• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BORDIGAPráce v továrnách - zkušenosti i naštvaný
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    LAKSYMO: Jeden srdceryvny příběh. Tak měl mít pojištění neschopnosti splácet, měli mít úsporu na dobu, než jí skončí mateřská a pak je mohla živit ona, sorry, ale kdekoli na světě zivitel rodiny s hypotekou chronicky onemocní, tak to nebudou mít lehký, i takovej je život, ale zopakuji, s životní úrovni obyvatel to nemá až tak moc společného.

    No, tak předně jsi původně psal mateřská, ta se odvíjí od platu a fakt malá není, ale budiž, rodicak - můžeš si k němu neomezeně přivydělat, neomezeně! Takže máš, pokud se snazis, nějaký plat a k tomu 11.400 měsíčně od státu jen tak, a to na dva roky. Nejnižší rodicak, pokud si válíš šunky doma tři roky(!) je 7.600 (bez alimentu a jakýchkoli dalších příspěvků, na děti, na bydlení, takže přítelkyně kecá...), ale nastavit si to můžeš jak chceš a brát třeba desitku a o to si ho poměrně zkrátit. Tzn. můžu si vydělat dvacku čistého a k tomu mi stát přihodí jedenáct a půl, nu proč ne, neregulovane. Ty dávky nejsou cílené na ty, kdo je skutečně potřebují, z tohohle hlediska jsou fakt vysoké. Nebo tobě tohle všechno přijde fakt málo?

    Ale to je to ot, které jsem tu rozhodně rozjet nechtěla, na to je tu x dalších diskuzi...
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    RENFRI: jop četl jsem jejich příběh. maník pracoval, žena s dítětem na mateřské. idilka. hypotéka na barák, našetřený peníze, no prostě pohoda normální život. vše stíhali až do tý doby než chronicky onemocněl. nevím jak to nakonec dopadlo páč jsem o nich už neslyšel, ale i takové věci se dějí. v dnešnim světě kde pro mladou rodinu je víceméně jediná možnost bydlení hypotéka.. to pak je průser když vypadne jeden plat ./

    ženské na rodičáku píšou že je to zbytečně vysoký????? moje bejvalá přítelkyně: samoživitelka s dítětem na rodičáku. alimenty litr(sic!) a sejde se jí všehovšudy i s příspěvkama nějakejch 6-7k a za nájem dá 6,5k. tak sakra.. co mi to tu píšeš?
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    LAKSYMO: To je vtipny, v jinych klubech na Nyxu se rozebira, jak zavratne mame vysokou materskou a rodicak, samy zenske na rodicaku pisou, ze je zbytecne vysoky a ty pises, ze rodina, kde je zenska na materske si nemuze dovolit, aby muz onemocnel? Proc jako? Myslis tim rodina, ktera ma nastavene prijmy a vydaje sul nul, nema uspory a ona mela tak mizerny plat, ze ma i mizernou materskou? Takova rodina si ale nemuze dovolit zadny vykyv, ani rozbitou pracku a takova rodina to ma holt blby, ale se stavem zivotni urovne v CR to nema moc co delat..

    A abych nebyla jen OT, ja znam nekolik lidi, co sli do tovarny naprosto dobrovolne z celkem nadprumernych pozic, proste aby si odpocinuli od intelektualne narocne prace a oddelali si svych 8h a meli padla a nemuseli nic dal resit. Ano, nedelaji to z nutnosti a mohou si to financne dovolit, nejsou na praci v tovarne zavisli, ale proste i taci lide delaji u pasu, nebude jich samozrejme moc a jsou v jine situaci, jen jsem chtela upozornit i na tuhle minoritu.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    HASH: ne o vsech,spis jich je prekvapive malo. Nekteri z nich tu sanci ani nedostali. Jini ji nepromarnili z blbosti, ale ze soucitu. Nekteri jsou spokojeni tam kde jsou a muzu jim jejich uzasne jednoduchy zivot jen zavidet. A spoustu jich neznam, takze nemuzu rict,zda jsou zoufalci ci nikoliv.
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    BLOODRAT: ne, to je blbec :-)
    HASH
    HASH --- ---
    BLOODRAT: a o tech lidech na pasu si tohle nemyslis?
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    HASH:clovek,ktery vlastni blbosti promrhal sance,ktere dostal.
    HASH
    HASH --- ---
    LAKSYMO: jako v pohode, mas pravo na svuj nazor
    ja jsem te za LAKSYMO treba neodsoudil, i kdyz bych si mohl myslet to same...
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    HASH: mě je jedno kolik ti je. vyjadřuješ se tak-
    a tohle? jsi IDIOT
    HASH
    HASH --- ---
    LAKSYMO: me je 16
    HASH
    HASH --- ---
    BLOODRAT, AMANES: ti lide nejsou zoufalci, ale sam bys to delat nechtel

    jaka je podle tebe definice zoufalce?
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    MUI:
    MUI: jo samo. taky bych byl rád za jakoukoliv práci. a ted sem rád že mám práci jakou kám. ikdyž bych rád dělal něco jinýho jenže nemohu. tady sme se bavili o agenturách než to tu pan HASH začal zasírat svou pravdou ala "15 letej harant ví nejlíp jak všechno je a jeho rodiče nemaj pravdu"

    nevím jak dlouho žiješ na balkáně, ale tady se to tak zkazilo, že rodina, kde on pracuje a ona je na mateřské tak si nemohou dovolit aby manžel onemocněl. a to je docela špatně nemyslíš? ceny za život tu šly poslední léta hrozně nahoru a platy stagnovali. no a lidi kteří jsou v agenturách někdy nemají moc na výběr a nebo se nechají do takové pasti zlákat vidinou práce ze zoufalství a jsou rádi že sou rádi, ikdyž zvtah firma - agentura je defakto porušování zákoníku práce.

    ale to tu furt melem o blbostech.. napiš jak to tam maj v továrnách at můžem porovnat, díky :)
    AMANES
    AMANES --- ---
    AMANES: a už vůbec ne, že si o nich myslim to co ty.
    AMANES
    AMANES --- ---
    HASH:
    co aha? přeci to, že bych to já dělat nechtěl neznamená, že oni taky ne
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    hash: tobe unika vic veci. Na druhou stranu ocenuju politickou schopnost vypichnout z ciziho sahodlouheho prispevku nepodstatnou vetu jako protiargument bez prislusneho kontextu a celek ignorovat.
    HASH
    HASH --- ---
    BORDIGA: asi mi unika smysl diskuzniho serveru
    HASH
    HASH --- ---
    AMANES:

    "lidi tam nejsou takový zoufalci, jak ty si asi představuješ. Já bych to teda dělat nechtěl,"

    aha
    AMANES
    AMANES --- ---
    HASH: Čtu to tady už docela dlouho, v něčem s tebou souhlasim, ale fakt mi vadí, jak pohrdáš lidma co dělaj na lince. Já sám mákám v poměrně velký továrně na pozici výrobního inženýra, sedim v openofficu, ale taky hodně chodim do výroby a ty lidi tam nejsou takový zoufalci, jak ty si asi představuješ. Já bych to teda dělat nechtěl, ale leckomu to i vyhovuje. Odmakaj si 8h monotóní práce a čau, žádný starosti. Stejný lidi jako ty. Já si nestěžuju, asi neberu raketu jako ty, ale práce mě baví. Je jasný, že tam nebudu věčne, jak je v japonskej fabrikách zvykem, pže tady ještě nechci zahnít, ale vyrazit do světa. Dávám tomu rok (2 už tam sem). Kdyby mě po návratu chtěli, možná bych i šel zpátky, ale to teď nemůžu vědět.
    S těma agenturama máte pravdu, my tam máme asi 4. Kmenový zaměstnanci jsou cca půlnapůl s agenturníma. Pro firmu je to vyhodný, protože může pružně reagovat na aktuální poptávku na trhu. Lidi jsou rádi, že maj práci ikdyž o ní můžou časem přijít a oni s tim musej počítat. Z těch dobrejch se stanou kmenový, pak maj výhody zaměstnanců jako dotování obědů, nějaký příspěvky atk. V kanclech jsou lidi, který si vybíraj přímo naši personalisti. Manažery máme japonský, jinak češi a můžu říct, že některý poměrně vysoce postavený hovátka jsou úplně mimo a mohli by jít spíš na linku. Jenže už tam jsou hodně dlouho a uměj se ohnout, tak se vypracovali. Blbec teda dostane funkci a je z něho arogantní machr, kterej se nosí jak páv ..... a to mi vlastně vadí! :D
    BORDIGA
    BORDIGA --- ---
    HASH: jsi troll, na který se bohužel hodně lidí chytá, ale obecně platí, že trollům patří jen RO - ber to jako poslední varování
    GLOKTA
    GLOKTA --- ---
    Nevidim důvod, proč odpovídat... já se s tebou dál bavit vůbec nechci...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam