• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MISANTROOP: to je ten tvrdej, já tohle zažil dvakrát, už to bude přes 10 let - v dobách kdy jsme do sebe ty panáky s okolím nalejvali jak debilové, od tý doby jsem chlast docela dost omezil a už se mi to neděje, ale to je jedna zkušenost

    Jednou to bylo na vesnici v hospodě kdy mě kámoš dostal na barák, takže bez zranění, podruhý to bylo na třídním srazu se střední v Praze, tam to dopadlo trošku hůř (ale mohlo to dopadnou mnohem hůř) kdy jsem se ráno probudil na posteli oblečenej a měl jsem naražený snad všechny místa na těle, dokonce vim jak se to stalo, z celý noci mám jeden asi třívteřinovej záblesk a to jak se opírám o dveře autobusu, ty se otevřeli na zastávce a já hodil nehoráznou držku na asfalt.

    Na to není nejhorší to že se člověk někde rozseká, nejhorší pro mě byl ten pocit že si nic nepamatuju - a ne ve smyslu "ha ha mám vokno", jakože sem tam člověk něco zapoměl - ale od určitýho momentu prostě tma a pak až ráno (kromě teda těch 3 vteřin v druhym případě).

    Pokud tvrdej normálně nepiješ a ted jsi do sebe bezhlavě otočil X deci, tak to prostě mozek nezpracoval, naprosto univerzální způsob jak zařídit ,aby se to nestalo znovu, je nepít.
    KEB
    KEB --- ---
    MISANTROOP: ten dokonale odpovídá Nohavicovi a jeho teorii alkoholického kopce

    Rok Dábla - Nohavicova teória alkoholického kopca
    https://youtu.be/FzEgqhMpk5c
    MISANTROOP
    MISANTROOP --- ---
    SDN33: Napsal jsem to upřímně.

    KEB: Proto mě zajímalo, jestli je tu nějaká sdílená zkušenost s nějakým "bodem bez návratu".
    KEB
    KEB --- ---
    TATEREZA: btw kolik toho ta babka vypila? Víš?
    KEB
    KEB --- ---
    TATEREZA: tvrdý alkohol se nejmenuje tvrdým alkoholem zbytečně. Tvrdý alkohol je ekvivalent tvrdých drog. A pokud člověk není zvyklý totálně ho rozseká.


    MISANTROOP: ty vole ty jsi dobrý, má tady někdo zkušenost... Tady si v auditku plným alkáčů v různých fázích, troufnu si říct že tuhle zkušenost tu má 99% osazenstva.

    Takže úplně nechápu, jako ti predemnou, co od nás chceš slyšet?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NAMATHUR: ale přece normální každodení věc všude kolem!
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    IOM_NUKSO: moc rád bych přispěchal s nějakou vtipnou pivní historkou, ale laskavému popíjení jsem se přestal definitivně věnovat tak kolem roku 2005/6, kdy jsem tam hodil jinačí kvalt (tzv. kořaleční mor) a ten ty přenádherné zážitky tak obohacující životy mých blízkých vytěsnil a nahradil je záležitostmi z ranku MISANTROOP.

    Do putyk chodím, žádný z mých přátel není čistě suchej, i když několika z nich by to rozhodně usnadnilo život. Čtyři kumpány, co dál jeli tempo, z nějž jsem vystoupil, jsme už pochovali (38, 40, 41, 43 let). Jeden s hepatitidou teda abstinuje a čeká na játra.

    No tak se bavim bez chlastu a pod rouškou tmy se kolikrát motám tak, že by si o mě Nešpor neopřel ani oblouk, natož kolo. Iluze je dokonalá, protože s blížící se padesátkou mám kocoviny už jenom z toho, že nejdu spát před půlnocí.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    IOM_NUKSO: vlevo nahoře je název auditka ve kterym zrovna jsi - já vim že to možná zní jako uplně zbytečná informace, ale evidentně není
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    IOM_NUKSO: places dobře ale na špatném hrobě.
    Je tu hodně auditek o chlastu, dokonce auditko kde si můžeš domluvit kaliciho kámoše když nechces pit sám. ale tohle auditko je o tom jak nepít a boji se závislostmi obecně. takže jsi to lehce off topic.
    TATEREZA
    TATEREZA --- ---
    MISANTROOP: takhle, z myho obyc pohledu ses proste vozral, mas vokno, nemohl jsi chodit a rozsekal ses, nejspis vickrat. co z toho vyvodis necham na tobe/prisnejsich soudcich.

    jako advokat jsem se ale setkavala s takovejma pripadama, kdy vcelku normalni mnozstvi alkoholu (tvrdyho) zpusobilo nejakou organickou reakci v mozku, kdy osoba absolutne ztraci kontrolu a dejou se hrozny veci typu ze absolutne nekonfliktni babka poboda souseda a rano se probudi ve vazbe a ani neveri, ze se to stalo. a to je samozrejme na absolutni a dozivotni abstinenci, protoze to je proste nebezpecny pro tebe a veskery tvoje okoli...
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Tady ta diskuse smeruje uz do americke paranoie, kdy na kazdyho, kdo neni 100% na suchu, se ukazuje prstem jako na alkoholika. Snad si nebudem vycitat, ze jsme v tom vyrostli, byli jsme v tom vychovani, kolik je tady prumernej vek, 40? Kdysi to byla zcela normalni kazdodenni vec vsude kolem, v kazdy rodine nekdo palil svuj alkohol atd. Jasne ze pit denne nebo do bezvedomi je problem, ale piti o vikendu, ktere nam ulehci ten posranej tezkej zivot, jako fakt se za to chceme bicovat?
    SDN33
    SDN33 --- ---
    MISANTROOP: Samochvála, pouze craftová piva, doutníček a pak jsi jednou zakopl a rozklepal ses? OK dobrý, dávám si RO.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    ADAMIRA: jo Birell je mirnounce cítit normálně snad po jednom dvouch... Nebo mívám placebo a slabý játra. Když si dávám pivo , kde je čistě nula, údajně, tak je to jiný. Ale možná je to tím, že je hnusný oproti pivům, kde píšou do 0.5.
    _ALEXA_
    _ALEXA_ --- ---
    ARGANNAH: Ale jo, motivace nemusí bejt jen pozitivní, díky.. Výsledky s alkem budou určitě horší než bez jeho konzumace, dává to smysl. Spíš mě překvapil můj myšlenkovej pochod, jakej to bude hroznej voser bez pití. Z toho mi vyplývá, že nějakej problémek asi mám :-/
    KEB
    KEB --- ---
    Ale no tak chlapci....
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    FRIX211: a nepros, prostě jen nebuď kokot
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    FRIX211: jakože který ze slov téhle fráze, která se v hovoru a psaném slovu používá v pejorativním smyslu, mám hledat ve slovníku CIZÍCH slov? Salto? to je italsky! wau!
    FRIX211
    FRIX211 --- ---
    OPERAHYPNO: "udělat mentální salto" není invektiva, otevři si slovník cizích slov a chvilku hledej, prosímtebe.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    FRIX211: ad to co napadáš obsahově - nikde nepíšu o tom že je to pravda pro všechny, jen píšu co funguje mě a co považuju za dobré já.
    ad tvoje pasivně agresivní doporučení - když si vyfiltruju tvoje posty v týhle skupině tak jsou tu přesně dva a oba jsou reakcí na mě.

    O názoru na birell s tebou budu rád slušně diskutovat, nikoliv v rámci výměny invektiv, jak si nastavil dialog prvním postem ty.
    A nakonec, nechlastám mnohem dýl než ty, nemám problém kdykoliv popsat to jak a co jsem dělal a nedělal a nemám problém s tím, příjmout jiný pohled. a ano vnímám povolování birellů nebo pití alkoholu alkoholikům jako součást liberálního přístupu v tomhle oboru a nemyslím si, že je to správně.

    Jinak jsme tu od toho, abychom si vzájemně sdíliele "Rady, typy, zkušenosti." jak je uvedeno v názvu auditka, ty kokote
    FRIX211
    FRIX211 --- ---
    OPERAHYPNO: Ty máš zjevně fakt nějakej problém, možná by bylo fajn ho jít řešit. Víš o mě naprostý hovno a dovozuješ si tady úplně fantaskní hovadiny. Já nepiju alkohol cca 3 roky, kdyby sis dal práci s filtrováním zpráv, tak bys možná leccos našel. A názor, kterej jsi vyjádřil a zkusil jsi dát na roveň to, že někdo si dá birell a že vlastně jakože asi možná tyvole nechlastat ani nechce, viď, protože to Operahypno ví nejlíp na světě, je dementní a přišlo mi fajn poukázat na to, že je dementní a extrémně sebestřednej. Nefunguje to pro tebe? Super, nedělej to! A neser to ostatním, laskavě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam