• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BORDIGAPráce v továrnách - zkušenosti i naštvaný
    O postindustriální společnosti se toho zatím hodně namluvilo, ale ještě nikdo ji neviděl. Průmysl ve skutečnosti tvoří páteř (nejen) české ekonomiky a vypadá to, že ani v budoucnu tomu nebude jinak. Práce v továrnách má sice už jinou tvář než v bývalých "kolbenkách", ale rozhodně nezmizela. Podíl zaměstnanců v českém průmyslu je nejvyšší v EU. Respektujte prosím téma klubu: má sloužit především výměně zkušeností z továren - kavárenský debaty o tom, jestli operátoři makaj na linkách, protože jsou líný a nechtěj se stěhovat za prací, sem nepatří.
    rozbalit záhlaví
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    HASH: tvoje baba je podivat se pravde do oci:)! zamerne trollujes a tapetujes to tady OT (s jednotkou minuskovacich noshledu v zadech) a budes nadavat do nacku? dobra projekce, teda:). jdi si pobrecet na rameno seminovi a fuhrerum z D.O.S.T.u (kdyby nekdo postradal info, s jakymaze frajerama se to kamaradej machri ze svobodnejch - viz tady pan "jsem nadclovek a vy jste nuly" Hash - tak napr. tu http://www.antifa.cz/content/frantisek-cervenka-dost-nahnedla-cesta-k-prezidentovi)

jinak koukam, ze se tady seslo minuskovaci fasounsky komando - takhle ma teda podle vasich predstav vypadat ta svoboda projevu:)? anonymni nalet bez schopnosti udelat kva-kva k tematu;)? nebo byl nekde na nychu inzerat, ze nova, k systemu kriticka diskuse, a ze treba intervenovat:)?

no nic, tak abych sama nebyla jen OT - namatkou
    http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/prace/clanek.phtml?id=734465
    Šenzen - Továrnu na výrobu iPhonů a iPadů obklopují sítě, které mají sebevrahům zachránit život...
    http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/257445-desive-podminky-v-cinskych-tovarnach-zustavaji-stinem-uspechu-firmy-apple.html
    http://www.novinky.cz/ekonomika/280411-ve-spanelske-tovarne-se-hlasilo-na-150-volnych-mist-15-000-lidi.html
    HASH
    HASH --- ---
    BORDIGA: ty jsi dobry nacek
    pochopil bych, kdybys smazal celou tu diskuzi ktera na me navazuje, ale jenom moje prispevky? lol...ses dobra svine...

koukam, ze podivat se pravde do oci je tu pro spoustu lidi nadlidsky ukol
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    Hash to tu opakovaně zaplevelil OT příspěvky, ale už jsou pryč a doufejme, že i ta osoba - a nyní prosím zpět k tématu
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    díky všem, kteří své příspěvky drží v souladu s tématem tohoto klubu; pokud má HASH: nějaké zkušenosti s prací v továrnách, určitě tu najdou své místo; ovšem v případě potřeby moralizovat a mlátit prázdnou slámu, vřele doporučuji přesunutí do jiného klubu
    BURAN
    BURAN --- ---
    EMMMA: papirny Bela pod Bezdezem
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    BURAN: ok, dik. sem mela na mysli treba pracovni podminky, bezpecnost atd., ale tak evidentne uz je stejnak jedno. jen jeste jestli se muzu zeptat - jaka cast republiky?
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    BURAN: rikam si, jestli ma vubec cenu se ho na takovyhle veci ptat... nechci predjimat, ale to, co vidim je nahoneny ego, sebezahlednost, ambice, touha po pozornosti, trolling a zase ego.. viz treba tenhle status, co ma tady vp profilu http://www.vojtarocek.cz/jakou-skolu-si-vybrat-a-jak-vychovavat-sve-deti/. Co taky cekat od kandidata za stranu svobodnejch obcanu (bludistaci, ktery do voleb v roce 2009 nominovali mj. Michala Semina, napojenyho na iniciativu D.O.S.T., coz jsou fasouni)?

a predevsim je to OT v doted celkem zajimavy diskusi (resp. mnohem vic nez onanie jednoho zdejsiho nestastnyho id, me zajimaj treba ty papirny, o kterejch pises..mas info, jak to tam fungovalo, nez je zavreli?)
    BURAN
    BURAN --- ---
    EMMMA: no co vic informaci k tomu dodat, na papirenskym stroji se tam delal papir, pak nekdo v kancelari zjistil ze se to nevyplati, tak stroj zavreli a lidi propustili, to je cely :)
    bylo to tusim v roce 2009, nevim uplne presne.
    BURAN
    BURAN --- ---
    BURAN: samozrejme vyroba nebyla zrusena proto, ze by nebyl potreba papir, ale protoze se vic vyplatilo kupovat hotovej papir z Francie nebo Italie nebo odkud... proste marketing.
    BURAN
    BURAN --- ---
    HASH: jak do tveho schematu zapada situace napr. ktera se u nas odehrala pred 3 lety, kdyz mistni papirny zrusily vyrobu papiru a propustily 300 lidi?
    BURAN
    BURAN --- ---
    HASH: mozna bys mnohe osvetlil kdybys popsal jakou delas praci a jak to mas daleko od domova? :)
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    HASH: takže pracuješ v agentuře která zprostředkovává práci? páč jinak bys takový pitomosti nikdy nenapsal. tyhle agentury sou jen parazitický systémy jak na cizí práci vidělat peníze. o ničem jinym tyhle agentury nejsou. normální paraziti
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    HASH: budto si troll nebo jsi uplne mimo. v obou pripadech nema diskuse dalsi smysl - stejne je to tady OT.
    jen pokud to nahodou skutecne takhle vidis, at te probuzeni z tohohle narcistne-individualistickyho snu (kde kritika je pouze domenou nul a komunistu:) moc neboli a at se najde nekdo, kdo te "neodrizne" az budes potrebovat pomoc.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    HASH: Tak pravdu máš v tom, že člověk může cokoliv. Zbytek je ovšem ryzí trolling a na to už ti neskočím. Tak blbej, abys viděl natolik černobíle nejsi.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    HASH: Takže znova

(neberu alternativy jako odstěhovat se, dojíždět jinam atp atp - tyhle možnosti leckdo z nejrůznějších důvodů nemá, a už je nucen využít služeb agentury, a tím pádem šikanován)

Ano, můj vlastní fail, blbost a lenost je třeba to, že /mám zdravotní postižení/starám se o nemohoucí rodiče/partner se z existenčních důvodů nemůže přesunout atp atp...
    Člověče, ty jsi buďto v životě nekontaktoval realitu, nebo jsi neuvěřitelně omezenej vůl.
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    tak trocha zkušeností. makám už nějakej pátek v chemickym průmyslu jako operator. práce je to jak kdy, někdy pohoda někdy se člověk stačí najíst jen ráno když přijde do práce a pak si třeba dá sušenku někdy za deset hodin práce (ne zákonou přestávku nemáme, nepřetržitej provoz). peníze tu máme celkem slušný, ale bohužel jen díky švédovi co to tu vedl v devadesátejch letech a bylo obrovský propouštění, a tak nechal zvýšit platy na evropskou uroven v tomhle oboru. co si budem povídat dnes kolegum třeba z německa nesaháme platem ani po podrážky :))

pracovní prostředí je díky naročnosti vyvážená kvalitní prací lidí od hygieny práce, takže se místnosti a chodby pravidelně malují, věci se opravují atp.

docela dobrý síto na lidi tu působí kompetentní zkoušky, který člověk skládá +- jednou za půl roku z novejch provozů, které se učí. a neni to zrovna přátelský povídání ale hotová maturita. 5 okruhů otázek po 24 otázkách :-)) holt člověk se tu potřebuje furt učit a získávat zkušenosti.

v současný době jsme s kolegy, jakožto ti nejnižší z celý technický divize zhruba na úrovni mistrů z dob minulých takže si nás firma docela drží, páč zapracovat člověka tu trvá minimálně 5 let.

práce odborů tu nějaká je, ale bohužel doplácí na lidi, kteří nechtějí jít do stávky. takže platovej progres byl v minulých letech minimální. (prej krize)

líbí se mi, že si jako zaměstnanci můžem odhlasovat změnu směn, ted probíhá hlasování třeba o zavedení 12h šichet místo odpoledních.

sklady máme celkem vybavený a neni problém cokoliv nafasovat (spotřební materiál jako rukavice, baterie atp) + několikrát ročně fasujem hygienický potřeby, trika a tak různě..
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    HASH: vzdycky mas na vyber? Ty mozna jo. Stejne jako spousta dalsich lidi, kteri meli dost kompetenci a stesti (= dobry zazemi, relativne bohatou zemi puvodu, moznost studovat, dostacne vysoky IQ, nikoho o koho by se museli starat, zadny zdravotni omezeni atd.). Existujou ale cely skupiny lidi, kterejm nektera z tehlech startovnich podminek chybela/chybi. Nemyslim, ze to legitimizuje jejich vykoristovani stylem, kterym to praktikujou prave agentury. A proc to proste nevypustit, kdyz se me to jako cloveka s relativne dobrou praci netyka? Kdyz pominu to, ze se mi takovejhle system z principu hnusi a budu hledat utilitarnejsi argument, vzpomenu si treba na to, ze obecne se zije lip ve spolecnostech/statech, kde takhle kriklavy nespravedlnosti neexistujou.
    Tipuju predem, ze se nejspis neshodnem v podstate, ale neoliberalni hodnoty tohohle razeni povazuju za nebezpecny i pro autoritarstvi, ktery obsahujou (a utvrzujou me v tom treba dejiny velky britanie za margret thatcher).
    Sry za OT, bylo to tak kriklavy, ze jsem si reakci nemohla odpustit.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Proč bydlíš v menším městě - tvůj fajl - jako člověk co se před X lety odstěhoval za prací, musím říct, že tohle je nebetyčná arogantní píčovina
    BURAN
    BURAN --- ---
    HASH: jasne, presne tak, nemusis nic, vzdycky se treba muzes za praci odstehovat na druhej konec republiky, bydlet tam na ubytovne, deti budes vidat o vikendu u babicky co ti je bude hlidat.
    mel ses lip ucit!

HASH, ty si moula, covece, co nevidi dal nez na spicku svyho nosu :)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    HASH: Jako jo, já jsem taky pro, aby líný blb navždy motykou hovna hrabal a suchej chleba žral, zatímco ten chytrý a pilný byl po právu odměněn slušnou prací, pěkným platem a závistí líného blba. S tímhle nastavením problém nemám. Problém mám s tím, že i toho chytrého pilného, jehož profesní růst vede přes větší podnik na začátku cesty stopne agentura a ojebe ho, ať dělá co dělá. To ho taky může poslat namísto kariéry do hoven, protože ztrácí čas, rozumíme si?
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    HASH: Pleteš se, ty jsi nucen využívat jejich služeb, vždyť o tom píšu - například pokud jsi vyučený v černém řemesle, jako strojař, frézař, zámečník, svářeč atp, všechny tyhle profese směřují do kolbenky (což ti ve škole neřeknou) a do té musíš přes agenturu (což ti taky nikde neřeknou). Vůbec mám dojem, že si to představuješ jak hurvínek válku. Pokud bydlíš na menším městě, v okolí máš jednu fabriku a ta přijímá pouze přes agenturu, co ti zbývá?
    (neberu alternativy jako odstěhovat se, dojíždět jinam atp atp - tyhle možnosti leckdo z nejrůznějších důvodů nemá, a už je nucen využít služeb agentury, a tím pádem šikanován)

Já jako kapacita ve svém oboru jsem vyjímka a práce si mě dneska hledá sama, ale než jsem získal potřebnou praxi, bylo to na posrání - byl jsem nucen využívat agentury okolo půlroku, než jsem získal potřebné vědomosti, a dal milému zaměstnavateli sbohem. Nevermore.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam