• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CLOWNZEPPAALKOHOLISMUS ANEB PŘESTÁVÁME CHLASTAT,UŽ NÁS BYLO DOST,RADY,TYPY,ZKUŠENOSTI...
    SEKELLE
    SEKELLE --- ---
    Za me jako single samotare se da porad obcas sednout k nealku do hospody. Treba v ramci spolecnych aktivit s kamarady jako jsou prochazky, po navsteve galerie, kina nebo koncertu. Probrat co jsme prave videli nebo vytahnu karty a zarajeme prsi a kdyz mam baglik, tak taham Magic the Gathering. Samozrejme se da hospoda vymenit za jakykoliv jiny gastro podnik. Ale taky mam i kamarady, kteri dokazou sednout treba jen na 3 kousky a neozrat se a cely posezeni se tahne ve strizlivem duchu a pareni her.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    VOY: Lidi, kteří za něco stojí, si s tebou klidně vyrazej na procházku, do kina, do divadla, atd.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    VOY: Přesně, proč plýtvat časem v hospodě. Jsou tam opilí dementi a vůbec nic to nepřináší. Jakákoliv jiná aktivita je cennější.
    VOY
    VOY --- ---
    OPERAHYPNO: A jak resis potkavani lidi? Mas nejakou nahradu za ty hospody a brka?
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    VOY: jasně, to máš pravdu. jen říkám i tohle, protože je taky pravda že alkáč tohle umí v pohodě, začne chodit do práce, začlení se a chlastá, aniž by to kdokoliv odhalil. nadruhou stranu SG to odhalil, kolegyně nadřízená ne. mnoho proměnejch, ale samozřejmě nejlepší je ta konfrontace vícekrát, což už se nedovíme

HONZA09: chlast hospody brka cokoliv takovýho mi dneska přijde jako největší ztráta času
    VOY
    VOY --- ---
    HUGH_BOYLAN: Good job. Pokud by ho to urazilo je to pouze jeho problem, to ze ti nekdo nabidne chlast na tvoji strane nezaklada opravdu prazadnou povinnost ho vypit. Navic lidi jsou casto urazeni hlavne proto, ze pak jsou nuceni pit sami.
    HONZA09: Bohuzel je to tak a neni lehky tuhle low effort socializaci nejak nahradit. Vetsina lidi prijme pozvani do hospody a budou tam s tebou 3 hodiny sedet, ale nepujdou se s tebou na 3h projit, ani poradne nechapu proc.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    HUGH_BOYLAN: Já ještě tak půl roku po tom, co jsem přestal chlastat chodil normálně do hospody a pil tam Birelly. Hrozná ztráta času.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Já měl teď dost krizi, hlídal jsem známému pejsku a když jsem ji večer odevzdával, automaticky vytáhl dva lahváče, toho svého otevřel a díval se na mne, nad čím váhám. I když moc dobře ví, že jsem abstinující alkoholik. Nic jsem nevysvětloval, prostě jsem se zvedl, pohladil pejsku a odešel. Možná ho to urazilo, ale já si zachoval svou důstojnost. Přiznávám, že jsem byl maličký krůček od toho, abych si v duchu řekl: "Seru na to, dám si pivo." Těžké jsou tyhle zkoušky pevné vůle.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    OPERAHYPNO: Jak píše VOY, ctím presumpci nevinny, ale je to varovné...
    VOY
    VOY --- ---
    OPERAHYPNO: Na jednoho takovyho zalecenyho cukrovkare je ale dost normalnich alkoholiku, takze ta pravdepodobnost je dost proti ni.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    HUGH_BOYLAN: tak furt je to možnost, že je to ten nezaléčenej cukrovkář nebo cosi, a prostě se teď klepe někde na kapačkách. a nebo a to je asi taky možná kombinace obojí.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    STICKYGREEN: Tady to asi bude jasný scénář lití na tajňačku, u žen velmi častý (bez šovinistické narážky, strohý fakt) a to, že bude vyhozena, bude buď kopanec dobrým nebo špatným směrem. Každopádně jestli nadýchá příště, není o čem.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    OPERAHYPNO: To mi právě přišlo divný, ráno deodorant a za 2 hodky alkac. No tak jsem si to spojil, že má ve skříňce vodku. Pravdu se asi nedozvím, protože edit :: dnes bez omluvy nepřišla do práce. Za posledního 2,5 týdne 4 absence. A protože je nová, tak je to asi jasný.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    KEB:
    STICKYGREEN: Jako tohle je možný, neléčenej cukrovkář, plus ještě jedna diagnoza, jednou jsem to cejtil z kamaráda kterej mi šel dělat doma něco na elektrice, a bylo to ehm fakt jak po dvou denním tahu, ale přišel voňavej a behěm hodiny lup a tohle z něj táhlo, k tomu mu bylo trochu blbě, tak sem se ho ptal na rovinu, protože kámoš, jeslti jako leje nebo má někde ve vercajku schovanou lahev (protože předemnou nemusí kamuflovat atd) a on, že ne, že by mi nehrbal do rozvodů pod vlivem a že přece pak pujdeme normálně na pivo, a že má prostě tyhle problémy a pak to asi za půl roku, ale zaléčil, nebo najel nějakou péči a je na tom normálně. nicméně že se to může stát to bych asi klidně viděl jako reálný.

Nicméně, pokud je její team leader a byla nalitá tak je to ok ne? teda pokud neřídí tramvaj nebo vlak.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    OTAVA: to já chápu, taky nejsem svatej, občas mám určitě zbytkový thc. a když jsem byl mladší a vzpomenu si..no radši mlčím.
    tam je problém, že já ji říct sám nic nemůžu a musím využít tlumočníka.
    to cukání jít za někým ať si foukne do trubičky bylo velký, ale ustáll jsem to a o práci ji nepřipravil. šlo mi vlastně jen o ten smrad, ještě teď se mi z toho dělá blbě když si vzpomenu. tak doufám, že k ní ta informace o vyšším patře doputovala nezkreslená..
    KEB
    KEB --- ---
    STICKYGREEN: bylo to chlastem, teoreticky mohla být cukrovkář, ale těžko.

Další postup viz OTAVA:

Ale táta jednou dýchl cajtum 4,5 promile, při silniční kontrole. Dívali se na něho, on na ně a říká, vypadám jako někdo, kdo má čtyři a půl promile? Po dalších 10 minutách už to bylo jen dvě a půl. Následovala Anabáze na služebně atd. Nakonec to prošlo v pohodě, protože je suchý jak Sahara, ale prý si má zajít na vyšetření, že to může být od slinivky.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    STICKYGREEN: hele kazdymu se muze stat ze se zleje jako zvire, jak vis ze jejiho kamose z detstvi neroztrhal vcera dron vid. Ale pokud je to opakovany, tak je to blby no. Leky nevim, ale dost pochybuju, neslysel jsem o nicem takovym. Rek bych ji hezky v klidu, ze jestli jeste jednou prijde takhle ozrala, tak ji nechas vyhodit. Bud to pochopi nebo kali tak ze uz to nezvladne a prijde nalita znova. Jestli se bude vymlouvat na leky, tak at ti da jejich seznam napsanej na listku a pak googli.
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    Ahoj, mám hloupý dotaz. Z kolegyně to dneska v práci solidně táhlo. Úplně se mi z toho dělalo šoufl. Protože je Ukrajinka a neumí vubec, ale vůbec, česky šel jsem to říct jiné kolegyni, která je její team leader.

Že bych byl rád aby se to neopakovalo, hlavně kuli tomu oděru, být v tom půl dne fuj. Chovala se normálně ale ten smrad. Vždy voní deodorantem, ale dnes... A že příště půjdu za naším nadřízeným o patro výš.

Ptám se, a vy jste to necítila, když jste ji něco hodinu vysvětlovala na počítači? A že prý trošku. Ne, nebylo to trošku..

Jako důvod jsem se dozvěděl, že bere nějaké léky, že by prý nadýchala, ale má to z prášků. Blbějši výmluvu jsem teda v životě neslyšel. Kolegyně svoji krajanku evidentně kryla, já koneckonců taky že jo.

Takže se zeptám. Existují nějaké takové léky? Já mám jasno, ale radši se zeptám jako uplnej hňup.

Škoda, je sympatická, ale chlast je pro mě red flag:)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    HUGH_BOYLAN: Takhlejsem to vůbec nemyslel...nepřišel jsem do auditka alkoholismus propagovat chlast
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    HUGH_BOYLAN: Dostal jsi jeden plus a jeden mínus. Což nechci přeceňovat. A nechci bagatelizovat, že alkohol je tvrdá droga, která třeba mě osobně dost negativně ovlivnila život. Ale v našem prostředí nemůžeš srovnávat alkohol s herákem. Alkohol je v našem prostředí průser. Ale s tím průserem naše společnost umí nějakým způsobem žít. Když uvolníš herák, dostaneme se na úroveň Indiánů, Inuitů atd., kteří zkusili alkohol. A to nechceš. Tam je to průser o několik řádů vyšší.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam