• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    KEB: antabusová reakce se už nějakou dobu běžně nedělá. Můžeš si to ale zařídit třeba ve Vojenské nemocnici Olomouc, kde to poskytují.

Ještě si to někdo plete s "blicími hodinkami" co zná z Dobrých holubů. Tam ale nedostávali předtím antabus ale nějaká emetika.
    KEB
    KEB --- ---
    STICKYGREEN: panák, štamprle, čtvrtka...
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    KEB: Co je to kotel?
    KEB
    KEB --- ---
    PRAASHEK: znamej co byl v Kroměříži, tak říkal, že na antabus pod lékařským dohledem dostali kotel.

Předpokládám, že aby si to vyzkoušeli za zároveň, aby doktoři věděli jestli nebude mít extra reakvi
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    OPERAHYPNO: jo tak - to jo :) mimochodem údajně existují i lidé, kteří nemají žádnou antabusovou reakci na alkohol. Je to z kategorie "může se stát", statisticky to pokud vím podchycené není.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    OPERAHYPNO: a to je podle tebe co přesně?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    OPERAHYPNO: antabusovou reakci na alkohol. Reakcí těla myslíš co?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    OPERAHYPNO: 99,999% lidí, co bere antabus, tu reakci nikdy nezažije
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    VOY: Kocovina je nutný zlo, které člověk musí přetrpět, aby se mohl vymazat. :)
    VOY
    VOY --- ---
    OPERAHYPNO: Ze se to da pochopit v tom s tebou i se svou limitovanou zkusenosti souhlasim. Strejda se mi takhle uchlastal a byl to zcela evidentne dusledek nestastny situace, do ktery se v zivote dostal. Doma dost pod pantoflem, v sirsi rodine taky vladnul spis matriarchat kde hral druhy housle, pracovne se nejak extra nedarilo a k tomu muj tata byl evidentne vyrazne uspesnejsi. Cela tahle kombinace ho rekl bych nakonec nahnala do naruce flasky rumu a zabila ho nakonec zloutenka. Je to cely smutny, ale nedovedu si predstavit jak by jenom samotna abstinence tu jeho situaci resila.
    VOY
    VOY --- ---
    OPERAHYPNO: To je zajimavy. Opravdu je to tak, ze si v kocovinach lze najit zalibeni nebo se aspon naucit to nejak odignorovavat a prechlastavat? Zjevne to asi tak byt musi, jinak by tezko clovek mohl existovat jako alkoholik, ale stejne mi to prijde pozoruhodny. Nikdy jsem nebyl v ty situaci, ze je mi druhej den blbe a vezmu lahev a zacnu na to opet konzumovat. Nedovedu si ten pocit predstavit.
    BRAINWASHER
    BRAINWASHER --- ---
    KACZER:
    Lepší je jít do sauny
    SDN33
    SDN33 --- ---
    KBN: zahnat chuť na chlast formou jiný substance můžeš tak max leda jiným azli silnějším opiatem
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KBN: Děkujeme za diagnózu, ještě mám jednu otázku, muže letecké palivo roztavit ocel?
    KBN
    KBN --- ---
    A to po tom ti lidi opravdu tak dychtivě touží, když se z toho "jenom" poblijou?? Já myslel, že to aspoň zahání absťák nebo tak něco.... Takže podle mě to je úplně k ničemu....
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KACZER: Dávat “konstruktivní Feedback” clovekovi co si sám předepsal (předpokládám na základě nějakýho filmu nebo blogu) antabus a doktorku která to odmítá považuje za picu, má asi tak stejnou cenu jako vysvětlovat nejakymu dezolatovi proč se covid nedá léčit savem a lékem pro koně.

Mám tak nějak pocit ze jsi uz byl v obou situacích :)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Antabus funguje na principu odstrašení. Protože prostě nechceš zažít "alko badtrip" :)

antabusová reakce na "napití se" je docela individuální, zvracení není vůbec hlavní ani nejčastější možnost, s čím se setkáš.

o reakcích si přečti na internetech, googli "antabus"

Např. zde:
    Již malé dávky alkoholického nápoje mohou uživateli antabusu způsobit řadu nepříjemných doprovodných projevů jako jsou zrychlený puls, kolísání tlaku, zrudnutí v obličeji, pocit na zvracení až zvracení, pocit dušení, mravenčení, znecitlivělost v končetinách, kolapsovité stavy, bolesti hlavy, potíže s dýcháním – jde o tzv. Antabusovou reakci. Tato reakce trvá většinou 10 až 15 minut, může však přetrvat i několik hodin.

Riziko objevení se závažných zdravotních komplikací po pití alkoholu a současném užívání antabusu je velké, proto jsou o nežádoucích účincích a interakcích pacienti zdravotníky důkladně informováni. I tak se stává, že někteří pacienti antabus tzv. přepíjejí. Je tedy skutečně zásadní, aby měl pacient k užívání antabusu vnitřní motivaci.

---

známý, co se na antabus napil, říkal, že myslel, že umře

Antabus samotný blokuje enzym, který normálně odbourává v těle acetaldehyd (který je vlastně produktem první fáze odbourávání alkoholu) a ten se pak v těle hromadí a člověk je otráven. Hrozně to ničí organismus.
    KEB
    KEB --- ---
    PEYOTL: má to fungovat jako odstrašení, abys měl strach se napít, že ti bude fest blbě

Částečně to jde prepit,ale ukrutně to musí kurvit játra
    PEYOTL
    PEYOTL --- ---
    KBN: co já vím tak sis v podstatě odpověděl sám, když se napiješ, měl by si to vyzvracet. Možná to slouží i jako psychologický efekt ke zhnusení chlastu, ale to už bych kecal
    KBN
    KBN --- ---
    Asi blbá otázka, ale co ten Antabus vlastně dělá, nebo k čemu je dobrý? Znám člověka, který na to po léčebně chlastal a akorát blil..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam