• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BORDIGAPráce v továrnách - zkušenosti i naštvaný
    LAURA
    LAURA --- ---
    TYFELEK: znova opakuju, o mojí osobní situaci nic nevíš, takže se jí přestaň ohánět. Já jsem reagovala na tvůj "argument", že do žádné státní školky ti dítě nevezmou ve dvou letech. Nicméně vezmou ti ho do státních jeslí - tzn. your argument is invalid. A popravdě chceší tímhle jako říct, že v momentě, kdy dítě jde do školky, skoly, tak najednou dítě ztratí pojem o tom, kdo je jeho máma? Já co si pamatuju, jsem za socíku normálně do jeslí chodila, pak do školky, pak do školy a kdo je moje máma vím moc dobře. Pokud máš představu, že plnohodnotnej rodič je s dítětem do 4 let doma, tak si to zařiď. Nevím ale, proč by to měl zařizovat stát (z kapes ostatních).
    TYFELEK
    TYFELEK --- ---
    LAURA: Zadne argumenty nedosly, ale davat deti do jestli o necem svedci. Jesle beru do uvahy pouze v pripade pokud se matka o dite nemuze starat o cem tady rec nebyla. Nevim proc ma celej svet deti, ale vim ze az ja budu mit deti budu delat vse pro to abych se o ne dokazal postarat. Ono te to prejde, az soupnes svoje dite v roce do jestli pak nejlepe od dvou let do soukrome skolky od 7 do 7 a v peti letech nebude vedet kdo je jeho mama.
    LAURA
    LAURA --- ---
    TYFELEK: aha když chyběj argumenty, tak nastoupěj osobní útoky. Moc hezký. Do mojíí osobní situace ti v každým případě nic není... A to ti teda nevim, proč má teda celej svět děti, když v naprostý většině zemí ti nikdo roky neplatí, abys byl s dětma doma.
    TYFELEK
    TYFELEK --- ---
    LAURA: A proc mit, ktere hned soupnu do jestli? Dalsi matka roku?
    LAURA
    LAURA --- ---
    TYFELEK: co o státních jeslích, slyšels už někdy?
    TYFELEK
    TYFELEK --- ---
    RENFRI: Pokud nepocitam soukrome skolky tak do zadne ti dite nevezmou ve dvou letech. Prednost maji deti predskolniho veku ze zakona a pak se dobira zbytek a ve vetsine pripadu jeste po znamostech. Ano dostavas prispevek od statu ktery si sama platis v socialnim pojisteni a dalsich dani, uz to chapes?
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    TYFELEK: Dalsi gramaticky expert, hm :-) Mne ji vezmou v jejich dvou letech, proc? Takze dalsi, co si mysli, ze byt 4 roky doma a dostavat za to nekolikatisicovy prispevek od statu je v poradku? Pak to tu nema vypadat tak, jak to tu vypada...
    A omlouvam se, mela jsem odolat, vazne uz konec na tohle tema.
    TYFELEK
    TYFELEK --- ---
    RENFRI: A ty si spadla odkud? Nepodporuje ji v tom stat? Jako kdyby kazdy tenhle stat sam nedotoval. V kolika letech si myslis, ze ti vezmou dite do skolky?
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    MUI: Já se stěhoval po světě víc než bylo třeba a nakonec zakotvil zpátky v čechách. Viděl jsem dost bídy na to, abych si vážil toho, co tu máme (a to i v ekonomicky "silnějších" zemích).

    A po několikáté opakuju, že neremcám na to, že mám práci a jakou mám práci (filtruj), ale že mi vadí praktiky agentur a proč (filtruj).
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    LAKSYMO: Tak jen, abych to nenechala nezpodpovezene, můžeme pokračovat jinde...

    No a to je snad její volba, že chce být doma 4roky, ne? Být doma takhle dlouho je k čemu dobrý? Ale ok, když chce, tak ať si na to vydělá a nepodporuje jí v tom stát. Ja mám rok a půl staré dítě a k tomu se sem tam starám o sestriny čtyři děti, myslím, že vím mnohem lépe, o čem je mateřská, než ty. ;-)
    Jenže ty budeš podle názorů asi kovanej rudej a ani ne rodilý Čech, podle pravopisu, takže my dva se prostě neshodnem. Konec OT.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    MUI: Představ si, že existujou země, kde nejsme, protože je tam hůř než tady.
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    RENFRI: jo jasný souhlasim tohle je ot.
    jen doplnim že má rodičák na 4 roky. no a jestli myslíš že bejt doma s malym prckem je válení šunek tak potěž pánbůh :-D
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    LAKSYMO: Jeden srdceryvny příběh. Tak měl mít pojištění neschopnosti splácet, měli mít úsporu na dobu, než jí skončí mateřská a pak je mohla živit ona, sorry, ale kdekoli na světě zivitel rodiny s hypotekou chronicky onemocní, tak to nebudou mít lehký, i takovej je život, ale zopakuji, s životní úrovni obyvatel to nemá až tak moc společného.

    No, tak předně jsi původně psal mateřská, ta se odvíjí od platu a fakt malá není, ale budiž, rodicak - můžeš si k němu neomezeně přivydělat, neomezeně! Takže máš, pokud se snazis, nějaký plat a k tomu 11.400 měsíčně od státu jen tak, a to na dva roky. Nejnižší rodicak, pokud si válíš šunky doma tři roky(!) je 7.600 (bez alimentu a jakýchkoli dalších příspěvků, na děti, na bydlení, takže přítelkyně kecá...), ale nastavit si to můžeš jak chceš a brát třeba desitku a o to si ho poměrně zkrátit. Tzn. můžu si vydělat dvacku čistého a k tomu mi stát přihodí jedenáct a půl, nu proč ne, neregulovane. Ty dávky nejsou cílené na ty, kdo je skutečně potřebují, z tohohle hlediska jsou fakt vysoké. Nebo tobě tohle všechno přijde fakt málo?

    Ale to je to ot, které jsem tu rozhodně rozjet nechtěla, na to je tu x dalších diskuzi...
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    RENFRI: jop četl jsem jejich příběh. maník pracoval, žena s dítětem na mateřské. idilka. hypotéka na barák, našetřený peníze, no prostě pohoda normální život. vše stíhali až do tý doby než chronicky onemocněl. nevím jak to nakonec dopadlo páč jsem o nich už neslyšel, ale i takové věci se dějí. v dnešnim světě kde pro mladou rodinu je víceméně jediná možnost bydlení hypotéka.. to pak je průser když vypadne jeden plat ./

    ženské na rodičáku píšou že je to zbytečně vysoký????? moje bejvalá přítelkyně: samoživitelka s dítětem na rodičáku. alimenty litr(sic!) a sejde se jí všehovšudy i s příspěvkama nějakejch 6-7k a za nájem dá 6,5k. tak sakra.. co mi to tu píšeš?
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    LAKSYMO: To je vtipny, v jinych klubech na Nyxu se rozebira, jak zavratne mame vysokou materskou a rodicak, samy zenske na rodicaku pisou, ze je zbytecne vysoky a ty pises, ze rodina, kde je zenska na materske si nemuze dovolit, aby muz onemocnel? Proc jako? Myslis tim rodina, ktera ma nastavene prijmy a vydaje sul nul, nema uspory a ona mela tak mizerny plat, ze ma i mizernou materskou? Takova rodina si ale nemuze dovolit zadny vykyv, ani rozbitou pracku a takova rodina to ma holt blby, ale se stavem zivotni urovne v CR to nema moc co delat..

    A abych nebyla jen OT, ja znam nekolik lidi, co sli do tovarny naprosto dobrovolne z celkem nadprumernych pozic, proste aby si odpocinuli od intelektualne narocne prace a oddelali si svych 8h a meli padla a nemuseli nic dal resit. Ano, nedelaji to z nutnosti a mohou si to financne dovolit, nejsou na praci v tovarne zavisli, ale proste i taci lide delaji u pasu, nebude jich samozrejme moc a jsou v jine situaci, jen jsem chtela upozornit i na tuhle minoritu.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    HASH: ne o vsech,spis jich je prekvapive malo. Nekteri z nich tu sanci ani nedostali. Jini ji nepromarnili z blbosti, ale ze soucitu. Nekteri jsou spokojeni tam kde jsou a muzu jim jejich uzasne jednoduchy zivot jen zavidet. A spoustu jich neznam, takze nemuzu rict,zda jsou zoufalci ci nikoliv.
    LAKSYMO
    LAKSYMO --- ---
    BLOODRAT: ne, to je blbec :-)
    HASH
    HASH --- ---
    BLOODRAT: a o tech lidech na pasu si tohle nemyslis?
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    HASH:clovek,ktery vlastni blbosti promrhal sance,ktere dostal.
    HASH
    HASH --- ---
    LAKSYMO: jako v pohode, mas pravo na svuj nazor
    ja jsem te za LAKSYMO treba neodsoudil, i kdyz bych si mohl myslet to same...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam