• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    SDN33: neprijemna specificka bolest na konkretnim miste ktera se s mnozstvim alkoholu stupnuje. Ja to nemel nejak moc extra akutni, vetsinu casu to bolelo jen pri pohybu, samo od sebe az vecer v hospode po par pivech, pak i po par dnech abstinence kdyz to vcelku ustoupilo se uz po pohych 2 pivech ozvala zpet.
    TITUS_PETRONIUS
    TITUS_PETRONIUS --- ---
    JVCNC: palec ako skoré uzdravenie (samozrejme)
    SDN33
    SDN33 --- ---
    JVCNC: jak to probíhá?
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    se mate, ja si pres svatky vychlastal zanet slinivky
    KEB
    KEB --- ---
    Tady by z vás jeden dostal žízeň :-D Gratulace všem suchým a přání hodně zdaru těm ostatním!
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    WTK: nápodobně, za dva týdny (načnu devátý).


    Tak jistý krok všem!
    WTK
    WTK --- ---
    VOYAGER: imho novorocni predsevzeti maj obecne docela malou trvanlivost. kdyz chce nekdo neco se sebou zmenit, mel by zacit hned v tu chvili kdy nad tim premejsli, ne od nejakyho budouciho data (kdy se obvykle najde neco proc se to nepovede). uz jen tim odlozenim ta motivace zeslabne, jak se rika: one day or day one.
    takze s predsevzetim pred trema rokama sem se tejden po novym roce jeste vylil asi trema flaskama vina a random tvrdym co se po chalupe valel a ted zrovna nacinam ctvrtej nacisto:)
    MISSDNB
    MISSDNB --- ---
    VOYAGER: Já si tedy předsevzetí nedala, nicméně dneškem načínám 3. rok N/A a bez cigár.
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    ..kdo si dal predsevzeti na novy rok a zatim se drzi?
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Nešpor: Alkohol je lichvář, něco půjčí, ale vyždímá mozek. Kocovinu je lepší přetrpět, žádné léky
    https://www.youtube.com/watch?v=fg6r4Yc4mZk&ab_channel=DVTV
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    ANIKEVESTIFEX: ja to vyresil tak, ze jsem prestal mezi lidi, snad docasne, chodit zcela. I tak jsem chodil dlouha leta jen mezi zname a bez alkoholu sedel a mlcel nekde stranou v koute.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Ráda bych si trošku "dopřála" k Vánocům. Pijete někdo nealkoholická vína, nebo nějaké mock drinky?
    ANIKEVESTIFEX
    ANIKEVESTIFEX --- ---
    A taky mi přijde přínosný, přestat si říkat: "Jsem stydlivá, musím si dát pár piv, když jdu mezi nový lidi." Tím se opět akorát ospravedlňuju a udržuju v problému. (A takových alkoholiků znám víc, že bez alkoholu nemluvěj, neumí se socializovat)
    Člověka to někam posune, když se pokusí komunikovat střízlivý...
    Mně víc vadí, když si pak nic nepamatuju, protože přijdu na sraz s kolegama už s 3 pivama v sobě, "abych nebyla nervózní"..
    ANIKEVESTIFEX
    ANIKEVESTIFEX --- ---
    MISSDNB: Děkuji za upřímnou reakci. :) Určitě nešlo o to sama sebe nějak oblbovat a ujišťovat se, že jsem v pohodě. Právěže odjakživa vím, že mě baví si měnit vědomí a přitom nechci být na ničem závislá..

    Ironicky teď sleduju, že když nepiju (jakože ten každej den; každej druhej den po práci pivko), tak nemám tendence si říkat "už toho bylo dost, chci pár dní klid a nepít".
    Prostě stačí zkusit vypadnout z toho módu, že jakmile mám volno, "musím" na pivo (protože přece musím využít dny, kdy je to možný a nepracuju žejo) :D
    A přijde mi, že když se na to nefixuju, netlačím se do ničeho, tak pak najednou zjistím, že uběhl týden a já jsem střízlivá.
    A bažení nepřichází..

    Takže cesta by mohla být v tom, že prostě přestanu vyplňovat svůj prázdný čas pivkama s kámošema a postupně střízlivých dnů bude přibývat! :)

    To je teď můj cíl. Třeba se časem dostanu k tomu, že si dám jednou za měsíc.. Kdo ví, ale asi potřebuju si nedávat nějaký striktní "pravidla", líp se mi nepije, když to "nemám zakázaný"...
    KEB
    KEB --- ---
    TITUS_PETRONIUS: pokud sem zavitas, tak už máš nakročeno do sraček a na blbosti nebývá prostor
    TITUS_PETRONIUS
    TITUS_PETRONIUS --- ---
    MISSDNB: úprimne, od srdca. Výborne, tu, v tomto auditku to ani inak nejde.
    MISSDNB
    MISSDNB --- ---
    ANIKEVESTIFEX: Působí to na mě jako když se dítě svěřuje rodičům - půlku vynechá, pravdu si upraví na míru a po celou dobu se obhajuje.
    Vše začalo tím, že jsi napsala, že větříš problém. A běžná praxe je taková, že pokud si někdo myslí, že má problém, pak už je ve velkém průšvihu.
    Na druhou stranu prototyp alkoholika postupně dávku navyšuje, což popíráš a je to jedině dobře. Nicméně já se v jedné fázi života taky nejprve obávala - věděla jsem, že piju více než je zdrávo, upozorňovalo mne na to zejména mé okolí. Podotýkám, že tvrdé jsem nepila nikdy. Nějakou dobu jsem nepila vůbec (až rok a půl), poté "kontrolovaně".
    Vygradovalo to před několika lety, kdy jsem ulehala do postele s lahví a mé běžné ráno začínalo zvracením.
    Tím tě nechci strašit, pevně doufám, že u tebe to takto probíhat nebude. Jen bych na tvém místě byla obezřetná a zvážila možnost preventivní abstinence.
    ANIKEVESTIFEX
    ANIKEVESTIFEX --- ---
    TEKKIT: To, že už stačilo, jsem myslela ve smyslu, že i když se nevyleju, jen jdu po práci na 3 - 4 pivka, tak to přece nemusím dělat celý týden, i když je to zdánlivě neškodný.
    Spíš asi jde o to vyplnit svůj čas častěji něčím smyslplnějším než pitím piva. :)
    Ale už se mi i stalo, že jsem byla s kolegama a pila nealko :D
    ANIKEVESTIFEX
    ANIKEVESTIFEX --- ---
    KEB: No, já to vlastně postupem času taky pořád srážím a těch dnů, kdy se úplně opiju ubývá a piv denně taky ubývá, takže jsem vlastně na dobrý cestě, jen už se to táhne přes 10 let..
    Ale když si to porovnám s tím, jak jsem kalila dřív, tak se uchlácholit můžu, no :D
    S kouřením jsem to měla taky tak, nejdřív pořád, potom jen u piva, potom jen hodně opila a nakonec jednou za půl roku a nakonec vůbec.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam