• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    SDN33: Ještě jsem se ptal ženy, která má ohledně malých dětí taky trochu právní vzdělání a říká, že teď je to opravdu dost obtížný, aby ti to dítě odebrali. Nic snadného, že tam přijdou a vezmou ho, tak to určitě nebude.

    S tím, že se berou přednostně do ústavní péče romské děti, bylo i dost kauz...
    SDN33
    SDN33 --- ---
    jasně, ale pokud podáš podnět, úřad musi činit a ověřít to. Minimálně to aspoň musí předstírat, že to udělal. Jo já vím, je to pohádka.
    KEB:

    THEMAKARESH: no spíš naopak ne? S Ciganama nevyresis už vůbec nic. Ztráta času.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    SDN33: Jestli je bílá, tak za ní nikdo nepůjde. :-D
    KEB
    KEB --- ---
    SDN33: ty tomu věříš? Ale můžeš si najít pár hezkých fotek, co dělá chlast s plodem a ukázat ji je.

    Nehledě na to, že úřad na ni nedojde
    Neudělala nic, co by bylo proti něčemu a zdravý rozum se nepočítá.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    THEMAKARESH: dneska mi to nějak nejde.
    mělo to být, že se ho rovnou vzdá
    matka má právo na dítě
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    THEMAKARESH: *osvítí duch svatý nebo podobná píčovina s mateřskými pudy
    SDN33
    SDN33 --- ---
    KEB: jak nepomůže... Když na holku dojde úřad bububu: tohle tato společnost netoleruje, paní, tak si třeba něco může uvědomit... Ale jako to tady fakt jen polemizuju.
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    SDN33: Jako že na í přijde sociálka, protože porodí postižený/mrtvý dítě? Nebo když se vožere a hodí s ním o stěnu, protože řve? Nebo myslíš skrze nějaký zanedbání péče, protože jí někdo chytne nalitou s dítětem? Že by čekal někdo od sociálky hned za dveřmi porodního sálu... no nevím, to spíš u nějakých heraček, kdy budeš čekat, že se ti narodí dítě s absťákem. Já tomu nerozumím, ale to, že někdo leje/bere v těhotenství není důvod odebrat dítě hned po porodu (asi jo, ale jen v hodně výjimečných případech nebo pokud se ho rovnou nevzdá), protože matka na to dítě prostě má a taky se může stát, že jí při porodu osvítí a dá se do kupy.
    KEB
    KEB --- ---
    SDN33: jo to asi jo, ale poškozenýmu decku to nepomůže a ty si koleduješ o přes držku od nějakýho kumpána

    THEMAKARESH: trefný a smutný popis reality
    SDN33
    SDN33 --- ---
    THEMAKARESH: no ale v momentě co to je to dítě už na světě to už sociálka řešit může, ne?
    THEMAKARESH
    THEMAKARESH --- ---
    SDN33
    SDN33 --- ---
    JVCNC: a co když na někoho takovýho zavoláte hlídku? Jo já vím, je to hrozný. Ale?
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    KBN: z chlastu v tehotenstvi muzou vznikat ruzna poskozeni, znam cloveka ktery je skoro slepy udajne kuli tomu ze matka v tehotenstvi chlastala
    KBN
    KBN --- ---
    O chlastu teda nevím, ale znám dvě co v těhotenství normálně kouřily. Né že bych to schvaloval, ale třeba v tom časosběrném dokumentu Třeštíkové o Katce taky už doktoři řekli, že v tomhle stádiu těhotenství už nemá cenu přestávat, protože plod už je stejně závislý..
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Hele kámoš barman, chodí mu do podniku jedná těhotná holka, dřív ji nalival, páč to nebylo poznat, teď už to vidět je a samozřejmě nic. Ale občas se tam s kýmsi objeví už prostě nalitá něco řešit a dává si teda nealko před ním. Jak se na tohle dívá policie nebo dá se to nějak řešit? Evidentně to osoba nějak nedává. Jako já chápu,že není zločin kalit v těhotenství. Ale neřešili jste něco takovýho? Jen sonduju.
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    Jo domecky, PLB znam pomerne duverne, vzdy si vzpomenu jak jsem si rikal "to je v pohode top zvladam vlastne netusim co se da nezvladat" zatimco jsem mel stazene hrdlo tak ze jsem se zcelůa realne dusil, jen jsem to nechapal. Chodil jsem tam na navstevu, I mistni psychyatricka si me pozvala na "koberecek" jak ze to pry zvladam. nemel jsem nejmensi tuseni o cem to chce kurva mluvit, jen jestli ze jsem 0K,, jasne, jdu pryc a dusim se.

    to jsedm jenn konzumoval, ay potom jsem zacal pit, the "pit"

    velice dlouho jsem nechapal termin "litr vodky denne a zadny problem"
    prece neni mozne vypit litr a vice vodky denne a fungovat.

    och, po pul roce co jsem doslova neexistoval, taky dosly prachy, problem byl na litru vodky denne zustat.

    Byly chvile kdy jsem v hlave nemel nic jineho nez "do blazince", ztracel jsem na hmotnosti rychlosti 1kg/den, po mesici vypadate strasne ale cititite se skvele, ale dosly prachy, do prace jsem nikdy moc nechodil, i tak to zacal byt problem.

    semtam nejaky ten zanet, obcas rande, ktere me ponorilo do silenstvi jeste hloubeji, shitload of traumticke zazitky, znasilneni jeste tehdy (je jedno jak kdo je tvrdak, tohle se podepise), zacnete hledat ego, motivaci k tomu otevrit oci.

    long story short,
    zacal jsem hledat puvod silenstvi a pil dal. a taky jsem se na to vysral, nejsem schopen prestat pit a nejsem schopen, oh fuck, vsechno zvladnu sam, zabydlel jsem se v pekle, nehodlam vystoupit, nemam kam, nikde me nikdo a nic neceka a v tom silenstvi, to jak prekonavam akutni nedostatek serotoninu a slova "delej, zabij se hned ted nebud srab" k tem si koupim dalsi pivo. Tohle je realne peklo, nevyslovne a nevyslovitelne utrpeni.

    Ta temnota! a blabla bla.

    jen jsem chtel rict ze, kdzbz snad nekdo mel pocit, ze To uz jen doleju. Mohu mu byt pruvodcem. Fandim kazdemu kdo nejen ze prestal, predevsim tem kteri maji proc prestat.
    COPS192
    COPS192 --- ---
    CLOWNZEPPA: jj, domecky 31 a 18 jsem prosel take cca pred 8 lety... vseobecny pocit mam z toho ted priblizne stejny, ale priznal jsem si, ze bez tech vsech pro a proti z domecku 31 a 18 bych nikdy neprestal pit...
    pro budouci zivot neuveritelna zkusenost... a to ti rikam jako byvaly 3x za sebou zvoleny predseda komunity!:)))
    at ti to vydrzi!!!
    CYBORCA
    CYBORCA --- ---
    Tak ja zase po nejakem case hlasim, ze dnes je to presne dva roky, co jsem nepozrela ani kapku alkoholu. Vcera jsem, hnana touto skutecnosti, tak nejak bilancovala a musim rict, ze jsem se uplne vnitrne tetelila nad tim, jak skvele se citim a jak moc jsem se za ty dva roky poznala. Jasne, ze kdyz vidim lidi na trave na dece v jarnim slunci, jak popijeji, tak si rikam, jaka by to byla parada lezet na dece a dat si taky drink, ale pak si vzpomenu na ty nasledky druhy den a vratim se opet k tomu, ze to uz do meho zivota nepatri, ze uz jsem to jenom ja sama za sebe a ze to je vlastne daleko lepsi. Dokazu si uzit dany okamzik bez nejakeho pribarvovani. Zkratka zivot je fajn a kdyz to sectu a podtrhnu, tak pitim alkoholu jsem vlastne sama sobe jen hazela klacky pod nohy. :)
    TRISMEGISTOS
    TRISMEGISTOS --- ---
    CLOWNZEPPA: super. treba ti to prijde divny, ale udelalo mi to obrovskou radost.. zvaz dolecovak. drzim palce
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    TRUPEEK: to nejdulezitejsi (klíč) je v nas .. je treba se vnitrne rozhodnout .. nikdo to za nas neudela
    TRUPEEK
    TRUPEEK --- ---
    THEMAKARESH: Díky za podporu a reakci. Jo, určitě jsem závislý na alkoholu jako takovém, dost často jsem se už od odpoledne těšil až půjdu z práce na pivo, což jsem časem identifikoval jako bažení. S tím tvrdým jsem to neměl o kvantitě. U mě to bylo spíš tak, že jsem neměl čas někde vysedávat x hodin a tak když byla příležitost, vetšinou jsem tam poslal 3 dvanáctky a dva panáky, měl jsem svoji dávku pod kůží, ale nebylo to moc znát a mohl jsem tvrdit, že jsem si dal dvě piva. K tomu se ale začali opakovat úlety, že když jsem někam šel na delší dobu, začal jsem pít normálně pivo, ale dřív nebo později jsem si dal panáka a pak už to jelo v té frekvenci, jako při nedostatku času. Následky byly, okna, úrazy a samozřejmě opakovaně nedodržené sliby, že tentokrát to uhlídám. V něděli byl ten poslední po kterém jsem se rozhodl pro léčbu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam