• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEVERINEvýchova kluků a ostatních šelem
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    APRILMOUSE: Jako chlap se stejně bude muset holit furt, ať to začne holit kdy chce (pokud si teda nezačne pěstovat knír/plnovous). Tak jestli se holit chce, ať se holí, jestli nechce, ať to nedělá. Podle mě to na budoucnost kníratosti nemá vliv. Můj manžel je světlej, nechlupatej typ, dlouho se musel holit, protože mu jinak pod nosem vyrašily komické štětky, až s věkem mu to zahoustlo, takže teď se o jeho několikadenním strništi dá říct, že vypadá drsně/chlapácky. Ale na plnovous to pořád není, a kdoví jestli kdy bude.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    APRILMOUSE: Byla bych velice ráda, kdyby se všichni mladí mužové holili, dokud jim nenaroste porost tak hustý, aby to neoholené nevypadalo jako kožní nemoc :o)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Dotaz. Co s fousy?
    Jířa má prostě knír, a to solidní. Je mu ted skoro 13, je tmavý typ, takže je to i hodně vidět. Celkově je vyspělý po všech frontách :) asi tak na 15-16 let by ho tipl nezaujatý pozorovatel.
    Bohužel je jediný oknířený kluk ve třídě, a spolužáci si ho dobírají. Holit? Neholit? Jedni horují, ať to nedělá, že mu to naroste ještě větší a bude se muset holit furt. Já zase vyguglila, že to snad je spíš pověra...
    Bohužel osobní zkušenost nemám :) a otec není zrovna komunikativní a komunikující. A nejspíš se bude klonit k tomu KRISTE NEHOL SI TO, DYK TO JE DOBRÝ, CO ZASE ŘEŠÍŠ ZA KRAVINY.
    Není nic příšernějšího než pubertální knírek z šedesáti chlupů. Řešíte to nějak?
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TANAIS: no jasne ale ony sou furt same mono, jako modro cerny kousanec na tvari, vyrvane vlasy atd. mi to prijde trochu pres caru.a nevim co s tim .. vetsinou se rvou o veci i kdyz sou dvakrat a stejne..
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    KACHNY: mam tri segry. Rvaly jsme se jako kone. Prezily jsme to a mame skvely vztah. Sourozenevka rivalita je normalni :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    neznam soutezivost kluku, nejstarsi je jedinacek, ale holky sou neuveritelny. Mimo soutezovosti se rvou jako kone, mam pocit ze porad. Kousou kopou, mlatej se cimkoliv kamkoliv a ja fakt nevim co s tim. Ja sourozence nemela tak to proste ani nechapu... A pritom kdyz je treba vzhuru jenom jedna a druha jeste spi tak ta druha je sklesla a porad vola a hleda tu druhou a chce ji chodit budit . Nedavno, v navalu vzteku, me L. kousla tak sem ji to vratila a me uz nekouse, ovsem kdyz ji to vrati segra tak to tak bohuzel nefunguje :o((((
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    U nas soutezeni oba blbe zvladaji. Ne, ze by obcas nesoutezili, ale mit to jako klic k reseni sporu to fakt nemuzu :)

    Holt si tim musi projit. Beztak jeden bez druhyho neudela ani ranu :)
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    MADIETTA: Závist je ošklivá věc, ale tiše závidím. :)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    THURINGWETHIL: jo, u nás to dost funguje.
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    THURINGWETHIL: LORAIN: tak tohle, zaplatpanbuh, neznam (zatim)..mozna je to tim, ze jsou od sebe kluci o 4 roky, ale zatim ve vetsine pripadu zdarne spolupracuji..pevne doufam, ze jim to vydrzi co nejdele
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    MADIETTA: Vám to fakt funguje? U nás to zpravidla vede k tomu, že chvilku se oba oblékají, ale velice brzy ten, který usoudí, že nevyhraje, ustane v dané činnosti a začne se rozčilovat, něčím házet, něco demolovat, případně mydlit toho, kdo "vyhrává". No a nebo sedí a vříská viz
    TAPINA:
    TRISSIE:
    Nehledě na to, že mi přijde, že to soutěživost podporuje a já ji chci usměrňovat. Pořád dokola se snažím opakovat, že jsou situace, kdy je na místě (jako sportovní soutěže, nějaké navýkon zaměřené aktivity apod.), ale že v běžném životě může být výhodnější spolupracovat, nebo někdy i být tím druhým.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SEVERINE: Chytrej kluk! ;-)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    no u nás je sranda při hraní karetních a jinejch her - kluci se doslechli, že "kdo nemá štěstí ve hře, má ho v lásce" a naopak, takže milej pan R. chce bejt druhej, aby ho měli všichni rádi :-)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    THURINGWETHIL: já to taky nechápu, ale je to bezvadná motivační pomůcka. Rozdíl v efektu mezi prostým "oblíkněte se, kluci" a "kdo bude první oblečený?" - to se prostě nedá srovnat. :-D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: áno! hysterické záchvaty mladého pána ječícího u večeře, že chce mít první snědeno, aniž by se byl byť jen dotknul vidličky!
    jsem potvora, změnila jsem kategorie, takže místo "první v X" se závodí v kategorii "první kluk", "první holčička" (holkám je to trochu víc jedno), a rodiče mohou dojíst, kdy chtějí :-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Pravidelné střídaní se dá samozřejmě napadnout ještě tím, kdo je starší a tudíž má větší právo na častější pozici při střídání :D - či naopak, kdo je starší, tudíž byl vícekrát první, než se ten mladší narodil.
    NE.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    THURINGWETHIL: A co teprve ten způsob soupeřivosti, co probíhá teď u nás. Mladý pán potřebuje být ve všem první, ale že by teda hnul zadkem, to ho ani nenapadne. Stojí a ječí "já chci být první, já chci být první, neoblíkej se tak rychle, já chci být první" :D
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Boje o prvenství jsou i mezi holkama, ale (aspoň u nás) je to snazší o to, že jsou schopný pamatovat si, kdo kdy byl první, a zvládaj to střídání. Ale taky nechápu, proč je tak důležitý bejt první u vchodových dveří, když stejně musej čekat, až dofunim já a odemknu... :-)
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    SEVERINE: V podstatě žádný pokus o nastavení pravidelnosti nebo pravidel nefunguje (nevím, do jaké míry to je tím, že já si nejsem schopná důsledně pravidla pamatovat a do jaké tím, že navzdory nastaveným pravidlům se kluci stejně rozčilují, když nejsou první). Obecně to, že někdo není první TEĎ je naprosto klíčové, že by byl první za chvilku v nějaké jiné činnosti není důležité.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    THURINGWETHIL: a nedá se to udělat tak, že má každej něco stejnýho, co chtěj oba? jako že v něčem jde vždycky první jeden a v druhým zas druhej? (já už to mám v něčem i dělení na 3 - holka taky něco chce, nepřijde mi to jako ryze klučičí záležitost .. ale možná to maj jen holky, co maj starší bráchy, netuším)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam