THEMAKARESH: To stigma Bohnic je předsudek a kdybych mu neuvěřil. Ušetřil jsem si spousta času a nesmyslů. I když to vypadá, že se tam zastavil čas. Je tam dobrej team terapeutů. A taky tam probíhá nějaká proměna jak to tam je dnes a bylo dříve. Ale buď trpělivý. A absurdity i to, co v tobě úplně nerozenuje ber s rezervou. To jak tě to tam ze začátku vcelku sere se mění k lepšímu a člověk se adaptuje a to je znát. Byl jsem ten, co podepisoval reverzy a pak je sám jiným rozmlouval. Víc mě sraly a demotivovaly někteří pacienti, u kterých jsem nechápal proč tam jsou. Ale jsou tam i fajn lidi a na ty se soustřeď a to tě bude chránit a dávat ti postupně smysl tam být. Ono mnohé, co mě tam sralo a bral to jako že jsou vlastně mimo mísu mi zpětně dává smysl a až dnes chápu, že většina z personálu vycházela z nějaké zkušenosti a bylo snadné je nevnímat jako ty, co mi mají něco předat. Ale ač budeš mít občas pocit, že to nedává smysl. O to víc pak budeš překvapen, jak moc velký smysl to mělo a ty sis měl něco uvědomit. Ale v ten moment to nebylo možné a to byl možná i jejich záměr. Hledej na tom to dobré. Spolupracuj a když narazíš na dobrý lidi, kteří si ještě úplně neodpálily duši a zdravej rozum, který tam taky jsou. Nebude se ti chtít s určitou nadsázkou pryč ke konci. Našel jsem tam dobré přátelé a nelituji svého rozhodnutí. Bohnice nejsou tím, jak jsou mnohdy prezentovanè. Má to hodně nedostatků, ale jde především o to, že jakmile pochopíš, že ti chtějí pomoc a lépe než to prezentují to neumí a vychází z nějaké zkušenosti. Pak více budeš duchem tam. Což mi úplně proměnilo prožitek a vnímání toho všeho. A motivaci v léčbě. A největší zlom v tom prožitku byl pro mě to, že jsem si uvědomil, že jsem správně. Čemuž jsem se bránil a zbytečně si to tam dělal horší. Ten program je tam celodenní a když chytneš rytmus. Začneš cítit posun. Má to smysl.