• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    SDN33
    SDN33 --- ---
    U nás v kšeftě se objevily basy Mattonek ve skle. Záloha na sklo 5kč i na bednu. Litrovky. Za mě super alternativa k lahváčku na doma. Včera jsem to testl, dneska koupím kastl.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    ZABAKOVA: No ketamin je takovej psychedelickej heroin/chlast. Takže to docela k tomu jde. Teda ne ta kombinace s chlastem. Ale záběrem účinků. Ikdyž je to teda něco jinýho totálně, ale je to prostě sedativní.
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    Cim jsem starsi,tim vic mne chlast vadi,vadi mne ozrali,vadi mne,jak je clovek na chlastu dementni,a je to pro me nejtvrdsi droga,jeste nechapu ketamin a herak,ale to se clovek aspon sjede a nedela bordel.
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    Myslim si,ze je tady hodne lidi,co jejich rodice nadmerne pili...nebo pijou
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    střípek z české moudrosti viz: Tak se hochu trochu možná jednoduše na sebe podívej.
    Možno života žij…Neumírej…
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    TITUS_PETRONIUS: U všech zlomenin, každej kdo nepochopí nemsyslnost boje s něčím, co mě s nekalými úmysly převyšuje a nepřijme tu svou jinakost si bohužel dřív nebo později zlomí vaz!
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    TITUS_PETRONIUS: To je za mně poměrně mimo přirovnání. Platilo by leda v případě, že by ta léčba psychedeliky rozjela nějakou schizofrenii, ale to se snaží před podáním vyloučit. Stran závislosti jsou psychedelika úplně jiná sorta drog (tedy ta serotoninová, jako třeba psylocybin, u ketaminu riziko závislosti při chronickém užívání existuje). A fungují i na neurologickém základě, po jejich podání se vylučuje mozkový růstový faktor, což má zřejmě velký vliv krom jiného právě i třeba na deprese. Úspěšnost standardní léčby je velmi nízká, v kombinaci s psychedeliky jsou zatím výsledky výrazně lepší. Podobný efekt myslim může mít i intenzitvní psychoterapie, ale za delší dobu, takže tohle je do budoucna i pro systém levnější řešení (ostatně jako třeba ibogain u opiátových závislostí, proti jehož výzkumu brojily především farma firmy vyrábějící substituci...). Není to všespásné jako cokoliv jiného, ale zařadit to do systému pro vhodné kandidáty mi přijde zcela na místě.
    TITUS_PETRONIUS
    TITUS_PETRONIUS --- ---
    CLOWNZEPPA:
    WOTAR: n.j. to je ako ked ma boli brucho ale zlomim si prst, potom to brucho az tak neboli...
    WOTAR
    WOTAR --- ---
    CLOWNZEPPA: Nj ale ty psychedelika právě v tomhle procesu můžou hodně pomoct. Ze smutnýho alkoholika, kterej stejně většinou začne dřív nebo později chlastat, protože jeho život vnímá jako na hovno (nudnej, etc.), se stane veselejší, pokud najde příčinu toho, proč to dělá (což samozřejmě lze a mělo by být doplněno psychoterapií) a třeba i nějakej smysl.
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    To je sice moc pěkný, ale čím více jsem si tenhle svůj stín integroval a ne příliš atraktivně a adiktologiky až mylně řečeno s ním přestal bojovat. O to víc mě život nějak baví a dává smysl. Já pít prostě nechci a ne proto, že bych neměl, ale protože nechci. Za což jsem vděčnej!
    Horáček: Psychedelika pomáhají léčit alkoholismus rychle a efektivně. Brzy se toho dočkáme i u nás | DVTV - první internetová televize
    https://www.dvtv.cz/video/horacek-psychedelika-pomahaji-lecit-alkoholismus-rychle-a-efektivne-brzy-se-toho-dockame-i-u-nas?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    PAJOVA: pomaha to, ze ten clovek zcela uprimne a ze sve vlastni vule je rozhodnuty se uz nikdy nenapit, protoze dosel k nazoru, ze je to pro nej ta nejlepsi a zaroven nejjednodussi moznost.
    To ostatni uz jsou jen vyprava, kostymy, rekvizity atd. co mu to mohou usnadnit.
    PAJOVA
    PAJOVA --- ---
    Pls mam dotaz. Clovek mne blizky se rozhodl pro denni stacionar. Po letech to beru jako pokrok, ale jsem nejaka skepticka, kdyz tomu nebude predchazet “pauza” v lecebne. Mate nekdo zkusenost? Pomohla i tato cesta? Ja vim, ze je to hlavne o vnitrnim rozhodnuti, ale vrta mi to jiz delsi dobu hlavou. Nebo nejaky tip jak pomoci?
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    HONZA09: Vcelku nemilosrdnej kat Mydlář!!! Škoda, že se o tom nemluví a místo toho dvě třetiny národa čumí na ryzí hovnotrysk televizních novin v duchu toho, jak ono to vlastně na tom světě je a uniká mu, jak to opravdu je a co nás opravdu bezprostředně při lehkovážnosti ohrožuje.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Odhadem 1,5-1,7 milionu dospělých se nachází v kategorii rizikového pití alkoholu, v tom
    800-900 tis. osob spadá do kategorie škodlivého pití. Podíl osob vykazujících známky rizikového a škodlivého pití alkoholu se dlouhodobě zvyšuje.
    ...
    Ročně zemře v souvislosti s konzumací alkoholu 6-7 tis. osob, z toho 2 tis. úmrtí je přímo přiřaditelných alkoholu (např. úmrtí na alkoholické onemocnění jater nebo intoxikaci alkoholem). U dalších 600 případů ročně jde o nepřímá úmrtí, tedy úmrtí pod vlivem alkoholu v důsledku nehod nebo sebevražd. Zátěží pro společnost a zdravotní systém jsou také úrazy, dopravní nehody či násilí páchané pod vlivem alkoholu. Závislí na alkoholu umírají v průměru o 24 let dříve než běžná populace.

    Souhrnná zpráva o závislostech v ČR 2021 - drogy-info.cz
    https://www.drogy-info.cz/zprava-o-zavislostech/souhrnna-zprava-o-zavislostech-v-cr-2021/?#alkohol
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    Nedávno u mě v baru byl moc fajn týpek. Bohužel je to necelý dva roky, co je na vozíku a je ochrnutý na celou spodní část těla. Byl o osm let mladší než já. To, že je alkoholik ani nemusel přiznávat. A když mi vyprávěl, jak se mu to stalo. Mít moudré řeči o přijmutí a smíření opravdu nebyly na místě. Je povoláním zvukař a ten víkend, co se mu to stalopo se vrátil odkudsi, kde zvučil Českou filharmonii. Po víkendu se stavil na pár pivek a s jeho minimem osm pivek denně se nedomnívá, že ten den byl opilej. Dal si údajně jen čtyři pivka. Vrací se domů a zjistí, že nemá klíče. Stačilo obejít barák, ale rozhodnul se přelézt vstupní branku, kterou přelejzal snad tisíckrát v mnohem horších stavech. Stalo se to, že mu to podklouzlo. Neštastně spadnul a zlomil si páteř! Nikdy nebyl v nemocnici. Lezl po skalách, miloval ženy a užíval si, jak to jen šlo. Došlo mi v kontextu s tím. Kolikrát já sám jsem měl na mále a neviděl to. A cosi nade mnou drželo ochranou ruku. Jak je to zdraví křehký. Jak málo stačí, aby vše bylo fatálně jinak a obzvlášť s tím chlastem o to snáže. Na tom vozíku jsem tam mohl klidně sedět s nim, ale měl jsem větší štěstí než on. Já jsem mohl spíš být pravděpodobněji mrtvej a byl bych, kdybych lil. Rozhodně velmi brzy!!! Líto mi ho nebylo. O lítost nikdo nestojí, ale ač jsem empatickej člověk ve vší skromnosti. Bylo pro mě těžký se vžít do toho, co asi prožívá. A došlo mi, že mám vlastně štěstí a nemám nejmenší důvod a právo si na cokoli stěžovat i přes svou zasloužilou fyzickou opotřebovanost. Život je dar. Jen mě mrzí, že jsem to tolik let neviděl. I tak ničeho nelituju. Je to cesta no...občas proklatě trnitá...
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    V tomhle je velké poselství:
    Když budete mít štěstí, zůstanete sami. Docela sami, vedle vás nebude nikdo a opírat se budete muset jen o zem a sami o sebe.
    Když budete mít štěstí a přijde správná chvíle, život vás udeří, aby vás rozbil jako ořech a dostal ven jádro.
    Když budete mít štěstí a bude to ta správná chvíle, budete mít bolest. Takovou bolest, že z ní málem zemřete. A pak vám pomůže vnitřně se přerodit.
    Když budete mít štěstí, budete plakat. Budou to slzy, které nebude možné nijak zastavit. A s nimi přijde vysvobození a pak i skutečný život.
    Když budete mít štěstí, budete pro druhé snadno zranitelní. A nedokážete to skrývat. Tehdy pochopíte, kdo je s vámi a kdo ne.
    Budete-li mít štěstí, nebudete znát odpovědi na otázky. Tehdy se budete muset domýšlet sami.
    Budete-li mít štěstí, zklamete se v lidech a idejích. A až to všechno přežijete, uvidíte skutečný svět.
    Budete-li mít štěstí a bude to ten správný čas, nebudete se mít koho zeptat na radu. Vůbec nikoho. Budete muset najít svůj vlastní vnitřní kompas.
    Budete-li mít štěstí a bude to ten správný čas, budete se cítit nesnesitelně. Tak nesnesitelně, že s tím budete muset něco udělat; nebo se nevzpírat a nechat svět, aby s vámi něco udělal sám.
    Budete-li mít štěstí, utrpíte ztráty, budete podvedeni, zrazeni a téměř zničeni. A ono „téměř“ zanechá na vaší tváři vrásky moudrosti. Zkušenost vám zůstane na celý život.
    Jestliže budete mít štěstí, nebudete mít žádné peníze. A budete muset navázat vztahy s lidmi, jimž dříve stačilo pouze zaplatit.
    Jestliže budete mít štěstí, budete mít peněz velice mnoho a dosáhnete hlubin zoufalství až se rozptýlí iluze, že štěstí je právě v nich.
    Jestliže budete mít štěstí, zdaleka ne všichni vás budou milovat. Budete si muset vytvořit svůj vnitřní hodnotový systém. Pak touha zalíbit se všem vám přestane svírat hrdlo.
    Jestliže budete mít štěstí, někdo blízký se od vás odvrátí. Tehdy poznáte cenu šťastných chvil.
    Když budete mít štěstí, dokážete to všechno vydržet. A najít způsob, jak sami sebe změnit. Vyzkoušíte tu vnitřní alchymii, která z bolesti tvoří krásu. Ze zloby smíření. Ze strachu činy. A z radosti strhující příklad. Vinu a stud vymetá z duše jako se vymetá staré smetí. A jizvy proměňuje v brány.
    Když budete mít štěstí a bude to ten správný čas…
    A.Datešidze
    CLOWNZEPPA
    CLOWNZEPPA --- ---
    NAMATHUR: Děkuju. To zní dobře a jen tak dál pane:)
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    NAMATHUR: ten volný čas kdysi trávený kocovinou jsem postupně vrazil do koníčků
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    CLOWNZEPPA: chutě? Od chvíle, kdy jsem se rozhod přestat, mě semtam přepadají, i s rádoby hravým podtextem “nikdo se to nedozví”. To jsem se pak ohradil, že hovno, vím to JÁ a šmytec! Spíš poslední dobou se mi tam vsune myšlenka, že je to už přes sedm let abstinence, že už je to v pohodě. No zatím se držím podle hesla “opařená kočka se i zimné vody bojí”, protože bych asi šel rychle do plnejch. Možná ne, ale nechci to zkoušet a pokoušet.

    Jo, strizliveho Barmana jsem dělal pět let, většina štamgastů spokojena a málokdo si nenechal vysvětlit rozumně, že v práci nepiju, dokonce jsem v lokále potkal současnou přítelkyni (za měsíc vypije cca tolik, co já za den v dobách mrakomoru), ale po čase už to chtělo změnu a jinou práci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam