já v té domlouvací výchově vidím jednu zásadní chybu. dítě z rodiče nemá respekt ( myslim zlobící neposlušné dítě ). příště až tu věc zase udělá tak co hrozí? nic vážného nebo pouze nemilost v očích rodiče. ale že ho rodič v tu chvíli snad i nesnáší vadí snad jen hodným holčičkách. kluci na to serou bych řekla.
a hlavně pokud dítě má tendenci i na pískovišti mlátit jiné děti tak to asi není úplný andílek a myslím, že mírné výchovné praktiky s ním taky moc nepohnou. ale to jen spekuluju a víc k tomu psát nebudu.
nedávno jsem zmiňovala, že tchán na syna nikdy nevztáhl ruku a v podstatě ani moc nedomlouval. jen se urazil a 7-14dnů se synem nemluvil. no a manžel mi vyprávěl, že mu to nemluvení bylo i u prd.... aspoň táta nechodit a furt něco neřešil a byl od něj klid :o/
pak mi ale RENFRI odpověděla, že jejich tatínek taky nikdy nikoho nebil a jaký z něj měli respekt.
tak nevím jestli to fakt není jen tou osobností co z ní vyzařuje? přece jenom vymahače chodícího do posilovny se budu bát od pohledu než nějakého trasořitky.
ANNAWA: jé to já souhlasím, sprcha ani přes mojí mrtvolu, vařečka ani přes mojí mrtvolu, proutek taktéž, pohlavky taktéž, já byla v dětství dost mlácená tak to nechci opět moc praktikovat ale dcerce prozatím čeština neříká naprosto nic tak když nepomáhá domlouvání v jednoslovných větách tak prostě plácnu. a nebo spíš chytnu dost hnusně za paži a dcerka se ihned vzpamatuje a plácání na zadek není potřeba.
ale pevné (drsné) chytnutí za paži je asi taky ubližování ne?