• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEVERINEvýchova kluků a ostatních šelem
    EDERA
    EDERA --- ---
    APRILMOUSE: Zlatej náš panelák!:-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    EDERA: jo a proti dispozici toho minulého bytu je tohle vážně nádhera, tam do toho jsem nedostala ani jídelní stůl a navíc půl bytu zabírala úzká chodba úplně k ničemu :D
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    SEVERINE: Já tady jen malovala, podlahy tu byly od původních majitelů a moc pěkné :) to v pokoji modrém je lino, ale vypadá teda luxusně. Barevnost jsem řešila barevně, je mi jasné, že za pár let to budu nenávidět a půjdu do bílé, ale teď jsem zcela nevyřáděná :) Takže barevnost jsem brala podle zařízení, které jsem měla s sebou.. do dětského pokojíčku k šedomodré podlaze mám i šedý nábytek, modré patro, takže jasně modrá. Jířa chtěl minecraft zeleno černý, takže dostal zelenou a černou a možnost si to vymalovat. Obývák jsem brala podle zeleného gauče a tmavě hnědého nábytku na hnědo zeleno atd :) Omyvatelnost omítky nemáme, tak kluci jsou už vcelku velký a počítám, že po zdech mi malovat nebudou :) A jinak jsme ten celý byt vymalovaly ve dvou s kamarádkou za cca 4 dny... teda totální masakr, začínaly jsme vždy v osm ráno a končily o půlnoci pádem na držku, ale dalo se to zvládnout :) jsem nastěhovaná asi tak týden :)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    EDERA: no jediný jakž takž soukromí je nahoře na tom patře, tam to je veliké. JInak teda fakt kolem dokola a je to veliké, takže se slušně naběhám i bez toho, aniž bych musela mít mezi ložnicí a pokojem zavřeno a vracet se...
    EDERA
    EDERA --- ---
    APRILMOUSE: Mně teda ten byt dispozicí přijde jako noční můra, protože neumožňuje soukromí prakticky nikomu. I na záchod se musí projít přes koupelnu, kde v tu chvíli někdo může být. Když zalezu do vany, může se někomu chtít na záchod...
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    APRILMOUSE: můžu OT? budem malovat a dávat nový koberce - řekneš mi jak jste si s tím poradili vy? myslím omyvatelnost, barevnost vůbec a co přesně na tu zem - a za kolik.
    APRILMOUSE: jinak já tý potřebě soukromí rozumím, úplně (sama sem taky jako dítě neměla svůj pokoj).
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    .. a toto mohl sdílet s mladším bráchou... ale v žádném případě. To jen pro ilustraci :D

APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Tady jsou nějaký fotky, teda jedna mobil a jedna foták, to je ale jedno. V té první je vidět, jak on to chce. Tj. postel přes dveře, vedle stůl, není přístup k oknu (nutno roztahovat žaluzie) a blbě se proleze i do koupelny. Druhá varianta je ta moje, na které trvám.

APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    YMLADRIS: proč postavit aspon stůl? protože se mu to TAKHLE nelíbí.. žádný zvláštní důvod. V podstatě jen proto, aby aspon něco uhádal a měl aspon částečné vítězství... což samo nepřizná.

SEVERINE: jo, tohle vysvětlení ode mě dostal, jen ho samozřejmě odmítá přijmout. V podstatě mě zajímalo, jestli je to správný postup, nebo se mám naopak snažit povzbuzovat jeho rostoucí dušičku a ustoupit :D
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    EDERA: no já to tak budu muset udělat, prostě se s ním o tom už nebudu bavit, své jsem mu k tomu řekla. Nicméně to v jeho provedení znamená, že mi bude každý den dvě hodiny vzlykat za zádama (neodejde s tím dobrovolně do pokojíčku, případně tam těch jeho 60 Kg s násilím odvleču, ale on bude bojovat a vrátí se zpátky). Takže ignorovat jeho pláč.

YMLADRIS: dispozice jsou tady.. kluci mohli být spolu ve vážně luxusním pokojíčku, ale Jířa odmítá s bratrem být, chce soukromí, takže si vzal dobrovolně ten malý úzký pokoj. On má ve skutečnosti na šířku jen 170 cm.. z toho 97 zabere postel. Jinak mě by vůbec nenapadlo tam vlézt bez klepání, pokud je on uvnitř, a tak. Nicméně pokud v pokoji tráví dejme tomu dvě hodiny odpoledne, tak nemíním zbytek dne přeskakovat postel (já doma pracuju a jsem tu celý den)

SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    APRILMOUSE: hele a neexistuje nějakej příklad z historie, kdy se někdo s někým na něčem dohodl a později usoudil, že to nebylo vhodný a změnil to? jinak jak říká EDERA - a to mi často nejde - v jistej okamžik je potřeba říct "a dost: tohle je poslední vysvětlení, který od mě k tomu dostaneš a ano, jsem tu stále hlavní řídící pákou já, ne ty."
    držím palce (tobě teď a sobě za 5 let .. i když i takovej pětiletej testosteronek je dost výživná věc :-) )
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    YMLADRIS: joa a samostatny pokoj jsem taky nikdy nemela a miliardy deti zijou se sedmi sourozencema na jedne matraci :) tak chci jeste doplnit ze to neminim tak ze je tvoje povinnost mu soukromi zajistovat a pokud by ses rozhodla ze jo, ale asi bych se snazila aby pochopil ze to neni samozrejme, ze to je slozite poresit, ale ze natolik chces aby on se citil dobre, ze jses ochotna nejake neco podstoupit, protoze rodina je kdyz si navzajem vychazime vstric a bla bla bla, ... aby pak zas byl ochotnejsi kooperovat kvuli jinym vecem kvuli druhym clenum rodiny.

ale jestli uz je totalne v pubertalnim vzteku, mozna at udelas co udelas, tak blby. ale ze prisel na klin je supr

ad "postavit aspon stul" a ptala ses ho proc je to pro nej tak dulezity?
    EDERA
    EDERA --- ---
    VALENTINA: To pak je další fáze.:-) Tohle je období tak 11-13 let, kdy to vypadá, že kluci mají pocit, že když se jejich tělesná výška posunula na druhé místo v rodině, měli by se na druhé místo posunout i v rámci hiearchie.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    APRILMOUSE: nevim jak je presne ta dispozice pokoju, ale nepruchozi pokoj teda v zadnem pripade dostat nemuze?

resp mas dojem ze jeho hlavni zklamani je z toho ze ten pokojicek je pruchozi?

muz mi vykladal ze uz jako relativne cerstvy psavec (tj predpokladam driv nez napr. v 10 ltech) pracne vyrobil napis LUKASUV POKOJ DOSPELYM VSTUP ZAKZAN KLEPEJTE
    coz rodice totalne pobourilo a postupne ho donutili jako by prihlasit ze to "myslel jako legraci" coz ale nemyslel a do ted si na to vzpomina :) (nee ze by se pres to nedostal, ale proste vzpomnel si na to...)

Tak mi to asociuje. Nevim zda mu jde o to ze kdokoliv kdykoliv muze vtrhnout do jeho pokoje protoze jde do koupelny. Ja byt pubertak, taky jsem z toho asi rozpacita.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    EDERA: to je zvláštní, co píšeš, já myslela, že pubertální synové bojují hlavně s otcem, ne s matkou. Alespoň co vidím u švagrů-mají dva kluky v pubertě-tak švagrová je takový mantinel mezi manželem a syny, a kluci prostě tátu testují jak fyzicky, tak psychicky a někdy teda dost drsně:)
    EDERA
    EDERA --- ---
    APRILMOUSE: Já bych JEDNOU vysvětlila, že při slibu jsem předpokládala, že se bude chovat jako normálně uvažující jedinec a že prostě není normální zatarasit postelí dveře. A víc bych o tom odmítla diskutovat. Beztak ty každovečerní scénky dělá zejména proto, že Tvoje reakce jsou tak zajímavé.

Ze své zkušenosti a zkuśenosti dalších matek v okolí mám dojem, že když nás chlapci dorostli na výšku (nebo se tomu začali blížit), získalí pocit, že by tím měli získat stejná práva jako máme my. Ani na okamžik je pochopitelně nenapadlo, že by měli mít také stejné povinnosti. Jejich testosteronem řízený mozek jede v nastavení srovnávání/soupeření. Rodičovskou omluvu nevnímají jako projev toho, že dospěláci dokáží uznat chybu, ale jako projev slabosti. Fakt to chce nepřistoupit na jejich pravidla a nenechat se lapit do toho jejich soutěžení.
    Blbý na tom zároveň je, že jak jsou otcové zpravidla vyšší, tak v době, kdy chlapci začnou předvádět tyhle scénky matkám, mají ještě sami dost značnou fyzickou převahu, takže na ně to synové nezkoušej. Je prakticky nemožné získat od chlapa v téhle fázi podporu (co by řešili problém, který sami nemaj, že). Vyloženě na pumu je můj švagr, který svého syna v tom hnusném chování k matce v podstatě ještě podporuje.
    Jak už tuhle vývojovou fázi máme za sebou, tak mě vlastně i baví pozorovat, že to je všude kolem jak přes kopírák.
    MEG
    MEG --- ---
    APRILMOUSE: Já ho docela chápu a soukromí bych mu dopřála.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    APRILMOUSE: nebudu hodnotit ani rozebírat, neb mám kluky teprve malý (jeden 5 let a druhý 8 měsíců), ale na celé té situaci mi přijde pozitivní, že i přesto, že Jířovi klepe puberta na dveře (nebo spíš už ho zachvátila) se stejně přišel utěšit a pomazlit na klín...to u spousty kluků není zase tak obvyklý a když už, tak je to právě v tomto období přechází...to jen taková malá "náplast" na tvé mateřské srdce :)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    APRILMOUSE: a na zdi chtěl zelenou a černou, a zelená je moc do žluta a ta černá je vůbec pitomá, protože není černá, ale nějaká tmavě šedá a navíc, vůbec na tý zdi nedrží. A je to hnusný. A navíc si nemůže přestěhovat nábytek. A má tam slabej signál na internet (řeším, ale jde to pomalu, takže není od věci to 10x denně připomenout v rámci věcí, které ho u nás doma zcela neuspokojují). Pokud se rozhodnu vložit do jeho pokulhávajícího prospěchu, tak mě čeká 4-5 hodinová scéna na téma, že mi NEMUSÍ DOKAZOVAT, ŽE TO UMÍ, PROTOŽE ON TO PROSTĚ UMÍ, proložená již zmíněným co jsem kdy slíbila, a nesplnila. No nic, končím s výlevy, stejně si nepomůžu :D Pravděpodobně už jen tak deset let a vyroste z toho... :D
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    MADIETTA: jo a tohle vysvětlení je mu samozřejmě u pr... a navíc celá situace se přidává k "to vše, co jsi mi kdy slíbila a nesplnila, takže už ti stejně nevěřím"

uááááá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam