• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    SDN33: nic jako paleni zahy, mnohem horsi, priblizne tam kde uprostred hrudniku konci ta stredova kost. S rostouci intoxikaci alkoholem bolest neklesa ale stoupa o neco vice nez jak klesa bolestivost diky alkoholu, tedy cim vic pijes a jsi nalitej, tim vic to boli i presto ze jsi nalitej.
    KEB
    KEB --- ---
    SDN33: řekni kámošovi ať si dá o tři panáky víc, pokud to bude horší je to slinivka ;-)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    JVCNC: Da se říct, že to je pálení žáhy nebo to je jiný? Ptám se za kamaráda.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Miovský: Alkoholiky musíme odmítat, jsou stop stavy. Systém léčby v Česku kolabuje - Aktuálně.cz
    https://magazin.aktualne.cz/miovsky/r~c5ff6444827111ecabca0cc47ab5f122/
    LAZARIUS
    LAZARIUS --- ---
    GREAT_R: v jakékoli fázi bych začal nejbližší adiktologickou poradnou, tam by ho měli nasměrovat, ať už si to jeho matka přiznává nebo popírá
    KEB
    KEB --- ---
    MISSDNB: přesně tak, hlavně musí chtít sama, to je úplný začátek, bez toho je snažení k ničemu
    MISSDNB
    MISSDNB --- ---
    GREAT_R:
    Kamarád především potřebuje pozjišťovat co nejvíce PRAVDIVÝCH informací, především zda je maminka závislá již fyzicky a vysazení alkoholu ji reálně ohrožuje - velmi záleží na množství a druhu zkonzumovaného alkoholu. Pakliže ji sužují příznaky jako vysoký tlak/tep, reálně hrozí epileptický záchvat, v horším případě delirium tremens a tady kamarádovi nezbyde nic jiného, než se obrátit na praktického lékaře, v krajním případě zavolat rychlou. Důležitý je přísun tekutin a vitamínů!
    Pokud je její stav stabilizovaný, v prvních dnech abstinence bude především bojovat sama se sebou a tady je důležité, aby při sobě měla někoho, kdo ji vyslechne a bude mít při ruce argumenty, proč ji od pití odrazovat a jednou provždy jí vymluvit z hlavy možnost "kontrolovaného pití", které u rozjetého alkoholismu nemůže ani při dobré vůli nikdy fungovat. Nejspíše se bude cítit citově vyprahlá, bez elánu a motivace. Byť tomu doba moc nenahrává, naplánovala bych seznam aktivit na několik nadcházejících dnů, které budou pro pozitivní vývoj klíčové.
    Zvážila bych možnost ambulantní léčby, ale pokud jí není nakloněna, rozhodně bych minimálně vyhledala AA v místě bydliště. Jestliže totiž překoná bažení prvních týdnů a měsíců, je zapotřebí aby se aktivně "doléčovala". Přijdou světlejší i temnější dny, to je naprosto normální.
    Ale především - musí chtít ONA sama! Jinak se kamarád zařadí do kolonky spoluzávislých, kteří svou pomocí blízké osobě paradoxně škodí.
    Držím palce!
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    Čusík, neměli byste pár tipů pro kamaráda, co zrovna odhalil mamčin alkoholismus? Co jim pomůže, jestli někdo pomůže, co rozhodně nedělat a tak?
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    KEB: to jsou nostalgicke vzpominky
    KEB
    KEB --- ---
    Hmmm, jen tak dál pánové a nezapomeňte se zase pochlubit zánětem slinivky a podobnými Kratochvílemi.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    BURKHAR: Desiny jsou nejlepší. Nekupuju si dom nic jinýho, když si koupím. Osobně bych uvítal i slabší. Jen se nesmí stát, že jich někde dáš třeba 14, to je pak hodně velkej úlet v mozku druhej den. Protože ta desítka se dá pít prakticky neustále.
    TITUS_PETRONIUS
    TITUS_PETRONIUS --- ---
    inak furt je to tu "ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT"? Lebo toto su skor návody ako chlastat :-P
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    BURKHAR: kdyz piju jen desitku tak se sice zliju ale vcelku jeste civilne a jde to, no jen je problem ze chodim do hospody kde maj i specialy a pokazde neco noveho a skoro vzdy mi neco zachutna.

    Jo na nejake vetsi akce je lepsi deset, max jedenact.
    KEB
    KEB --- ---
    MOODYCAT: je to na hovno, ale v našem kulturním prostředí se tomu nevyhnes, protože chlastat je tak nějak normální, bohužel.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    BURKHAR: Nevim, jestli je produktivni do skupiny, ktera je spis o snaze odvykat, cpat, jak je alkacstvi super
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    BURKHAR: V průměru... Samozřejmě byly určitě dny, kdy měl 3x tolik a panáky k tomu padaly taky.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    JVCNC: To jo, no. Když někdo jede na osmičce z LIDLu za 9 kaček, asi to bude rozdíl. Když leju (a přiznám se, že jsem se zas přes prosinec a leden celkem rozpil), tak aspoň jedenáctku Svijany. Dřív jsem lemtal Poutníka dvanáctku, je to skvělý pivo, ale takové to pět a dost, jinak je z toho opice jak kráva. Když třeba dělám něco na zahradě v létě, tak na motivaci a hydrataci jedu radlery, míchám si lahváč napůl se Spritem, Vineou nebo nealko Bernardem. Člověk ten chlast vypotí a zároveň do sebe dostane i vodu, což orgány kvitují s povděkem.

    Mimochodem zkušenost z různých beček (a že jsem jich dělal mnoho) - dobrá desítka z malopivovaru je nejlepší. Většinou se nikdo neožere hned ze startu jak dobytek a bečka se stihne dopít.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    taky neni pivo jako pivo, kdyz jsem pil 20° a vice tak to 6. pivo jsem si obvykle uz vubec nepamatoval
    KEB
    KEB --- ---
    PELDA: a kolik v tom bylo panáčků
    PELDA
    PELDA --- ---
    BURKHAR: Taky mě to napadlo :) ale víš jak to bývá - šest přiznal, kdoví kolik to bylo...
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    BURKHAR: nikdo z nás neví, jak je ten kopec vysoký...
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    WOTAR: Jenom šest piv denně? To je brutálně málo, neměl nějaký jiný problémy, který tomu pomohly? 15 let jsem lil 10 hrnců denně a všechno cajk.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam