• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    ADAMIRA: Na otevření debaty toprí :)))
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    a teda uplně vynechávám fakt, že ten graf je naprosto trypická instagramová píčovina, nezlobte se na mě, já fakt nemám vysoký školy, ale takovejhle graf přinést učiteli někde v prváku na střední tak vás naprosto právem kopne doprdele, prokrista pána
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SDN33: to je ale uplně jedno, na jednu stranu si tady stěžuješ jak se alkoholismus narozdíl od jinejch drog neřeší a jak je na úrovni boha a hned na to otočíš o 180 stupňů a pobrekáváš tady nad tím že nám mizí vesnický knajpy - největší generátor alkáčů co maj "chlast za boha" a ještě si tady předkládáš typický pohádkový představy o tom jak to nemá s chlastem nic poslenýho ale je to o sportovně / společenskym vyžití (i když to má bejt reakce na to jak se málo chlastá, to fakt dává smysl)

sorryjako
    SDN33
    SDN33 --- ---
    VOY: Ano, tohle mi jde skvěle.
    Jen jsem chtěl dat ven úvahu, zda-li by se situace nevyřešila sama. Samozřejmě tomu poslednímu sloupci pomohla i všeobecná informovanost o problému - a tj samozřejmě dobře.
    VOY
    VOY --- ---
    SDN33: Myslim, ze ve svoji kreativni interpretaci jednoho sloupcoveho grafu jdes opravdu hodne za hranice toho co z nej lze vycist.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SDN33: tohle je neuvěřitelnej cope.... nebo delírium
    SDN33
    SDN33 --- ---
    MISANTROOP: To mě mrzí, že sis vybral tak blbou vesnici. :) Ja se nebavím jen o nálevech, ale i restauracích. Prostě vesnická hospoda, kdes došel jednou tejdne i s děckama na jídlo, vedle bylo menší větší hřiště aj aj. Ano a tu a tam nějakej dědek přebral. Jestli jste takový koncept "pro všechny" neviděli nikdy, asi jste všici ze Stodůlek. Ok uz toho nechám.
    Az budu u moci, tak taky cíleně zakleknu třeba na kavárny, protože mě z nějakého duvodu serou a doporučili mě to z úřadu.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SDN33 / SDN33

Boj s alkoholem v obcíchnad 10 000 +obyvatel !!! :D
    KEB
    KEB --- ---
    MISANTROOP: ámen
    MISANTROOP
    MISANTROOP --- ---
    SDN33: Ja jsem se přestěhoval na vesnici. Jedním ze stěžejních míst je tu vietnamská večerka, dům s pečovatelskou službou a nalevna, vsechny tři vedle sebe. Několik chlapů z domu s pečovatelskou službou tráví svůj čas před večerkou, kde popíjeji celý den pivo a tvrdej, v různých časech je podporuje několik místních dělníků, kteří se přidávají. Před zavírací dobou je to dost smutný pohled. V místní nalevne se schází ekonomicky slabší část obce a vesele se propadá na ekonomickém žebříčku ještě níže. Za poslední měsíc se jeden gentleman cestou domů dostal do menšího stresu, když cestou domů padal na ploty a občasně vykrikoval, ze "tu kurvu zabije" a podobne "legrace". Další místní gentleman se tu válel na silnici a posléze po čtyřech mířil nejasnym směrem.
    Jestli tohle je ta bezva kultura, kde dělník, lakýrnik, řidič autobusu, primář a právník každý den moudře pohovoři, bez předsudků svých sociálních vrstev, tak ať úplně s klidem zmizí.
    FRKOLKA
    FRKOLKA --- ---
    VOY: *mýtických
    SDN33
    SDN33 --- ---
    VOY :)) asi to bude spis záležitost větších mest. No ja znal takové řekněme 2 az 3, nepočítám - li nadrazky.. btw docent i lakýrník můžou být oba alkohlici, takže zde se rozdíl maže
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    VOY: Přesně tak. Hospody se dělí na ty ve kterejch se fetuje a ve kterejch Tě za to vykopou ven. :)
    VOY
    VOY --- ---
    Já se na rovinu přiznávám, že tuhle legendární hospodu kde vedle sebe sedí docent a klempíř tak znám opravdu jen z těch mystických příběhů. Zdá se mi že něco takového žije spíš v Hrabalovi než v realitě roku 2025 kdy společnost je rozdělená skoro jak nikdy předtím a ta čára nezřídka právě vede na hranicích sociálních vrstev.
    SDN33
    SDN33 --- ---
    KEB: No to je taky možný - ale, před tím ji zlikvidovat, to už je metahumor.
    KEB
    KEB --- ---
    SDN33: ono dát si hospodu do kulturního dědictví zrovna v našem státě je kreténismus obrovských rozměrů
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    SDN33: "Chlast je metla lidstva." nezlidovělo jen tak pro srandu králíkům. Akorát z chlastu tečou všem těžký prachy a proto se to bagatelizuje. Následky pracovně sociálního průseru jsou horší jak u heráku. Protože alkáda dokážou dost dlouho "fungovat", aniž by to nebylo vlastně "v pohodě". Jsou zaměstnání, kde prostě ignorujou testy, protože by museli vyhodit půlku dělníků. Nejen kvůli chlastu teda. Ale chlast je prostě píča.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    SDN33
    SDN33 --- ---
    Ja se tady nezastávám chlastu, jen že by se to asi vyřešilo samo, nemálo lidi by nepřišlo o živobytí, spousty vesnic/ osad by nezdechlo a těch pár zoufalců možná vc. mě by vymřelo stejně a ze spoust lidí by možná nebyli "dezoláti". Ok, kecy a teorie. Ale dali jsme si mrtvou hospodu do světového dědictví. Ok, great!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam