• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BORDIGAPráce v továrnách - zkušenosti i naštvaný
    BURAN
    BURAN --- ---
    HASH: nez jsi prisel, zacal hulakat, oznacovat ostatni za nacky, zbytecne, lenochy a nuly, bavili jsme se o tom, jake je/bylo pracovat v tovarne a vecech s tim souvicejicich, jako treba praktiky pracovnich agentur.
    rejpale :)
    HASH
    HASH --- ---
    BURAN: tak urcite
    nejak mi tu vsichni splyvate...nejdriv vsichni makaj za strasnejch podminek a za strasny penize pres zlou agenturu, pak je tady najednou olovina lidi outsourcovana v pohode firmou, jednou nekdo bere 12k, podruhe se radsi k platu nevyjadri...

takze o cem se my dva vlastne bavime smudlo?
    HASH
    HASH --- ---
    BURAN: tak urcite
    BURAN
    BURAN --- ---
    KAILASH: hele nejaky celkem normalni, zadny bmw ci mercedes...
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    MUI: za práci na lince by nebyl dost ani dvojnásobek
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    BURAN: a v jakem jezdil aute?
    BURAN
    BURAN --- ---
    LOPIK: delal jsem u jednoho podnikatele co mi vysvetloval, ze jestli mi zalezi na firme, mel bych do ni investovat (vic prescasu a nechtit pridat). firma tehdy byla zavedena, zakazky se nestihaly, rocni obrat nekolik milionu a 2 zamestnance vcetne mne.
    majitel to myslel smrtelne vazne. :D
    taky hodne mluvil o tom, ze by tu firmu chtel dotahnout na mensi tovarnicku.
    :)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Snažil jsem se naznačit, že je trochu nesmysl chtít po někom hájit práva a majetek jiný vrstvy na vlastní úkor.. Jestli tě obecný blaho tak bere, skoč se zeptat na finančák na číslo účtu a můžeš tam posílat klidně čtvrtku platu k tý druhý, co už určitě vracíš zaměstnavateli, aby v těchto těžkých dobách moc nestrádal, ale od jiných nemůžeš čekat, že to budou chtít sami dělat..
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    MUI: Jasně, má si nechat radostně na vlastní žádost snížit plat a pak až ta krize opravdu přijde tak může po krachu upřímně poděkovat správní radě, že se jen díky jejich prozřetelnosti za roky strádání naučil vařit bukvicovou polívku už dávno a že má tu svojí zemljanku i zateplenou volebníma letákama. Narozdíl od těch odborářských sviní, co se ládovali chlebem se sádlem klidně i v úterý.
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    BORDIGA: jenom má nekonečná velkorysost zatím nevedla k naplnění tohoto varování, ale upozorňuju, že stále platí
    BURAN
    BURAN --- ---
    HASH: promin, ale ja si nejsem vedom ze bych si stezoval na svou situaci... ja jsem zhruba tam kde jsem chtel a chci byt... zase ty tvoje soudy, zalozene na nejakem povrchnim dojmu... ani poradne nectes co tu pisu.
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    MUI: máš pravdu - dívám se na věci čistě z "egoistického" pohledu zaměstnanců, protože pohledu zaměstnavatelů je všude víc než dost
    HASH
    HASH --- ---
    BURAN: tak holt bydleli na blbym miste a meli se prestehova,t kdyz byli mladsi
    hergot co furt picujes?

co je nepochopitelneho na statementu, ze ses strujcem sveho osudu a vsechno ostatni je jenom tvoje lenost?

ti mrdam na to, co vsechno musis "obetovat"...holt jsi mel premejslet dopredu a vubec, nejak netusim, proc se tady o tom bavime...

BURAN: mohl jsem pracovat v klidu za 25k hrubyho ve svem rodnem meste
    vybral jsem si par supu navic s moznosti, ze to jednou bude o hodne lepsi
    kamaradi se stejnou moznosti se rozhodli bydlet na malem meste dal

a jednou budou picovat v diskuzi jako je tahle, co vsechno by museli obetovat

mrdam je a mrdam i tebe

jste jenom lemry liny
    BURAN
    BURAN --- ---
    HASH: + tipuju ze pro tebe to prestehovani nebyla nutnost, ale sen.
    BURAN
    BURAN --- ---
    HASH: musim priznat ze mne neprestavas fascinovat svymi soudy, i kdyz o mne vubec nic nevis :)
    prestehovanej uz totiz jsem ;)
    a mas pravdu, zpatky do mesta se stehovat nebudu, jen se pletes ze je to kvuli lenosti.

a ptal jsem se tebe jak to bylo slozity to tvy prestehovani, protoze mi prijde ze ve tvem pripade mladik bez zavazku sbalil par mikin a spodaru do batuzku a odjel do Prahy, kde pul roku otravoval naky kamarady, protoze vlastni bydleni nemel ... z nejakeho nejspis zavazneho duvodu :D (nejspis zodpovednost za vlastni ciny).

tohle doporucujes lidem, ktery treba po 25 letech na jednom miste prisli o praci. je jim 40-45 let, na miste maji dum, rodinu, pribuzne, zname.

nerikam, ze je to pro ne nemozne, ale neda se to vubec srovnavat, a je videt ze soudis jen podle sebe, a jak uz jsem tu jednou napsal, nevidis dal nez na spicku svyho nosanku :)
    HASH
    HASH --- ---
    BURAN: jaky obeti zase?
    ses proste linej se stehovat
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    MARTYMARTY: jo,nejvic super je tyhle fullauto roboty ladit a nahazovat na manual v momente,kdyz se neco vysere :)
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    MARTYMARTY: Tak ten mekac byl joke :) A jinak jo, kez by nase vyroba fungovala jako automobilka. V tom TPCA to byl fakt vrchol efektivity prace co jsem videl ne jako u nas .... tamhle se vali civka medi na dvore, tamhle sukaj na nocni ve skladu a skladnik jim jeste pujcuje klice apod ...
    MARTYMARTY
    MARTYMARTY --- ---
    JANDOS: Jo, no, jako balení hamburgerů a výroba fabií, ono jako ve finále to není asi takový rozdíl, prostě místo součástek tam nacpeš zeleninu nebo sejra a tak... :-)

Ten zážitek vidět tu robotizovanou část naživo, to jsem hrozně čuměl a doporučuju každýmu využít možnost se na to podívat.
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    MARTYMARTY: Proto jsem chtel, aby se tu definovalo o cem se mluvi, protoze mi prislo ze nekdo tu popisuje najaty agenturni polaky na nejnizsi prace a ma spor s nekym kdo mluvi o necem zcela jinym.
    Jinak vim jak to vypada v automobilce byl jsem osobne napr. v TPCA ....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam