• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    XINDL
    XINDL --- ---
    CHORCHEOS: obvyklé to rozhodně není, ale možné to je. Teoreticky by mohlo dojít k nějakému poškození mozku (to jsou ale velmi výjimečné případy, kde se bavíme o řekněme extrémním pití), nicméně mě napadá, že by to mohl být i problém s cukrovkou, která je u alkoholiků celkem častá a díky cukrovce může mít pak dotyčný mj. problém s nohama
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    je prosím nějak obvyklé, že by kvůli alkoholu přestal alkoholik i chodit?
    Zřejmě by došlo k poškození mozečku a celkově koordinace?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    IF_: Hele on se bije i za "svobodu" chlastat o pracovní pauze, bez výjimky. Už jsem mu do jiné diskuse dávala odkaz na článek o farmakodynamických vlastnostech alkoholu, kde se píše o tom, že i 0,2-0,3 promile ovlivňují úsudek.* Všechno marný. Prostě denně chlastat je cajk, protože kdo nezapíjí těstoviny vínem, je buran, a alkohol je "náš tradiční eucharistický nápoj".

*mimochodem, zaujalo mě, že aktuální koncentrace alkoholu v krvi se může odlišovat od koncentraci v mozku (tam může být i vyšší). Z tohohle hlediska dává za volantem (a všude, kde člověk má nějakou zodpovědnost) smysl jedině nulová tolerance.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Ed
    @vytahanafusekle
    To mas 100 lahvi vina a 50 piv rocne, to uz docela nandavas.

Martin Schmarcz
    @mschmarcz
    ·
    14. 6.
    A 50 kilo masa...

...

Pro Schmarze bude jako odměna za životní styl dna.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    IF_: Jste normální? Čím zapíjíte jehněčí Vindaloo? :) (já Birellem)
    IF_
    IF_ --- ---
    To je stejne neuveritelne, ze nekoho vubec napadne, ze pit denne alkohol je v poradku.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Tenhle extremismus ničemu nepomůže!
    IF_
    IF_ --- ---
    ECLECTICA: Tak aspon dostal v komentarich nalozeno:)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Tenhle (snad bývalý) poradce politiků a komentátor pro CNN je nejen naprostej pošuk, ale taky zářný případ popírání vlastního problému s alkoholem. V jiné diskusi jsem se mj. dozvěděla, že chtít, aby si doktor nebo řidič z povolání po obědě nedal pivo, je bolševismus.

x.com
    https://x.com/mschmarcz/status/1801551396283527185
    FRDK
    FRDK --- ---
    FRDK:
    Se mi tam ztratil konec věty, koukám. No věděl jsem o té knížce od sestry už dřív, nabízela mi ji k přečtení, ale takhle přímo od autora to je lepší, osud tomu chtěl ;)
    FRDK
    FRDK --- ---
    Honzu Klímu znáte? Já jsem o té jeho knížce, no knížce, on je to přepis jeho povinně vedeného deníku v léčbě s nejakými dovětky, podobně jako v případě Macháčkových Zápisků z blázince či Formánkových Úsměvů smutných mužů: zápisků z léčebny.
    Je to pro něj těžký boj, poté, co kvůli pití ztratil rodinu, ale dává to! Nicméně fakt to z něj vyzařovalo, ta řehol, lehké to pro něj není.
    Kdybyste chtěli, prodá Vám kolobajdu Kostka :)

FRDK
    FRDK --- ---
    MISSDNB: Měl jsem domluvené skupinovky v neziskovce, kam jsem docházel už před blbincem. Jenže jasná podmínka už tentokrát, narozdíl od předtím, byla vzájemně dohodnutá. Totální abstinence. A já už jsem se z Portugalska vrátil po třech týdnech našrot. Trvalo skoro týden, než jsem byl schopen se jet přivítat s rodiči.
    Třeba se zas ozvu, jak se mi daří, teď už radši ne.
    MISSDNB
    MISSDNB --- ---
    Těš se z toho, že tě čeká jiný přístup a nové metody léčby, takže to může být velmi přínosné. Opravdu doufám, že máš pevný pud sebezáchovy, který ti nedovolí se vzdát. Ber to tak, že recidivu vnímá jako porážku úplně každý, tyhle myšlenky k tomu prostě patří.

Obecně je nešťastné, že toho chceme trochu moc najednou, a proto by ses měl předně těšit z maličkostí. Měl by sis najít nějakou komunitu i mimo léčebnu, protože v tomto případě platí, že sdílená bolest opravdu bolí méně. Hlavně nevíš, koho ti život přihraje do života, dnes se cítíš osamělý, ale zítra už to může být jinak.

Držím všechny palce!
    FRDK
    FRDK --- ---
    MISSDNB: Ještě osm dní a nástup.
    Věřím tomu, že mě to po čase hození se do pucu může na chvíli uvést v kontext, ale sám sobě už nevěřím. Narozdíl od napoprvé už necítím žádnou motivaci v té mizerii pokračovat. Můj původní plán po první hospitalizaci byl uskutečnit svou vysněnou Cestu, která byla před rozhodnutím zdrhnout z nenáviděného prostředí nereálná, a pak se pustit do něčeho nového třeba i někde jinde, asi hlavně, a selhal jsem a teď už ta naděje utéct od své minulosti je výrazně mizivější.
    Kratomu už jsem se netkl, nepotřeboval jsem fungovat, už rok a půl nepracuju, tudíž skoro žádné povinnosti, ale o to víc jsem zaplul do lihu. Žádný soc. kontakt, kamarádi, pár přátel, rodina - ozývají se, zkouší, nereaguju většinou, někdy, když jsem našrot, podle toho to vypadá, izolace se prohlubuje, velký problém vyřídit nezbytné obchůzky po úřadech, nákupy pozdě večer, abych nepotkal ani sousedy, stejně si mě založili někam do složky, jako hlavně i já sam sebe.
    Jen tak si píšu. Před lety jsem měl dojem, že mi to pomáhá.
    Teď už je vrchol mého zařazení ve společnosti občasný opilý žblebt někam do 'nemůžu si ani vzpomenout na to pravé vyjádření cizího prostředí' infernetu.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    KEB: Ja znal jednoho co se uchlastal, jmeno neni dulezity. Umrel udajne na uplne vycerpani organismu - proste nejed, jenom lil. A ten daval pulcika jeste dopoledne.

Ted mam ve svym sirsim okoli chlapika kterej ted dava treba litranek a ten ma zakaz do vetsiny baru i tech pro naprostou spodinu pac se tam dycky nalil, usnul a pochcal. U toho se v podstate jenom ceka kdy to prijde - i kdyz to takhle drzi uz par let, kazdopadne se jeho stav dost zhorsuje a ted zije jako bezdomac.
    KEB
    KEB --- ---
    SDN33: já se s ním potkával sporadicky, ale chlapi říkali, že pulcik vodky nebyl žádný problém. A ještě kouřil jak fabrika
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    RIP
    SDN33
    SDN33 --- ---
    KEB: a kolik toho pil?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam