• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    Taky už máte pocit,že spíš než zábavá je to sebedestrukce a víc než relax je to faux pass,podělte se o své zkušenosti,jak zapásíte,prohráváte a vyhrávete s falešným přítelem Alkoholem... Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je mliujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat... http://psychologie.cz/az-do-dna/
    rozbalit záhlaví
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    FRDK: já byl vždycky vysazenej na domovarní piva (ještě v éře kdy to nedělal kdejakej hipsterskej idiot a nelepili na to ty hnusný brandy a udělali z toho regulérní továrny na prachy) a na rozeznávání pivních chutí, vad atd . - pivo jsem i vařil. Avlastně víc, než po tom stavu - kterej jak sem před pár posty psal, už ani dneska nepopíšu nebo si nedovedu představit (vzpomenout), prahnu po těchu chutích no.
    FRDK
    FRDK --- ---
    OPERAHYPNO: Něco na tom bude. Ne nadarmo jsou v odmašťovně zakázány nejen birel, i punčové řezy, špičky, pralinky, ale i kofila, milena, dokonce banánky v čokoládě... Ten seznam byl docela obsáhlý. Zabavili mi i z venku donesenou minerálku s příchutí hrozna. Ta připomínka chuti může něco spustit.
    Ale tak záleží, žejo.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    VOY: Víceméně asociace chuti.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    OPERAHYPNO: 7 let jsem se alka nenapil, nealko pivo obcas piju a zadnej nezadouci vliv nepozoruju. Ale jak rikaji kolegove: pokud mas strach, pochyby atd., tak bych na to sral.
    KEB
    KEB --- ---
    OPERAHYPNO: možná můžeš zkusit ochucený birrel, to je napůl sodovka.

    Ale jestli se na to necítíš, tak na to ser
    VOY
    VOY --- ---
    OPERAHYPNO: Ceho se obavas? Ze te chut upomene na alkoholicky doby? Nebo tech .5% alkoholu? Ja se nealko pivu teda nevyhybam a nemam pocit, ze by me nejak tahlo zpatky, nicmene to bude urcite vysoce invidualni.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    HONZA09: Birell nebo nealkopivo toť pro mě furt trochu no-go zone. Po těch pěti letech přemýšlím, zda to zkusit, nebo zda je to.cesta rovnou do pekel.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Já byl v hospodě včera. Pět Birrelů a domů jsem šel i v normální hodinu. Bažení žádný. Ale vtipný bylo, když mi tam člověk, co mě viděl poprvý, nabízel panáka a zbytek stolu sborově na něj obratem vyjel že neeee. :)

    Já to mám fakt nějaký přehozený asi teď. Do Sananimu jsem se přihlásil sám ze svý vlastní iniciativy a nepochybuju o tom, že to bylo dobře. O chlastu se mi párkrát zdálo, ale ne vůbec ne v dobrým. Naopak to byly nepříjemný noční můry.
    KEB
    KEB --- ---
    TRISMEGISTOS: já jsem si ho už užil cestou kolem hospody s jazykem na vestě. Obstál jsem! 😀
    TRISMEGISTOS
    TRISMEGISTOS --- ---
    hromadný bažení za 3, 2, 1 ...
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    HONZA09: Nejlepší na žaludek je starej dobrej Fernet...ty byliny delaj divy:))
    LOGO
    LOGO --- ---
    HONZA09: Plzeň je hnusná, tu nepiju :b
    Pivo celkově je nepřítel.
    Děkuji za diskuzi a dále již budu zase jen pozorovat.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    CYBORCA: Protože Ti nic nesrovná žaludek tak jako Plzeň dvanáctka. Mrk mrk
    CYBORCA
    CYBORCA --- ---
    Hlavne proc tedy v tomhle pripade nevymenit alko pivo za nealko? Pokud je to tedy na srovnani zaludku...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LOGO: prosimtě a čím máš podložené že ti pivo "srovná žaludek"? Nebo je to jenom názor? Nebo spíš takovej pocit že ji to po tom jako dobře?

    Mě by zajímalo jakej je tvůj cíl tady, dosáhnout od lidí uznání toho že nejsi alkoholik? Fakt to moc nechápu, připomínáš mi ty lidi co chodí do veganskejch auditek oznamovat že zrovna jí párek.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    Jinak můj táta si dává každej večer kořalku nebo dvě "na tlak":DD

    aby bylo jasno, ať si každej dělá co chce. Já si taky nemyslim, že jedno pivo denně je problém - ale nenamotávejme na to nějaký vznešený filozofie. Dáváš si to, protože si to dát chceš - tečka. JInak kdyby měl někdo teorii čím organismu prospívá Prosecco, tak by se mi to teď na léto docela hodilo do krámu musim (bohužel) říct...:)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    TEKKIT: jinak než jsem byl alkoholikem, tak jsem býval sportovcem:) a o tohle jsem se zajímal spíš z pohledu regenerace atd po sportovním výkonu. Tady hezký článek o tom, jak ti pivo po tréninku "doplňuje ionty":

    Pivo a iontové nápoje :: Body-Test.cz
    https://body-test.cz/cs/clanky/97-pivo-a-iontove-napoje/

    doporučuju i nesportovcům, je to tam hezky srozumitelně popsaný
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    LOGO: hele nejsou potřeba studie, vždyť se zamysli.

    Dáš si dvanáctku pivo a následující cca dvě a půl hodiny tvoje tělo ukončí spoustu metabolických procesů a vrhne energii na co? Vrhne energii na odbourání alkoholu v játrech. Proč? Protože alkohol je tělem vyhodnocen jako jed a jeho odbourání má tudíž jasnou prioritu...Takže ty sice ležíš po jídle, ale játra jedou na doraz, srdíčko maká taky slušně. Tvůj mozek je v klidu, ale organismus jako celek ve stresu, dokud se játra nevyčistí.

    Co z toho vyplývá: I když některé alko nápoje můžou mít nějaké pozitivní efekty, tak to, že obsahují alkohol ty efekty degraduje, nebo úplně smázne.

    (pokud celou dobu mluvíš o nealku, tak pak je to samozřejmě možný o tom se nebavim, viz výše)
    IF_
    IF_ --- ---
    LOGO: Nikde jsem nepsala, že jedno pivo je zabiják, ať si ho kdokoliv pije, když má ten pocit, že mu to dělá dobře, ale ať to nevydává za nějakou medicínu proboha. Tahle kultura mimo jiné přispívá k tomu, v jaké alkoholické prdeli je naše celá země.

    A samozřejmě studie na to jsou, mýty z dřívějška jsou dávno překonané.

    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/alkohol-je-podle-studie-skodlivy-v-jakemkoliv-mnozstvi-i-jedna-sklenice-denne-zvysuje-riziko-mrtvice-69822#:~:text=zvy%C5%A1uje%20riziko%20mrtvice-,Alkohol%20je%20podle%20studie%20%C5%A1kodliv%C3%BD%20v%20jak%C3%A9mkoliv%20mno%C5%BEstv%C3%AD%2C%20i,sklenice%20denn%C4%9B%20zvy%C5%A1uje%20riziko%20mrtvice&text=Podle%20britsk%C3%BDch%20v%C4%9Bdc%C5%AF%20lidsk%C3%A9mu%20t%C4%9Blu,podle%20nich%20zvy%C5%A1uje%20riziko%20mrtvice.
    LOGO
    LOGO --- ---
    IF_: ne, nejsou. Mně osobně pivo na trávení vážně funguje. Jedno. Někdy se mně nechce jíst, ale pivo mě krásně "srovná žaludek". Nevím jestli je to placebo, nebo ne, nicméně to tak opravdu vnímám.

    Ale dobře, pivo je absolutní jed a i jen jedno denně je zabiják.
    A ty jsi doktor a svoje tvrdá tvrzení máš něčím podložená, nebo je to jen NÁZOR?
    IF_
    IF_ --- ---
    LOGO: Pivo na traveni nebo jako iontak po sportu, panak na spani, vino na lepsi tlak... Tak urcite. Ne, zadny aspon trochu dobry a normalni doktor tohle fakt nedoporuci a jsou to neskutecny s odpustenim picoviny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam