• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEVERINEvýchova kluků a ostatních šelem
    Taky máte doma někdy vymalováno testosteronem, připadáte si jako kulisa v nekončícím seriálu Tom a Jerry a máte - oproti svým dřívějším představám i korektnosti termínu queer - jasno v tom, že kluci a holky jsou jinej živočišnej druh?

    Pokud máte nějaký tip nebo trik, jak se s tím s lehkostí popasovat, nebo se jen rádi vypíšete s (občas ne zcela) lehký skutečnosti, tak jste tu více než vítáni.



    doporučená četba:
    Sourozenci bez rivality
    Výchova bez poražených
    Jak žít a nezbláznit se
    Výchova kluků
    rozbalit záhlaví
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MOTYLEK: Začínáš tomu přicházet na kloub :o) Možná by to opticky trvalo dýl, protože ty měkké fousy, co už mu narostly, by musely nejdřív vypadnout, když by je neseříznul, aby nebyly vidět. Ale od určité doby D mu začnou růst tvrdé, bez ohledu na údržbu.
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    Takže když by se mladý muž nikdy neoholil, přesto by mu fousy ztvrdly a to ve stejné době, jako kdyby se oholil?
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    MADIETTA: no, obávám se, že to by od určitého věku mohlo být problém ;)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    TAPINA: nic nechápeš. Když se mladej nebude nikdy holit, nic mu neztvrdne!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAPINA: lidé, kteří si pletou korelaci s kauzalitou, zemřou? :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MOTYLEK: Panebožetytovidíš. Já jsem psala, že mužům vousy tvrdnou, protože dospívají, a jaksi dospělý muž má tvrdý vous. Ne proto, že si je holí. Králíkům věkem tvrdne kůže a taky ne jenom těm, co se jim pravidelně stříhá srst.
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    MADIETTA: Ale tady se nebavíme o ženských nohách, ale o prvních fouscích dospívajícího mladého muže a TAPINA sama napsala, že těm to tvrdne.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    U těch vyráběných dárků mám někdy problém s tím, aby byly aspoň trochu funkční, aby to nebyl jen lapač prachu...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    LORAIN: Mně ty vyrobené dárky přijdou taky fajn. Na oslavu před Velikonoci jsme dvěma chlapečkům s klukama vyrobili ty punčochové hlavy s osením, obdarovaní měli velkou radost.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    jo ale absolutní vítěz mezi dárky na na oslavě petileťáka byl pro něj bublifuk na ruční pohon - jakože pistolka s vrtulkou ,-)

    jo a tohle je taky sázka na jistotu - http://www.rcmarket.cz/...i/letadla/volne-letajici/hazedla/fox-hazedlo-elapor-oranzovo-bile-1ks.html - když teda oveříš, že to nemaj a zvládnou i jiný hračky než dřevěný
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    SEVERINE: a my dostali třeba dřevený meč z tvrdýho dřeva, co fakt vydrží (prodávali jednou ve školce, stál cca 4 kila, nám to přišlo drahý), jenga - http://www.svet-her.cz/spolecenske-hry/jenga-velka-prirodni/ (to je oblíbený i na stavění čehokoli - má to ale jinou velikost než kapličky), třeba tohle - https://www.hracky-4kids.cz/brio-33573-vysokozdvizny-vozik-pro-prepravu-palet/ (předcházel tomu dotaz na to, jestli to nemáme), https://www.bux.cz/knihy/175453-lindbergh-dobrodruzstvi-letajiciho-mysaka.html (to nás nakonec zas tak moc nezaujalo), http://knihy.abz.cz/prodej/chrochtik-a-kvikalka-na-ceste-za-blyskavym-prasatkem .. u nás v rodině ty dary znamenaly nevyslovenej závazek - jako že když si ho vezmeš, tak se počítá s tím, že až tě darovač o něco požádá, nepřemýšlíš a vyhovíš mu, i kdyby to tobě nevyhovovalo -- tak si pomalu zvykám, že to v normálním světě funguje prima nezávazně :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SEVERINE: Zrovna jsem nedávno přemýšlela, že si jich pro tyhle účely pár pořídím :-D (Navíc aktuálně nemůžu najít ty naše, což k dalšímu nákupu vyloženě vybízí.)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    RYBKA: tak to pro tebe nebude nic novýho -- už sme rozdali asi 3 Děti prérie :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BEBERA: U nás si některé děti dávají jen dárky, které samy vyrobí, to mi přijde fajn - buď kluci sami vyrábí něco ze zažehlovacích korálků nebo společně upečeme mufiny na oslavu, uděláme chlebíčky nebo jednohubky, ovocné špízy, něco na krk apod.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Já teď nedávno pořizovala několika známým dětem takovou tu barevnou plastovou pružinu, jak se do ní na prvním schodu pinkne a ona přeskáče až na poslední, určitě to znáte z dětství taky :) U ebaye, pořizovala jsem i do zásoby.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BEBERA: několik set? Tý brďo. Několik set stál dárek, který B dostane jako hlavní.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SEVERINE: Jaký třeba fikaný?
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    BEBERA: já dávala minidárečky a pak si všimla, že nám pár rodin chodí fakt fikaný a on někoho i nelevný dárky - tak si na to dávám pozor a od těch, co to maj promyšlený, tak jim už taky dáváme hodnotný věci. a kdo na to peče, u toho to taky moc neřeším.
    pro kluky - lego minifigures doporučuju, naopak hlavolamů máme několik a posílám je dál - nikoho neberou, včetně mě.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    BEBERA: Kdybychom nedávali minidárečky, asi by nás to zruinovalo... To je každou chvíli něco :-/ A zas jít na oslavu narozenin s prázdnou mi přijde divný.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Takže minidárečky, jo? Kolem nás si děti dávají právě docela hodnotné dárky, říkala jsem si, jestli je to nutné, dávat každému kamarádovi dárek za několik set korun. S našimi kamarády jsme domluveni, že takhle ne, že bez dárků, stejně všichni nějakou drobnou pozornost přinesou, ale obávám se právě oslav s cizími dětmi ze školky/školy, jak to tam bude...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ANNAWA: Na vánoční besídku dobrej dárek, tam si s tím nakonec pohrajou všichni :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam