více než je zdrávo, upozorňovalo mne na to zejména mé okolí. Podotýkám, že tvrdé jsem nepila nikdy. Nějakou dobu jsem nepila vůbec (až rok a půl), poté "kontrolovaně".
    Vygradovalo to před několika lety, kdy jsem ulehala do postele s lahví a mé běžné ráno začínalo zvracením.
    Tím tě nechci strašit, pevně doufám, že u tebe to takto probíhat nebude. Jen bych na tvém místě byla obezřetná a zvážila možnost preventivní abstinence.
    ANIKEVESTIFEX
    ANIKEVESTIFEX --- ---
    TEKKIT: To, že už stačilo, jsem myslela ve smyslu, že i když se nevyleju, jen jdu po práci na 3 - 4 pivka, tak to přece nemusím dělat celý týden, i když je to zdánlivě neškodný.
    Spíš asi jde o to vyplnit svůj čas častěji něčím smyslplnějším než pitím piva. :)
    Ale už se mi i stalo, že jsem byla s kolegama a pila nealko :D
    ANIKEVESTIFEX
    ANIKEVESTIFEX --- ---
    KEB: No, já to vlastně postupem času taky pořád srážím a těch dnů, kdy se úplně opiju ubývá a piv denně taky ubývá, takže jsem vlastně na dobrý cestě, jen už se to táhne přes 10 let..
    Ale když si to porovnám s tím, jak jsem kalila dřív, tak se uchlácholit můžu, no :D
    S kouřením jsem to měla taky tak, nejdřív pořád, potom jen u piva, potom jen hodně opila a nakonec jednou za půl roku a nakonec vůbec.
    ANIKEVESTIFEX
    ANIKEVESTIFEX --- ---
    THEMAKARESH: Protože Ty když mě vždycky potkáš, tak je to na nějakým punkovým koncertě, na který chodím tak jednou za půl roku a to bejvám v kómatu, to máš pravdu, ale standardně když jdu na pivo, tak takhle nevypadám. :D
    KEB
    KEB --- ---
    TEKKIT: neříkám, že to vždycky funguje. Nesmím si cichnout k tvrdýmu, to je zkratka do pekla. Inu, každý válčí jak umí... :-)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    THEMAKARESH: aha jasný, mně z toho tvýho "vždycky když tě potkám" přišlo že to není párkrát za rok...

    ok, nesmažu, aby to nebylo pro řtenáře matoucí
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    TEKKIT: Ale ona tam má napsáno, že se nevylejvá „většinou“, a to je zase pravda, že jí vídám párkrát do roka. Takže nevím, jak to válčí každý den.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    TEKKIT: teď mi to přijde vůči Anike trochu ofenzivní, tak to rozhodně myšlený není...ani ji neznám
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    THEMAKARESH: přiznám se, že mě taky zaujalo že člověk co "se nevylejvá" má zároveň myšlenky, že "to stačilo"...ale už jsem se naučil že každý má hranice jinde tak jsem nekomentoval...

    KEB: pro mě nepředstavitelná cesta. Čim pravidelněji piju, tím větší mám toleranci...Jednoduše řečeno jedno pivo by mi velmi rychle na "bažení" nestačilo...bohužel:/
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    SDN33:
    KEB: Hele Annike není úplně ten případ, který je dobrý říkat, že to na pár pivech denně zvládne.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    ANIKEVESTIFEX: Odkdy se nevylejváš? Vždycky, když tě potkám, tak si po pár hodinách na šlupku, že ti není rozumět, a za dalších pár hodin si vždycky někde zapasovaná pod lavicí v komatu.
    CYBORCA
    CYBORCA --- ---
    Ja prichazim s mensim updatem, dnes je to rok a sedm mesicu, co jsem nemela ani kapku alkoholu a musim poznamenat, ze kvalita zivota sla velice nahoru. Takze v bodech:

    1) nejvetsi benefit vidim v upraveni psychiky, jsem vice odolna, mam vetsi poradek v emocich a myslenkach, zlepsila se pamet, netrpim kocovinovymi propady nalad, v mem pripade se jednalo o ciste utrpeni.
    2) samovolne se mi upravila vaha, jelikoz jsem den po oziracce vzdy snedla jidlo tak na 3 dny a samozrejme konzumovala i spoustu kalorii v samotnem alkoholu
    3) mohu se na sebe daleko vic spolehnout, kdykoli mohu ridit, vstat a neco delat, kamkoli vyrazit bez strachu
    4) naucila jsem se fungovat ve spolecnosti lidi bez pomoci alkoholu, drive jsem ho pouzivala jako socialni lubrikant, abych se uvolnila a byla schopna normalne komunikovat, ted jsem se to same naucila sama za sebe a je to opravdu osvobozujici pocit
    5) vysazeni alkoholu mi vyznamne pomohlo prestat s kourenim, pred tim jsem vzdy zkousela prestat a pri prvnim posezeni s prateli a po par sklenickach jsem upadla do recidivy a zacala jsem na novo, ted si dam obcas iqos, jen kdyz mam opravdu naladu a recidiva se nekona
    6) pritel nepije jeste dele nez ja, takze se navzajem podporujeme a musim rict, ze to je zatim nejharmonictejsi vztah, jaky jsem kdy mela. Jsem presvedcena, ze hodne velkou cast partnerskych hadek a sporu vyvolava prave konzumace alkoholu a jinych omamnych latek
    7) mam daleko vic casu, protoze mi jakoby pribyl jeden den v tydnu, kdy normalne funguju, driv byla sobota dnem temna, jak jsem ji prezdivala, tedy den kdy jsem jen lezela a stridave spala a jedla a snazila se zbavit neprijmenych pocitu
    8) na zaver asi zminim financni usporu, jak za alkohol, tak za cigarety, ty si nekupuji vubec a na koncerte nebo party mi staci dve nealkopiva, nebo limonada a vejdu se naprosto bohate do stovky

    Alkohol jsem vymenila za kavu, colu, nealkopivo k jidlu nebo kdyz mam chut na koncerte a obcas si dam energydrink, ale ten jen zridkakdy...drzim palce vsem, kdo bojuji, kdyz to date, stoji to pak za to. :)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    ANIKEVESTIFEX: jestli máš brzdu a dáš si občas pár pivek, tak jsi na tom relativně dobře... Ale je fajn, že to vnímáš, ale netřeba si o sobě myslet , jak jsi na dně.. ale vnímej to dál..
    KEB
    KEB --- ---
    ANIKEVESTIFEX: já jsem nějakou dobu jen na jednom lahvaci denně. Není to sociálně nijak zvlášť škodlivé ani drahé a na uspokojení závislosti nebo prostě jen bazeni to stačilo. Takhle nějak jsem přestal i kouřit. Srazil na holé minimum a přestal :-)
    ANIKEVESTIFEX
    ANIKEVESTIFEX --- ---
    No mně už to přijde úplně absurdní. Mám vždycky plnou hubu keců, že zase stačilo a potom jakmile 3 dny nepiju, už bych hned šla zase na pivo.
    Nevylejvám se (většinou) a nepiju tvrdej, ale stejně, mám craving jak feťák mi přijde. ("Však je to jenom pivo"..)
    HONZAS
    HONZAS --- ---
    Tak po několika letech pátečního/sobotního alkoholizmu (po x letech každodenního chlastání před tím) je ze mě již skoro rok pijan naprosto sváteční - a je mi skvěle!
    SDN33
    SDN33 --- ---
    SDN33: Našel jsem zatím jen obecně od Nešpora

    SDN33
    SDN33 --- ---
    Jsou nějaký data, po jak dlouhé abstinenci se snižuje riziko rakovin? Nemůžu nic moc najít.
    MATHESIK
    MATHESIK --- ---
    14 dní od mého blábolu. 14 prvních dní bez výčitek z předchozího večera. Dekuju!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam